Future Shorts, seducţia scurt metrajelor

BUCURESTI - 18 mai 2009

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Vineri, 22 mai, începând cu orele 20.00, la TNB/ArtExpo, Future Shorts revine cu scurt metraje savuroase, un atelier despre efecte speciale, concert live Sunday People şi afterparty.

Festivalul internaţional de scurt metraje Future Shorts, adus în România de Asociaţia ORICUM şi Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone România, va proiecta în premieră în ţara noastră scurt metrajul câştigător în 2009 la Berlin, „Please Say Something”. Două ore de filme scurte, un atelier despre efecte vizuale şi muzica live vor da culoare şi animaţie evenimentului.

Future Shorts a adunat la evenimentele sale lunare, în decursul unui an, cel mai mare număr de cinefili din România în cadrul unui festival de film. Fiecare ediţie oferă, pe lângă scurt-metraje, ateliere şi dezbateri, petreceri avangardiste sau expoziţii de artă.

Pe 22 mai, echipa Studioset va începe seara de la TNB/ Artexpo cu un atelier despre postproducţie şi efecte speciale. Cu un portofoliu impresionant de lucrări în film, advertising, televiziune şi VJ performance, cei de la Studioset sunt cunoscuţi pentru soluţiile vizuale out of the box. Ne vor arăta în premieră un spot înscris anul acesta în competiţia de la Cannes şi vor lansa o şedinţă de întrebări şi răspunsuri cu publicul.

Seara Future Shorts continuă cu filmele internaţionale, „prezidate” de cel mai bun scurt metraj la Festivalul Internaţional de la Berlin, Please Say Something, în regia irlandezului David O’Reilly. Remarcabilul C'est plutôt genre Johnny Walker al lui Olivier Babinet şi Cattle Call, cu Tim Roth (regia Mike Maryniuk & Matthew Rankin), precum şi alte scurt metraje de excepţie completează programul lunii mai.

Vor fi prezentate şi 3 filme înscrise în secţiunea “Cursa pe bandă” a competitiei, care pot fi votate prin SMS la numarul 1265 în seara evenimentului. Filmele au fost selectate de juriul format din: Fabien Riggall, fondatorul Future Shorts în Marea Britanie, Tudor Giurgiu, Dragoş Bucur, Alin Ludu Dumbravă, Matei Branea, Ada Solomon şi Irina Margareta Nistor.

Dupa filmele scurte, cei de la Sunday People ne-au pregătit o noapte lungă cu muzică live originală, într-o formulă nouă.

La afterparty mixează Bully şi Sensorship: cei doi DJ pornesc o excursie pe ritmuri de funk şi ajung la hip-hop şi drumandbass. Le vor fi alături instalaţiile vizuale asigurate de Dreamrec & Cote.

Până în luna iunie, oricine are o idee originală este încurajat să-si înscrie filmul în competiţia locală Future Shorts, la una dintre cele 2 secţiuni: Cursa pe bandă, dedicată scurt metrajelor de maximum 20 de minute, realizate profesionist, şi Cursa mobilă, dedicată filmelor de maximum 2 minute filmate cu telefonul mobil.

Scurt metraje marca Future Shorts pot fi văzute şi pe m.futureshorts.ro prin intermediul Vodafone live!.

Biletele pentru evenimentul de vineri, 22 mai, ora 20.00, sunt disponibile direct la intrarea în sălile ArtExpo ale TNB. Preţul unui bilet este de 20 RON şi oferă acces la programul întregii seri – atelier cu Studioset, scurt metraje, concert Sunday People şi after-party.

Program Future Shorts 22 mai, TNB/ Artexpo:
•20.00 – Atelier despre postproducţie & efecte speciale cu Studioset
•21.00 – Scurt metraje internaţionale Future Shorts
•22.30 – Scurt metraje româneşti înscrise în competiţia Future Shorts
•23.00 – Sunday People - concert live
•00:00 – Bully & Sensorship - afterparty

Despre Future Shoprts

Future Shorts este festivalul lunar cu FILME SCURTE ŞI NOPŢI LUNGI adus în România de Asociaţia ORICUM şi Feeder.ro, în parteneriat cu Vodafone România. Future Shorts este un brand internaţional prezent în 30 de ţări, de aceea reprezintă cea mai mare platformă globală de expunere & distribuţie a scurt metrajelor.
Mai multe informaţii puteţi afla de la alina@futureshorts.ro.