Parteneri europeni

Proiect cofinanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial
Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013. Investește în oameni!

-

BUCURESTI - 19 iunie 2013

Comunicat tip General in Sanatate

Conferința Finală a Proiectului „Dezvoltarea Resurselor Umane în Comunități Rurale - PSCR“ (25 iunie 2013, Hotel Novotel, București)

În data de 25 iunie 2013 se va organiza conferința finală a proiectului “Dezvoltarea Resurselor Umane în Comunităţi Rurale - PSCR”, cofinanţat din Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

Conferința este organizată de Fundația Romtens în colaborare cu partenerii săi – Belfast Healthy Cities – Irlanda de Nord, SC. DAD Expertise SRL – Alba-Iulia, SC Cardinal Jobs SRL – Pitești, Asociația C.I.D.I.E.D.D. – Brăila – și se adresează deopotrivă reprezentanților autorităților publice locale și centrale, experților din domeniile sănătății (medicina muncii, sănătate publică, alte specialități medicale etc.), managerilor din întreprinderile din mediul rural, angajaților din mediul rural, dar și reprezentanților patronatelor și angajaților în general.

Proiectul strategic “Dezvoltarea Resurselor Umane în Comunități Rurale”, a cărui implementare a început în iulie 2010 în 3 regiuni de dezvoltare – Regiunea Centru, Sud-Est și Sud-Muntenia – a avut ca obiectiv dezvoltarea resurselor umane în 19 comunități rurale prin activități derulate în 3 direcții. Acestea sunt acțiuni de sănătate publică și promovare a sănătății la locul de muncă, consiliere și orientare profesională pentru mai multe categorii de persoane, cum sunt șomerii, persoanele aflate în căutarea unui loc de muncă și persoanele ocupate în agricultura de subzistență, dar și cursuri de perfecționare pentru managerii și angajații din mediul rural.

Considerăm că această conferință va reprezenta o modalitate interesantă și plăcută de a împărtăși cunoștințele și experiența acumulată pe parcursul proiectului, dar în același timp o bună oportunitate de a face cunoștință cu experți din diferite domenii: sănătate publică, resurse umane, politici publice pentru mediul rural și cu experți din alte țari.

Evenimentul va beneficia și de prezența specialiștilor din cadrul Belfast Healthy Cities, organizație parteneră în proiect. Astfel, participanții vor afla mai multe detalii despre rolul acestora în transferul și integrarea de bune practici din Irlanda de Nord către România, în domeniul sănătății, dezvoltării comunitare, dezvoltării sustenabile a resurselor umane din mediul rural şi creării de parteneriate între comunităţile locale şi autorităţi.

Conferința se va organiza la București, în data de 25 iunie 2013, între orele 9:30-17:30. Lucrările conferinței se vor desfășura la Hotelul Novotel, Sala Paris – București (adresa: Calea Victoriei 37B, Sector 1, București, România). Înregistrarea participanților se va face începând cu ora 8.30.

Pentru informații suplimentare și pentru înscrierea la conferință, vă rugăm să ne contactați la datele furnizate mai jos.

 

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/fundatia-romtens1/91439