16.667 de tineri responsabili

BUCURESTI - 13 februarie 2008

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Fundaţia Tineri pentru Tineri a educat 16.667 de adolescenţi în anul 2007, prin programul „Educaţie pentru Viaţa de Familie” derulat cu sprijinul UNFPA, Fondul ONU pentru Populaţie. Programul se desfăşoară prin intermediul echipei de voluntari instruiţi (elevi, studenţi, profesori şi consilieri şcolari) în Bucureşti şi alte 11 judeţe ale ţării şi se bazează pe conceptul de „peer education” (educaţie prin egali).

Modulul „Educaţie pentru Viaţa de Familie” este implementat în licee şi are mai multe componente menite să îi pregătească pe adolescenţi pentru provocările relaţiilor sociale şi personale: Autocunoaştere şi comunicare, Comunicare despre sexualitate, Clarificarea valorilor şi luarea deciziilor, Anatomie şi fiziologie, Rolul sexelor, Contracepţie, Sarcină şi parentalitate, Infecţii cu Transmitere Sexuală, HIV/SIDA, Prevenirea abuzului de substanţe.

Educatorii peer, aproximativ 150, se întâlnesc cu adolescenţii în timpul orelor de dirigenţie şi discută problemele tinerilor pentru 8-12 ore la fiecare clasă. „Dacă prin ceea ce fac salvez o viaţă, atunci merită tot efortul!” spune Sorina Truşcă, voluntar al Fundaţiei Tineri pentru Tineri.

În 2008, 372 de noi voluntari vor fi instruiţi în „Educaţie pentru Viaţa de Familie” pentru a continua acest proiect faţă de care elevii şi cadrele didactice îşi manifestă deschiderea şi susţinerea.

Din 2005 până în prezent, peste 2.000.000 de elevi au beneficiat de programele derulate de Fundaţia Tineri pentru Tineri prin intermediul a peste 20.000 de voluntari instruiţi, atât profesori, cât şi educatori peer.

Despre Fundatia Tineri pentru Tineri

Fundaţia Tineri pentru Tineri este o organizaţie naţională, neguvernamentală, independentă, apolitică, non-profit, bazată pe voluntariat, creată în anul 1991 cu scopul de a se implica în problematica socială a tinerilor din România. În prezent Fundaţia Tineri pentru Tineri îşi desfăşoară programele în Bucureşti şi în alte 11 judeţe din ţară: Dâmboviţa, Maramureş, Iaşi, Vaslui, Botoşani, Ilfov, Tulcea, Mehedinţi, Teleorman, Constanţa, Timiş.
Mihai Diaconiuc – Coordonator proiecte
Telefon: 0741.231.013
E-mail: mihai@y4y.ro
Web: www.y4y.ro

mihai@y4y.ro