Clubul de Excelență Dan Voiculescu - incursiune pe Valea Prahovei

Locul desfasurarii: Valea Prahovei

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei


În perioada 13 – 15 august 2008 Clubul de Excelență Dan Voiculescu organizează pentru membrii săi o excursie în zona Valea Prahovei – Moeciu cu tema descoperirea perioadei de formare a statului medieval roman. Excursia face parte din programul de vară al Clubului de Excelență Dan Voiculescu.

După un an de învățătură, cursuri de specializare și participări la concursuri, membrii Clubului de Excelenta beneficiază de un program adaptat perioadei de vară prin activităţi de recreere, dar şi de pregătire complementară.
Seria excursiilor organizate de Clubul de Excelență Dan Voiculescu continuă cu o excursie de 3 zile pe Valea Prahovei – Moeciu la care vor participa 24 de copii.
Cu această ocazie copiii vor avea prilejul să cunoască încărcătura istorică a unei zone renumită și pentru frumusețea peisajului. În programul excursiei se afla vizita la Castelul Peleș, precum și la Mănăstirea Sinaia, Cetatea Prejmer – patrimoniu UNESCO, Cetatea Râșnov, Peștera Dâmbovicioara, Castelul Bran și Muzeul Satului Brănean – muzeu etnografic în aer liber.
Vineri, 15 august, membrii Clubului de Excelență vor participa la Festivalul Pâinii organizat în Sâmbăta de Jos, luând parte la reînvierea ritualului agrar românesc și cunoscând mai aproape tradiția și folclorul românesc.
Excursiile organizate de-a lungul acestei veri au atât misiunea de a face cunoscute copiilor trecutul istoric al României și frumusețea geografică a zonelor vizitate, cât și misiunea de a fi viitoare surse de inspirație pentru lucrările artistice ale departamentelor Clubului de Excelenta Dan Voiculescu.


Biroul de Presa si Relatii cu Publicul
Tel./Fax 021.335 54 70;
www.fudv.ro

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera