Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei va participa la Targul de inventii INVENTIKA2008

Locul desfasurarii: Romexpo

Organizator: Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei

In perioada 7-11 octombrie 2008, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei va participa la cea de-a XII-a editie a Salonului International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi INVENTIKA2008 organizat in Complexul Expozitional ROMEXPO.
Pentru a promova si sustine valorile emblematice in domeniul stintific, al cercetarii si al tehnologiei, Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei va participa la Salonul International de Inventii, Cercetare Stiintifica si Tehnologii Noi INVENTIKA2008 organizat in Complexul Expozitional ROMEXPO, Pavilionul 15.
In acest context, participantii la targ sunt potentiali candidati la Premiul Dan Voiculescu, un proiect anual, care consta in acordarea unui premiu, in valoare de 300.000 RON, romanului cu cea mai mare contribuţie la schimbarea în bine a României , al carui efort a contribuit vizibil si semnificativ la cresterea materiala si spirituala a societatii romanesti.
Astfel, miercuri 08 octombrie 2008 intre orele 10:00 – 11:00, Fundatia Dan Voiculescu Pentru Dezvoltarea Romaniei isi va prezenta principalele proiecte pe care le desfasoara. De asemenea in cadrul targului, fundatia va realiza si o prezentare a proiectului « Premiul Dan Voiculescu », joi, 09 octombrie 2008, la ora 17.30, urmata de o dezbatere la care vor participa olimpici, cercetatori, profesori coordonatori, oameni de afaceri si presa.
Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei in colaborare cu Autoritatea Nationala pentru Cercetare Stiintifica, va oferi unui numar de 30 olimpici o excursie educationala pe Platforma Magurele, pentru a vizita unele dintre cele mai importante institute de cercetare din Romania.
In cadrul standului fundatiei va fi prezent inventatorul Justin Capra, o personalitate care şi-a dedicat întreaga viaţa cercetării, care va prezenta cele mai importante inventii la care a lucrat de-a lungul timpului. Justin Capra este primul castigator al Premiului Dan Voiculescu in anul 2008 pentru primul dispozitiv individual de zbor , iar anul acesta fundatia va acorda o placheta aniversara la 50 ani de la primul zbor. La standul fundatiei vor mai fi prezenti si elevii castigatori ai marelui premiu al concursului organizat de NASA « Space Settlement Design Contest ». Acesti tineri au fost recompensati in luna iunie de catre Fundatia Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea Romaniei cu fondurile necesare deplasarii in SUA.


Anca Andreea Popa
PR Manager
0762.233.114
Biroul de Presa si Relatii cu Publicul
Tel./Fax 021.335 45 05;
Site: www.fudv.ro

Despre FUNDATIA DAN VOICULESCU

Fundația Dan Voiculescu pentru Dezvoltarea României este o organizație non–profit, non-guvernamentală și non-politică, înființată în anul 1990 de către profesorul Dan Voiculescu. Organizația are sediul în Bucuresti, iar activitatea pe care o desfășoară are un caracter național. Fundatia Dan Voiculescu este afiliata European Council for the High Ability (http://www.echa.info/) si World Council for Gifted and Talented Children (https://world-gifted.org/).

Participare: Intrare libera