HAND-ROM prima ONG din tara, validata ca alegator pentru CES care si-a desemnat candidatul in domeniul 'sanatate si persoane cu dizabilitati'

Curtea De Arges - 8 noiembrie 2006

Comunicat tip General in ONG

ONG-uri, reprezentanti ai societatii civile, IMPLICATI-VA si ARATATI CA VA PASA!
Sa initiem proiecte si programe prin care persoana cu dizabilitati sa-si influenteze viitorul si sa-si construiasca destinul este misiunea HAND-ROM.

CES este o institutie guvernamentala aparuta din nevoia de a reduce tensiunile sociale provocate de nemultumirile sindicatelor, patronatelor sau organizatiilor neguvernamentale cauzate de adoptarea unor acte normative.
Acestia sunt consultati de initiatorii proiectelor de acte normative si de programe si strategii nationale care privesc economia nationala, relatiile de munca, sanatatea, protectia sociala, invatamant, cercetare, cultura etc. Avizul lor poate preintampina conflicte sociale.
Consiliul Economic si Social are rol consultativ in stabilirea strategiilor si politicilor economice si sociale, in aplanarea starilor conflictuale la nivel de ramura sau la nivel national aparute intre partenerii sociali, precum si in realizarea, promovarea si dezvoltarea dialogului social si a solidaritatii sociale.
Sa initiem proiecte si programe prin care persoana cu dizabilitati sa-si influenteze viitorul si sa-si construiasca destinul este misiunea fundatiei.
HAND-ROM ofera grupului tinta cate un reprezentant, stimuland dialogul civic si solidaritatea, formand lideri si grupuri de initiativa comunitare sau regionale pentru drepturile si nevoile reale ale persoanelor cu dizabilitati, acces la educatie, formare profesionala, angajare, dreptul la munca in ateliere protejate si la domiciliu.
Mentalitatea “epocii de aur” nu s-a schimbat prea mult, cuvintele “handicap” si “dizabilitate” sunt considerate ca sinonime, eroare intentionat sustinuta, pentru ca imbunatatirea conditiilor de trai, prin adaptarea mediului inconjurator si pentru persoanele cu dizabilitati, sa nu reprezinte o responsabilitate a intregii societati.
Cu alte cuvinte, societatea, prin reprezentantii sai, vrea sa sugereze faptul ca EL, este atat de “handicapat din pricina dizabilitatii”, incat nu poate ajunge la scoala, la munca etc.
Conform legislatiei europene careia, cu sau fara voie, va trebui cu totii sa ne supunem in curand, definit corect, “handicapul” reprezinta rezultatul interactiunii dintre o persoana cu o anumita necesitate (dizabilitate) si mediul in care traieste, mediu care nu este corespunzator adaptat cerintelor sale.
Reabilitarea Bazata pe Comunitate, implementata in peste 100 de tari, prevede ca persoanele cu dizabilitati sa fie angajate si consultate in problemele ce le privesc direct. « Nimic pentru noi, fara noi ! » spunea un slogan recent.
Acestea sunt motivele pentru care HAND-ROM si-a desemnat candidatul in persoana domnului NICOLAE Costel.
Informatii mai ample despre CES, alegatori si candidati, pot fi obtinute de pe pagina de web unde se va si vota electronic.

Despre Fundatia Umanitara HAND-ROM

În conformitate cu art.13 din legea nr.109/1997 actualizată, Guvernul poate decide înlocuirea reprezentanţilor săi cu reprezentanţi ai organizaţiilor societăţii civile. Selecţia acestora revine organizaţiilor neguvernamentale, urmând ca Guvernul să îi confirme şi să îi numească ca membri CES.

Costel Nicolae
office@handrom.ro
tel/fax:0248726101; mobil:0723914172
office@handrom.ro