Triplu eveniment la Galeria SENSO

BUCURESTI - 4 decembrie 2014

Comunicat tip General in Arta & Entertainment, Monden / Lifestyle, Media / Publicitate

Live site

Vernisajul expoziţiei colective de ARTĂ DECORATIVĂ

Inaugurarea Galeriei SENSO de Artă Contemporană cu vânzare și lansarea albumului de artă Ileana Dana Marinescu


Vă invităm marți, 9 decembrie 2014, orele 18:00, la vernisajul expoziției colective de ARTĂ DECORATIVĂ care va avea loc la Galeria SENSO (parter şi etaj), Bd. Unirii nr.15, sector 5, București.

Triplu eveniment la Galeria SENSO
 [...] am dorit să organizăm o expoziţie de artă decorativă dedicată obiectelor care ne pot face viaţa, casa ori ambientul cotidian mai primitoare, mai cuprinzătoare, mai animate şi mai pline de sensuri. [...] Obiectele expuse pot fi privite doar în concreteţea şi pregnanţa lor vizuală, căci întrupează eforturi artistice actuale, de ultim moment, deşi catalogul care le însoţeşte poate fi şi chiar este, de fiecare dată, un reper de informare şi interpretare 

Anca Vlad, Președinte Fundația FILDAS ART

Expoziția de ARTĂ DECORATIVĂ este o nouă manifestare cultural-artistică găzduită de Galeria SENSO, fiind alcătuită din 11 ”nuclee” ale expoziţiilor personale realizate de artiștii vizuali Cela Neamțu, Costel Iacob, Dan Băncilă, Daniela Făiniș, Ileana Dana Marinescu, Nicolae Moldovan, Jorge Mafu, Marius Burhan, Valeriu Schiau, Dumitru Traian Țili și Manuela Botiș. Este un veritabil mecenat care nu ţine seama de generaţii, de stil, de viziune sau de mod de abordare, ci de valoare, de notorietate și de dorinţa de a conferi spațiului de expunere prestanţa binemeritată.

”Galeria Senso s-a redeschis pe parcursul acestui an la sfârşitul căruia, după manifestări publice de referinţă, marcate prin cataloage cuprinzătoare, am dorit să organizăm o expoziţie de artă decorativă dedicată obiectelor care ne pot face viaţa, casa ori ambientul cotidian mai primitoare, mai cuprinzătoare, mai animate şi mai pline de sensuri. Cei unsprezece artişti aleşi în acest scop – deşi ar fi putut fi prezenţi şi alţii, de notorietate şi valoare apropiate – şi-au văzut în continuare de drumul lor, jalonat de evenimente şi presărat cu lucrări pe care au dorit să le supună în acest moment aprecierii publicului şi judecăţilor de valoare emise de specialişti. Obiectele expuse pot fi privite doar în concreteţea şi pregnanţa lor vizuală, căci întrupează eforturi artistice actuale, de ultim moment, deşi catalogul care le însoţeşte poate fi şi chiar este, de fiecare dată, un reper de informare şi interpretare”. (Anca Vlad, Președinte Fundația FILDAS ART)

Cuvântul de deschidere al expoziţiei va fi susţinut de criticul de artă Dr. Doina Păuleanu, director al Muzeului de Artă din Constanța.

”Marcând, decorativ şi inventiv, finele anului în care Galeria Senso a revenit în circuitul public, dar şi deschiderea unui sector destinat (după facere), desfacerii obiectelor de artă, expoziţia de faţă reuneşte douăsprezece nume şi suficiente lucrări încât să dea seama aici şi acum, despre calitatea şi prestanţa acestui câmp de consacrare. Manualitatea şi apetenţa tehnică au persistat dintr-un timp, spre fericirea noastră, trecut; atunci singurele piese remarcabile, ivite cu surprinzătoare prospeţime în cenuşiul cotidian, cu o ingeniozitate care sfida orice obstacol sau interdicţie, erau realizate de artiştii acelor generaţii, transformaţi, asemenea creatorilor medievali, în artizani de o virtuozitate fără egal, în alchimişti care-şi împlineau în sfârşit visul de o viaţă. Şi chiar dacă acum poate fi găsit orice material, chiar dacă ultimele noutăţi în materie pătrund imediat în ţară sau pot fi achiziţionate de oriunde, căci drumurile sunt deschise şi accesibile, reflexe ale acestei pasiuni combinatorii, ale singurului domeniu care nu a putut fi îngrădit niciodată – şi mă refer la imaginaţie, desigur – au rămas intacte ori s-au transmis, prin dascăli şi modele, în contemporaneitate”. (Dr. Doina Păuleanu)

Cu această ocazie va avea loc și inaugurarea Galeriei SENSO de Artă Contemporană cu vânzare, o expoziție permanentă în care vor fi expuse lucrări de pictură, sculptură, grafică și artă decorativă.

Și tot pe 4 decembrie va fi lansat albumul de artă dedicat artistei Ileana Dana Marinescu, o lucrare editată în condiții grafice deosebite și sponsorizată de Fundația FILDAS ART. Membră a U.A.P.R., protagonistă a zeci de expoziții personale și de grup în București, în țară și în străinătate, binecunoscuta artistă are expuse câteva lucrări reprezentative și în salonul aflat la intrarea Senso CineCafé.

            Expoziţia de ARTĂ DECORATIVĂ poate fi vizitată în perioada 9 decembrie 2014 – 15 ianuarie 2015.

Program Galeria de Artă SENSO:

Zilnic, de luni până vineri între orele 11.00 – 18.00, sâmbătă și duminică între orele 12.00 - 18.00.

Catena Grup, prin Programul Catena pentru Artă este sponsor al evenimentului găzduit de Galeria SENSO.

            Vă invităm să vizionaţi reportajele dedicate expoziţiilor găzduite până acum de Galeria de Artă SENSO accesând link-ul: http://www.sensotv.ro/arte/categorie-arte-vizuale

Ne bucurăm și suntem onorați să ne fiţi alături la această manifestare care va avea loc marți, 9 decembrie 2014, orele 18:00 la Galeria SENSO.

            Evenimentul va fi urmat de un cocktail.

 

Teodora Marin

Coordonator Comunicare

Mobil:  0744318725

E-mail: teodora.marin@galeriasenso.ro

 

Oana Georgescu

PR Specialist

Mobil:  0741106723

E-mail: oana.georgescu@sensotv.ro / pr@sensotv.ro

https://www.facebook.com/pages/Galeria-Senso/656699487722691