Gameloft inregistreaza vanzari de 44.8 milioane € in primul trimestru din 2012, in crestere cu 14% fata de anul trecut

BUCURESTI - 10 mai 2012

Comunicat tip Administrativ / Management in Afaceri, Finante / Contabilitate, Industrie, IT&C, Tehnologie

Vanzarile jocurilor pentru smartphones au crescut cu 59% in primul trimestru, compania asteptandu-se la o crestere semnificativa si pentru trimestrul II

Gameloft a atins vanzari de 44.8 milioane € pe parcursul primului trimestru din 2012, cu 14% mai mult decat in anul precedent. In contextul unei rate de schimb constante, cresterea inregistrata in prima parte a anului a fost de 13%.

Regiunile APAC si LATAM au reprezentat 44% din vanzarile companiei, iar America de Nord si zona EMEA au contribuit cu 30%, respectiv 25%.

Milioane

AF2012

AF2011

Variatie

Trimestrul I

44.8

39.5

+14%

Cresterea pe primul trimestru a fost  sporita de succesul masiv al jocurilor Gameloft pe smartphones si tablete in intreaga lume, precum si de catre vanzarile din tari cu o piata tanara.  Vanzarile Gameloft pe piata smartphones si tablete au crescut in primul trimestru cu 59% fata de anul trecut si au reprezentat 40% din vanzarile totale.

Succesul modelelor de achizitie freemium si paymium puse in aplicare de Gameloft in urma cu 12 luni este, de asemenea, un motiv al cresterii rapide inregistrate de companie pe piata jocurilor de smartphones. In prezent numarul de utilizatori activi este 45 de milioane lunar si peste jumatate din incasarile Gameloft pe piata de mobile provin acum din achizitii in-app si din in-app advertising.

Cresterea uriasa in distribuita de smartphones si tablete in intreaga lume ar trebui sa sporeasca vaznarile jocurilor Gameloft in trimestrele urmatoare. In plus, succesul remarcabil de care s-au bucurat jocuri recent lansate, cum sunt Ice Age Village sau Shark Dash, alaturi de accelerarea procesului de lansare a produselor sunt factori ce vor permite vanzarilor sa atinga valori din ce in ce mai mari in cel de-al doilea trimestru din 2012.

Astfel, Gameloft isi reitereaza convingerea intr-o crestere puternica in 2012.

Vanzarile consolidate ale companiei pentru al doilea trimestru vor fi publicate pe 26 Iulie 2012.

Despre Gameloft

Gameloft este liderul dezvoltatorilor de jocuri pentru dispozitive mobile de ultima generatie si console (Apple iPad, iPhone, Nintendo DSI, Playstation Portable, XBOX 360, Playstation 3, Nintendo Wii), prezent in Romania de 13 ani, cu peste 30 de studiouri in intreaga lume (http://www.gameloft.ro/ , http://www.gameloft.com/ ).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gameloft/gameloft-inregistreaza-vanzari-de-44-8-milioane-eur-in-primul-trimestru-din-2012-in-crestere-cu-14-fata-de-anul-trecut