Daruri si Traditii - editia a III a - eveniment cultural si de implicare sociala

Curtea De Arges - 23 noiembrie 2009

Comunicat tip General in ONG

La aniversarea a 10 ani de activitate, fundatia HAND-ROM trebuie si merita sa fie sprijinita in continuarea programelor sociale oferite copiilor cu dizabilitati prin centrele de zi MARINA si PARASCHIVA dar si a atelierului protejat DIZAB-ROM - pentru pregatirea pre-profesionala a beneficiarilor fundatiei si comunitatii

NICOSMAIL – unitate protejata, in parteneriat cu fundatia WERO, organizează în perioada 29 noiembrie - 4 decembrie 2009, în cadrul Muzeului Municipal Curtea de Argeş, a III a editie a evenimentului cultural “Daruri şi tradiţii”. Evenimentul constă întro expoziţie cu vânzare si strângere de fonduri cu destinaţie umanitară pentru programele fundaţiei HAND-ROM, care aniverseaza 10 ani de activitate continua, organizatia fiind acreditată ca furnizor de servicii sociale privind accesul copiilor şi tinerilor cu dizabilităţi la educaţie, abilitare – reabilitare şi consiliere prin centrele de zi MARINA şi PARASCHIVA, constientizarea asupra drepturilor si nevoilor de incluziune sociala. Colaboratorii organizarii evenimentului sunt Consiliul Judetean Arges si Directia de Asistenta Sociala si Protectia Copilului. Evenimentul marcheaza si deschiderea atelierului protejat “DIZAB-ROM – Sansa MEA!” proiect elaborat si implementat de HAND-ROM pentru pregatirea pre-profesionala a tinerilor cu dizabilitati cu finantare A.N.P.H pe perioada august-noiembrie 2009 si continuarea de gasire a noi colaboratori si/sau strangere de fonduri, promovarea produselor atelierului de pregatire preprofesionala in meseriile de lumanarar, legator si mester artizanat.
HAND-ROM face apel la sponsori si parteneri pentru organizarea acestui eveniment avand ca obiectiv „constientizarea comunitatii si a clasei politice asupra drepturilor si nevoilor copiilor si implicare sociala .”
Evenimentul reuneşte o serie de manifestări cultural artistice dedicate zilelor de:
- 30 Noiembrie - Sf. Andrei, ocrotitorul României;
-1 Decembrie - 91 de ani de la marea Unire;
-3 Decembrie - ziua Internaţională a Persoanelor cu Handicap;
-4 Decembrie – Bal caritabil „ Balul Domnesc”.
Acest eveniment reuneşte, în contextul unei expoziţii tematice cu vanzare (lumânări decorative, aranjamente florale, obiecte de artizanat, cărţi, jucării), precum şi alte manifestări spectacole şi un concert umanitar realizate de invitaţi speciali.
Expoziţia pune în vânzare obiecte artizanale, cărţi, jucării şi aranjamente florale pentru cadouri de Sf. Andrei şi Sf. Nicolae produse de beneficiarii HAND-ROM dar si ai altor unitati protejate si ONG-uri din judet.
În ziua de 30 Noiembrie este programata inaugurarea atelierului de pregatire pre-profesionala „DIZAB-ROM”. Pe panoul „Spune-le ce vreau si EU!” in perioada 29 noiembrie-03 decembrie la Muzeul Municipal pot fi scrise toate problemele cu, care se confrunta persoanele cu dizabilitati in comunitate, dar si sustinatorii acestora, cele scrise vor face obiectul unei petitii ce-o vom inainta in ziua de 03 Decembrie 2009, autoritatilor publice locale si judetene.
Pentru 3 Decembrie, care este ziua mondială a persoanelor cu handicap, la ora 15.00 este programat „Marsul Solidaritatii persoanelor cu dizabilitati” cu plecare de la Biserica Domneasca, inmanarea unei petitii Consiliului Local al municipiului Curtea de Arges cu privire la respectarea drepturilor persoanelor cu dizabilitati. Lansarea de baloane umplute cu heliu, in vazduh, ce vor contine biletele cu dorinte si vise ale copiilor de la centrul de zi MARINA vor fi eliberate in fata Muzeului Municipal Curtea de Arges. Primilor trei care vor suna ca au gasit un astfel de bilet li se vor oferi premii, daca vor prezenta biletelul. La Casa de Cultura unde copiii centrelor de zi HAND-ROM vor primi cadouri la ora 18:00 este organizat un concert umanitar sustinut de Deea si Dinu Maxer, ce se va termina cu festivalul lumanarilor aprinse. Evenimentul este menit sa atraga atentia asupra problematicii deosebite pe care o prezinta incluziunea sociala a persoanelor cu dizabilitati si in acelasi timp este un cadou pe care il facem argesenilor, alaturi de partenerii nostrii. Este un mod de a ne exprima recunostinta fata de toti argesenii care ne sunt alaturi de 10 ani in demersurile noastre de incluziune sociala a persoanelor cu dizabilitati in comunitatea locala. Speram ca prin muzica sa deschidem inimile celor prezenti la eveniment catre o lume diferita, ignorata din pacate de cei mai multi - aceea a persoanelor cu dizabilitati.”
În seara zilei de 4 Decembrie este programat este programat la Casa de Cultura ora 17:00 un spectacol in colaborare cu, Clubul Elevilor, „Micile talente” la care participa si beneficiarii din centrele de zi MARINA şi PARASCHIVA, urmat de balul caritabil, intitulat “Balul DOMNESC” ce va avea loc la restaurantul CONFARG, ora 19.00, cu sprijinul celor mai vechi colaboratori ai fundatiei HAND-ROM elevii unor licee, ce-si vor intampina oaspetii costumati in tinuta de epoca si unde vor evolua echipele de dansatori, dans popular si de societate precum si tombola, concursuri cu premii in functie sponsori .

Despre Fundatia Umanitara HAND-ROM

“HAND-ROM” - fundaţie umanitară de orientare şi integrare socială, este ONG care, prin initiere de proiecte si programe, contribuie la influentarea pozitiva a viitorului persoanelor cu dizabilitati
Curtea de Arges, tel/fax: 0248268082, e-mail: handrom@yahoo.com
handrom@yahoo.com