Galeria SENSO București vă invită la expoziţia „BIJUTERIE CONTEMPORANĂ”

BUCURESTI - 6 martie 2018

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

La început de primăvară, Galeria de Artă SENSO deschide expoziţia „BIJUTERIE CONTEMPORANĂ” şi aduce în faţa publicului o colecţie extraordinară de creaţii unicat, semnate de opt tineri artişti români: Alina Băncilă, Alina Predoiu, Alex Burlacu, Brânduşa Atena Unguraşu, Ioana Streza, Maria Filipescu, Marian Nacu şi Raluca Buzura. Expoziția „BIJUTERIE CONTEMPORANĂ” este dedicată eternului feminin, artei şi frumosului în toată splendoarea şi desăvârşirea sa.

afis

afis

Galeria SENSO prezintă o gamă complexă de bijuterii unicat, de autor, fiecare fiind o veritabilă operă de artă în miniatură. Bijuteriile expuse sunt creații realizate cu multă migală, pasiune, imaginaţie și delicatețe şi dau acea notă de preţiozitate şi eleganţă desăvârşită oricui o poartă, femei şi bărbaţi deopotrivă. Pentru că, printre exponate se află şi butoni sau ace de cravată, centuri şi curele.

            Alex  Burlacu prezintă o colecţie de coliere din argint, inele din aur roz şi butoni din argint şi heliotrop, iar Alina Băncilă, inele, medalioane şi coliere din alamă placată cu argint, cu perle, coral şi pietre semi-preţioase precum ametist, agate, turcoaz, onix, turmalină. Brândușa Atena Ungurașu expune o colecţie de bijuterii (pandative şi cercei) din porţelan manufacturat integral, de la formă până la decor, pictate manual cu culori speciale şi aur lichid de 12% sau platină lichidă de 12%, montate pe argint 925. Ioana Streza propune coliere, inele şi brăţări din argint şi ardezie cu inserţii de pirită, argint şi labradorit, iar Maria Filipescu, brăţări din inox cu elemente decorative argintate şi cristale Swarovski, cu elemente decorative de alamă, brăţări din alamă cu portrete din răşină colorată, broşe duble din răşină colorată cu elemente decorative argintate şi cristale Swarovski, dar și centuri de inox cu elemente decorative argintate sau lanţuri de argint şi cristale Swarovski. Creaţiile lui Marian Nacu au la bază argintul 925 şi sunt reprezentate de garnituri de bijuterii cu lapis lazuli, coral, sidef, agate, broşe cu rodonit, agate, citrin, sidef şi inele cu jad, coral, ametist, ochi de tigru sau pandative cu piatra lunii. Alina Predoiu îşi prezintă cele mai noi colecţii de coliere şi cercei („Turcoaz”, „Astri”, „Infinit”) din chihlimbar, larimar, malachit, prehnit, calcit, argint aurit, turcoaz, argint 925, perle, argint şi aur, safire galbene.                    

            Acest eveniment este susținut de FILDAS Art şi Catena prin Programul CATENA pentru ARTĂ.

            Aducem arta mai aproape de tine – iată deviza galeriei noastre, în numele căreia ne-am propus să facem o selecție cât mai reprezentativă de autori și opere. Expozițiile organizate la Galeria Senso fac parte dintr-un program complex, deschis cu generozitate tuturor – Catena pentru artă – prin care sperăm să se manifeste, autentic și original, o vocație culturală asumată! Vom continua să organizăm și în 2018, cu același succes evenimente de referință în peisajul cultural al Bucureștilor”Galeria de Artă SENSO, București

 Programul de vizitare a galeriei SENSO: luni – vineri: orele 11.00 – 18.00, sâmbătă: orele 11.00 – 16.00