Mutare importantă pe piaţa de securitate IT: Trend Micro achiziţionează Kelkea

BUCURESTI - 15 iunie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Trend Micro anunţă achiziţionarea companiei Kelkea Inc., un important producător de tehnologii pentru filtrarea avansată a activităţii după IP şi pentru servicii de urmărire a reputaţiei online.

Mutare importantă pe piaţa de securitate IT:   Trend Micro achiziţionează Kelkea

Achiziţia îi va permite companiei Trend Micro, important jucător în industria mondială a securităţii IT, să îşi îmbunătăţească soluţiile anti-spam dar şi să dezvolte soluţii dedicate protejării reţelelor în faţa noilor ameninţări informatice precum phishing-ul*, pharming-ul** sau cele care pot fi lansate prin intermediul unor computere-robot.
“Această achiziţie va majora semnificativ capacitatea Trend Micro de a dezvolta soluţii cât mai inovatoare împotriva ameninţărilor informatice a căror evoluţie, de la zi la ei, este tot mai îngrijorătoare pentru companiile din întreaga lume”, spune Eva Chen, co-fondator al companiei Trend Micro.
Filtrarea activităţii după IP este un proces de identificare a surselor ameninţărilor informatice precum spam-ul şi de prevenire a acestora prin blocarea comunicării de la IP-urile cunoscute ca fiind ofensive. Kelkea furnizează servicii anti-spam şi întreţine o reţea de monitorizare şi rating a reputaţiei unui număr foarte mare de IP-uri (adrese alocate prin protocolul Internet fiecărei entităţi aflate online, organizaţie sau utilizator casnic). Acest proces este cunoscut în industrie drept serviciu de urmărire a reputaţiei online.
Serviciile pentru urmărirea reputaţiei online au devenit în ultimul timp componente-cheie în lupta contra fenomenului de spam şi nu numai. Baza de date a Kelkea include peste 1,5 miliarde de IP-uri, fiecare având un profil detaliat şi o istorie referitoare la comportamentul său pe Internet.
Pentru a se asigura de integrarea perfectă a noilor tehnologiilor şi servicii, Trend Micro l-a numit pe fondatorul şi preşedintele companiei Kelkea, Dave Rand, în poziţia de director tehnologic în divizia Internet Content Security.
Trend Micro va oferi iniţial serviciile existente ale companiei Kelkea sub propriul său brand şi va continua să ofere suport tuturor clienţilor actuali ai firmei achiziţionate. În următoarele 12 luni, Trend Micro va dezvolta noi servicii şi tehnologii pentru clienţii de tip corporaţii şi pentru furnizorii de servicii Internet care să-i ajute să facă faţă ameninţărilor informatice de ultimă generaţie.
În România, unic distribuitor al produselor şi soluţiilor de securitate Trend Micro este compania GECAD NET, membră a Grupului GECAD.

*phishing = „pescuirea” de date de la utilizatorii de computere prin păcălirea acestora să trimită informaţii personale prin e-mail
**pharming = mai complex decât phishing-ul, dar având acelaşi scop; nu se bazează pe păcălirea utilizatorului ca în cazul phishing-ului ci pe manipularea sistemului acestuia sau a unui server, astfel încât acestea să redirecţioneze traficul către un site malefic, o copie excelentă a celui original pe care utilizatorul vrea de fapt să-l acceseze. Pe acest site-copie utilizatorul este atras prin diverse mesaje să îşi lase datele personale.

Despre GECAD Group

Despre GECAD NET:
GECAD NET furnizează servicii IT şi soluţii integrate de ultimă generaţie atât pentru siguranţa informatică a organizaţiilor, cât şi pentru crearea de infrastructuri informatice performante, indiferent de mărimea sau complexitatea lor. GECAD NET este parte a Grupului GECAD, grup cu experienţă de 12 ani în industria IT românească. www.gecadnet.ro

***

Despre Grupul GECAD
GECAD a fost înfiinţat în 1992 iar după 12 ani de dezvoltare continuă şi vânzarea tehnolologiei sale antivirus companiei Microsoft în 2003 s-a transformat într-un grup high-tech cu puternice valenţe inovative. Grupul GECAD - prin intermediul companiilor din cadrul său - desfăşoară acum operaţiuni în domenii precum soluţiile eCommerce, serviciile de tip call-center, serviciile de securitate IT, dar şi dezvoltarea de noi tehnologii software. www.gecad.com

PR & Communication Coordinator – Iuliana Butuc-Cerchez
Tel: 021.303.20.50E-mail: iuliana.cerchez@gecad.com

***

Despre Trend Micro
Trend Micro este leader în domeniul antiviruşilor de reţea şi al aplicţiilor şi serviciilor pentru filtrarea conţinutul web. Corporaţia, cu sediul la Tokyo, are reprezentanţe în întreaga lume. Produsele Trend Micro sunt vândute prin intermediul distribuitorilor şi resellerilor dar şi prin furnizorii de servicii de securitate. www.trendmicro.com

PR & Communication Coordinator – Iuliana Butuc-Cerchez
Tel: 021.303.20.50
Fax: 021.303.20.51
press@gecad.com