Gold Effie si felicitarile presedintelui Basescu pentru gmp/MAP Romania

BUCURESTI - 28 martie 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

La cea de a 2-a editie a premiilor Effie Romania, gmp/MAP Romania a castigat Gold Effie la categoria „ Campanii non-profit” prin strategia de comunicare publicitara care l-a facut pe actualul presedinte al Romaniei, Traian Basescu, primar general la alegerile locale din 2004.

Multumind intregii echipe care a contribuit la aceasta campanie de succes, Domnul Felix Tataru, general manager gmp/MAP Romania, a declarat pe scena de premiere: ”Anul acesta, echipa gmp a urcat aici pentru un Gold Effie cu o campanie din aria publicitatii politice. Anul urmator ne dorim sa urcam cu cel putin o campanie comerciala.”
La succesul campaniei „Traian Basescu - Totul sau Nimic” au contribuit din partea agentiei: Felix Tataru – Manager de Campanie, Eugen Ciocan – Coordonator de Proiect, Bogdan Nitu – Coordonator Strategie Web, Claudia Chrilescu – Media Director, Alexandru Bratianu – Copywriter, Alexandru Schiopu – Senior Art Director, Mihaela Pascu – Senior Coppywriter, Dorin Ilie – Graphic Designer, Daniel Paramanov – Account Manager, Nadia Tataru – Producator Audio-Video, Doina Zavadschi – Audio-Video editor.
Bucuria membrilor echipei gmp/MAP Romania de la Gala Premiilor Effie a fost dublata de felicitarile primite din partea ‚Clientului’ - Domnul Traian Basescu, care in aceeasi seara, in timp ce admira trofeul, simbol al eficientei, le spunea:” Bravo baieti, sa ramaneti la fel de tineri, eficienti si creativi.”
Referindu-se la campanie, Domnul Tataru a spus: „Contrar parerilor ca produsul nostru era atat de bun ca s-ar fi vandut si singur, iata ca primim recunoasterea industriei, care a analizat in detaliu strategia de comunicare propusa de agentie si acceptata cu incredere de client. S-a dovedit astfel ca strategia de comunicare publicitara a avut un rol important in atingerea obiectivelor.” Acestea au fost: obtinerea unei majoritati in consiliul general, obtinerea a cel putin doua posturi de primari de sector si postul de primar general. „Rezultatele au depasit obiectivele. Astfel, primarul general a fost ales din primul tur, majoritatea in consiliu a fost de 58% si patru din cele sase primarii de sector au fost castigate de candidatii Aliantei,” a incheiat domnul Tataru.

In concursul de anul acesta au fost inscrise 49 de campanii, provenind de la 20 de agentii care au rulat in perioada ianuarie 2004 – decembrie 2004, pe cel putin un suport mass-media. Acestea au avut obiective clare si au prezentat dovada indeplinirii sau depasirii acestora. Inscrierile s-au facut pe baza formularelor numite si brief-uri de eficienta, care includ categoria, situatia pietei, obiectivele de marketing si de publicitate, targetul, strategia de creatie si de media, bugetul meida, precum si dovada rezultatelor. Inscrierile s-au facut in perioada 21 ianuarie – 7 martie.
Competitia de anul acesta a cuprins 12 categorii iar comitetul de organizare a avut dreptul de a reimparti pe categorii campaniile si de a imparti/redefini categoriile, daca lucrarile inscrise intr-o anumita categorie a necesitat aceasta actiune.

Despre gmp / MAP Romania

Comitetul de organizare al premiilor Effie 2005 a fost format din Manuela Necula – Head of Country Ogilvy Group Romania, Marcho Kouumdjiev – Unilever SCE, Managing Director Foods, Radu Florescu – Saatch&Saatchi, Managing Director, Razvan Matasel – Leo Burnet, Research&Strategic Planner Director, Felix Tataru – gmp/MAP Romania, Managing Director.
Grand Effie de anul acesta a fost castigat de campania Unirea – Unde-s multi puterea creste, realizata de NextCap.

Ramona Tcaciuc
gmp/MAP Romania
Tel. +40-21-210.77.77
Fax +40-21-212.19.92