Trend Micro™ lansează Titanium™ 2011, o nouă soluţie de securitate IT proactivă

BUCURESTI - 8 septembrie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Trend Micro, unul dintre principalii producători mondiali de soluţii de securitate IT, lansează astăzi şi în România, Titanium 2011, un nou produs software ce oferă protecţie de ultimă generaţie pentru datele utilizatorilor, este uşor de utilizat şi asigură totodată performanţe optime sistemelor informatice pe care rulează.

Noua familie de produse include soluţiile Titanium Antivirus+, Titanium Antivirus+ for Netbooks, Titanium Internet Security şi Titanium Maximum Security. Fiecare produs din familia Titanium oferă utilizatorilor o soluţie software mai performantă şi mai uşor de folosit decât versiunile anterioare, asigurând totodată protecţie completă.

Titanium 2011 foloseşte o tehnologie revoluţionară care îmbină serviciile web, de tip cloud-based, serviciile de reputaţie a emailurilor şi documentelor cu tehnologia Trend Micro Smart Scanning pentru a oferi o protecţie în timp real împotriva ameninţărilor informatice tot mai complexe. Trend Micro Titanium Security 2011 opreşte viruşii, spyware-ul şi atacurile de tip phishing înainte ca acestea să ajungă în computerul protejat.

Protecţie inteligentă

Pentru că anumite module ale aplicaţiei sunt găzduite pe serverele proprii Trend Micro, Titanium 2011 este capabilă să oprească ameninţările înainte ca acestea să ajungă la sistemul vizat. Această arhitectură parţial cloud-based scade totodată gradul de încărcare a procesorului, dar şi a memoriei şi a spaţiului de stocare, obţinând o creştere semnificativă în performanţele staţiei de lucru pe care aplicaţia este instalată.

Titanium 2011 a fost proiectată pentru a bloca proactiv ameninţările de pe Internet, iar testări independente efectuate pe sisteme informatice pe care noua soluţie de la Trend Micro a fost instalată au evidenţiat că aceasta se plasează cu mult peste soluţiile concurente, atât în privinţa protecţiei cât şi a gradului scăzut de ocupare a resurselor computerului.

„Titanium 2011 este o soluţie câştigătoare pentru toţi clienţii, oricum ai privi-o“, spune Carol Carpenter, Executive General Manager în cadrul departamentului Consumer & Small Business Trend Micro. „Noua tehnologie impune standarde avansate de securitate IT, acasă şi la serviciu, şi este cea mai eficientă metodă de combatere a creşterii explozive de ameninţări online. Titanium 2011 este un upgrade pentru clienţii noştri, pentru noi şi pentru întreaga industrie“, adaugă oficialul.

Titanium foloseşte tehnologia Trend Micro Smart Scan pentru a oferi protecţie imediată, direct din Internet. Accesând bazele de date Trend Micro cu informaţii privind reputaţia online, actualizate permanent, reacţia aplicaţiei în faţa atacurilor este semnificativ mai rapidă decât în cazul unui software de securitate standard. Asemenea aplicaţii necesită periodic download-uri consistente de semnături malware ce s-au dovedit a oferi protecţie mult mai puţin eficace decât Titanium 2011, prin accesul în timp real la informaţiile in-the-cloud.

Tehnologia Smart Scan lucrează şi ea cu indecşi şi caching local, precum şi cu tehnici euristice şi comportamentale de monitorizare, toate stocate local, pe sistemul clientului, astfel încât datele utilizatorului sunt totuşi protejate chiar şi când sistemul nu este conectat la Internet. Aceasta combinație puternică luptă împotriva amenințărilor atât în nor cât și pe computerul local.

Trend Micro Titanium 2011 beneficiază, de asemenea, de infrastructura Trend Micro Smart Protection Network, care operează discret în fundal, analizând fişierele şi activităţile online împotriva amenințărilor. Utilizatorii nu trebuie să-şi facă griji pentru menţinerea şi actualizarea acestei baze de date locale, pentru că serviciile de reputaţie folosite de Titanium Security 2011 sunt localizate pe serverul virtual. Prin acest mod de lucru, Trend Micro Tinanium 2011 prezintă o manieră complet inovatoare de protejare a datelor utilizatorilor.

Soluţiile de securitate anterioare furnizate de Trend Micro, dar şi de celelalte companii de securitate IT, stocau informaţii despre ameninţările informatice chiar pe computerul protejat.
Acest mod de funcţionare presupunea actualizări frecvente ale bazei de date cu viruşi, dar şi expunerea directă a sistemului la sursa de infectare pentru a putea evalua şi a combate ameninţarea informatică.

Performanţe crescute

Echipa de dezvoltare Titanium 2011 s-a concentrat nu doar pe oferirea unei protecţii îmbunătăţite, ci şi pe creşterea performanţelor sistemului, astfel încât aplicaţia software rezultată utilizează mai puţine resurse (procesor, memorie) în timpul funcţionării.

Titanium 2011 schimbă experienţa utilizatorului din multe puncte de vedere, de la durata de scanare redusă, la consumul diminuat de resurse, fiind, de altfel, un produs cu un raport foarte bine echilibrat între funcţionalităţi şi eficienţă. Dimensiunile reduse ale aplicaţiei, un timp de pornire scăzut şi optimizarea procesului de scanare post-instalare sunt alte îmbunătăţiri aduse produsului.


„Paleta de ameninţări informatice este din ce în ce mai prolifică şi sofisticată iar Titanium face faţă acestor provocări“, precizează Brook Stein, Senior Product Manager în cadrul Trend Micro. „Clienţii ne-au mărturisit că sunt sătui de soluţiile de securitate ce le încetinesc sistemele de lucru, dar nu sunt dispuşi să facă un compromis în privinţa securităţii. Răspunsul nostru este Titanium 2011, cel mai robust sistem de securitate produs vreodată de Trend Micro şi cu siguranţă cel mai uşor de utilizat“.

Ergonomie crescută

Folosind o interfaţă regândită complet, în stilul widget-urilor, utilizatorii Titanium 2011 pot accesa ușor setările și rapoartele aplicației. Totodată, aplicaţia ajută părinţii să-şi protejeze copiii în mediul online, atât în faţa atacurilor cibernetice cât şi a conţinutului neadecvat vârstei lor, şi poate, de asemenea, să blocheze spam-ul şi alte mesaje comerciale nesolicitate.

Toate cele 4 versiuni de Titanium 2011 sunt caracterizate de:
•Consum reduse de resurse, astfel încât sistemele de lucru rulează mai rapid
•Design de aplicaţie ergonomic, astfel încât produsul este uşor de înţeles şi utilizat
•Cerinţe de sistem (spaţiu de stocare şi memorie) la jumătate faţă de alte produse de securitate

Configurarea este simplă, setările implicite fiind deja optimizate şi pot fi uşor de modificat. Rapoartele de securitate intuitive, cu ecrane și grafice simple oferă utilizatorilor toate informaţiile necesare pentru a evalua nivelul de securitate al propriului computer. Panoul de comandă afişează vizibil acest nivel şi au fost eliminate ferestrele de tip pop-up şi alte elemente deranjante.

Titanium Maximum Security oferă funcţionalităţi suplimentare ușor de utilizat cum ar fi:Secure Erase (ștergerea definitivă a datelor), blocarea remote a accesului la fişiere (în cazul unui furt de sistem), un optimizator de sistem şi spaţiu de 10 GB pentru stocarea online a unei versiuni de backup, precum și sincronizare cu posibilitatea partajării.

Toate versiunile Trend Micro Titanium 2011 detectează automat şi dezinstalează alte soluţii de securitate existente în sistem, pentru a reduce probabilitatea de conflicte specifice sistemelor cu mai multe produse de securitate instalate.


Disponibilitate, preţuri şi cerinţe

Produsele Trend Micro Titanium 2011 sunt deja disponibile prin intermediul partenerilor GECAD NET din întreaga ţară. GECAD NET este unic distribuitor în România pentru produsele Trend Micro.


Trend Micro Titanium 2011 este disponibil in 4 variante de produs, cu pachete de licenţe pentru 1 PC şi/sau pentru 3 PC-uri, iar mentenanţa extinsă până la 24 de luni, astfel:

1.Trend Micro Titanium Antivirus+ (include antivirus şi protecţie Web, împiedică download-urile neautorizate şi detectează/ blochează linkuri periculoase în email-uri şi aplicaţii de mesagerie online), costă:
•Licenţa pentru 1 PC - 25,20 euro
•Licenţa pentru 3 PC-uri - 11,15 euro/1PC x 3

2.Trend Micro Titanium Antivirus+ 2011 for Netbooks (soluţie de securitate pentru netbook-uri, ce stopează automat viruşii şi ameninţările de tip spyware înainte ca acestea să ajungă la notebook)
•Licenţa pentru 1 PC - 25,20 euro
•Licenţa pentru 3 PC-uri – 11,15 euro/1PC x 3

3.Trend Micro Titanium Internet Security (include toate functionalitatile din Titanium Antivirus+ si, in plus, filtru de spam, control parental flexibil, modul de prevenire a furtului de date si monitorizare a modificarilor neautorizate asupra aplicatiilor instalate in sistem) costa:
•Licenţa pentru 1 PC - 33,40 euro
•Licenţa pentru 3 PC-uri – 13,92 euro/1PC x 3

4.Trend Micro Titanium Maximum Security (include toate funcţionalităţile Titanium Internet Security şi, în plus, spaţiu de 10 GB pentru stocarea online a unei versiuni de backup (cu module de sincronizare şi sharing), optimizare de sistem, Secure Erase, protectie Wi-Fi şi Remote File Lock (modul de securizare remote a documentelor confidenţiale în cazul furtului PC-ului) costă:
•Licenţa pentru 3 PC-uri - 16,71/1PC x 3 (nu este disponibilă licenţa individuală, pentru un singur PC)

Produsele Trend Micro Titanium 2011 sunt compatibile cu familia de produse Microsoft Windows 7, Service Pack 1 sau versiuni ulterioare, Windows Vista, Service Pack 1 sau versiuni ulterioare şi Windows XP (32biţi sau versiuni ulterioare) Service Pack 3 sau versiuni ulterioare. Recomandările de sistem pentru Windows 7 şi Vista includ 1GB memorie, respectiv 512MB pentru Windows XP, şi spaţiu de stocare pe hard-disk de 500MB, pentru toate cele 3 versiuni de Microsoft Windows.

Despre GECAD NET

Despre Trend Micro:

Trend Micro Incorporated, lider global în Internet content security, îşi concentrează activitatea pe securizarea schimburilor de informaţii digitale, atât între companii cât şi între consumatori. Pionier şi avangardist al industriei, Trend Micro promovează tehnologiile de management centralizat al ameninţărilor informatice pentru asigurarea continuităţii operaţionale, protejarea informaţiilor personale şi a proprietăţii, în faţa tuturor tipurilor de malware, spam, dar şi împotriva scurgerilor de date şi a oricăror ameninţări web. Pentru a afla informaţii suplimentare despre cele mai noi ameninţări informatice vizitaţi TrendWatch la www.trendmicro.com/go/trendwatch.
Soluţiile flexibile ale Trend Micro,disponibile înmultiple forme, beneficiază de suport 24/7 la nivel global. Multe dintre aceste soluţii sunt create sub conceptul Trend Micro Smart Protection Network, noua generaţie de infrastructură de securitate cloud-client, creată pentru a proteja utilizatorii de ameninţările web. Companie transnaţională, cu sediul în Tokyo, Trend Micro comercializează întreaga gamă de soluţii de securitate prin intermediul unei reţele foarte bine dezvoltate de parteneri de afaceri. Pentru mai multe informaţii, vă rugăm să vizitaţi www.trendmicro.com.

Despre GECAD NET:
GECAD NET este o companie specializată în comercializarea şi implementarea aplicaţiilor software, furnizează opţiuni adecvate de licenţiere, servicii IT integrate, servicii de audit website sau aplicaţie web şi asigură soluţii profesionale de securitate IT sub brandul propriu SENTINET.
Cu o tradiţie de peste 16 ani in domeniul IT, GECAD NET a obţinut numeroase premii şi certificări din partea celor mai importanţi producători mondiali. Compania deţine în prezent statutul de Microsoft Gold Certified Partner, Autodesk Value Added Reseller şi Autodesk Authorized Training Center, Trend Micro Authorized Distributor, IBM Internet Security Systems Distributor, Kaspersky Distributor.
GECAD NET are în prezent peste 1200 de clienţi în domenii precum telecomunicaţiile, sectorul financiar-bancar, cel al construcţiilor, energiei, petrolului şi gazelor şi altele. Printre aceştia se numără Agip Romania, Alro SA, Angst, Autoitalia, Banc Post, Catavencu, CEC, Daedalus Consulting, Despec România, Editura Polirom, Fan Courier, Farmexim, Garanta, Honeywell Garett, Mercury360, Metroul SA, Monsanto, Omniasig, Petrom, Ringier, Rosal Grup, Şantierul Naval Constanţa, Sensiblu, Star-Storage, Tempo Advertising, Vodafone România.
GECAD NET este companie membră a Grupului GECAD.
Mai multe detalii puteţi găsi la: www.gecadnet.ro ; www.gecadshop.ro

Iuliana Butuc-Cerchez - Corporate Affairs Officer GECAD Group
021-3032050
office@gecadnet.ro