SPORT TOTAL – un nou cotidian sportiv intra in joc

BUCURESTI - 13 mai 2005

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Peisajul publicistic romanesc se va imbogati cu un nou cotidian de sport, incepand cu 26 mai, odata cu lansarea ziarului SPORT TOTAL, care va aminti cititorilor ca exista si alte sporturi si ca sportul inseamna mai mult decat fotbal.

In 16 pagini zilnic (exceptie face ziua de luni, cind numarul acestora creste la 24), noua publicatie isi propune sa ii faca pe cititori sa se reintoarca la sport. Echipa ziarului, formata din gazetari sportivi de renume, va fi condusa de Andi Vilara – director al ziarului, si de Marius Mitran – redactor sef.
“Redactia SPORT TOTAL va intra in arena intr-o maniera eleganta, sobra si profesionista,” comenteaza Vilara, facand referire in special la maniera de abordare a subiectelor si la tonul ziarului. “Este un ziar de sport care-si propune sa scrie despre toate sporturile, sa fie adevarat, sa nu-si plece capul, sa respecte regulile jocului, sa aiba caracter, sa placa, sa straluceasca,” anunta echipa redactionala. Ei spun ca SPORT TOTAL vine pe piata cotidianelor centrale intr-un moment in care fenomenul sportiv tocmai si-a pierdut identitatea in mass-media in general, si in presa scrisa in particular.
Mitran explica:” Acest ziar isi propune sa fie altceva pentru ca este un ziar de echipa.” Iar echipa intra pe teren intr-o redactie moderna. Dotarile tehnice performante, accesoriile electronice si logistica eficienta nu fac decat sa inlesneasca munca celor peste 100 de profesionisti ce lucreaza zi de zi pentru cititori.
Si deoarece la calitate contribuie performantele tipografice, echipa SPORT TOTAL este o echipa totala, deoarece va beneficia de serviciile propriei tipografii. Produsa de firma germana ManRoland, masina tipareste un format de 35x52 cm. Are aproximativ 80 de combinatii de asezare in pagina si, la o singura trecere, poate sa traga 16 pagini.
Editia on-line a ziarului – www.spt.ro sau www.totalsport.ro - va fi o premiera in mass-media romaneasca, atat prin sectiunile oferite, dar mai ales prin modalitatile multiple de asigurare a interactivitatii. Acesta va contine cea mai bogata videoteca informatizata, care contine imagini cu momente de referinta ale sportului romanesc si international.
Acesta editie a fost creata in urma parteneriatului dintre echipa redactionala si cei care au realizat pana in prezent site-ul www.totalsport.ro. Aceasta colaborare a dus si la o alta abordare a presei sportive pe internet si anume Radio TotalSport, singurul radio din Romania dedicat in exclusivitate sportului. Astfel, iubitorii sportului vor putea asculta in direct emisiuni de analiza si interviuri cu personalitati sportive.
Referindu-se la aparitia noii publicatii, Victor Piturca, selectionerul echipei nationale de fotbal, a declarat: “Stiu ce v-ati propus si cred ca veti reusi pentru ca va bazati proiectul pe principiul seriozitatii. Cred ca SPORT TOTAL va deveni in curand un ziar care deranjeaza si creeaza curent de opinie, ceea ce nu poate fi decat binevenit.”
Presedintele Federatiei Romane de Tenis, Ilie Nastase comenteaza aparitia:” Sportul romaneasc nu inseamna numai fotbal, desi eu urmaresc cu placere meciurile de fotbal. Vreau sa citesc mai mult despre gimnastica, unde avem performante deosebite, despre haltere si chiar despre tenis. Celelalte ziare ignora sporturile si nu cred ca este fair-play.”
Dumitru Dragomir, presedintele LPF saluta si el aparitia SPORT TOTAL. “Romanii aveau nevoie de un ziar cu adevarat de sport fiindca cele existente nu au avut nimic in comun cu acest fenomen.”
Si Francisc Vastag, antrenorul lotului national de box apreciaza acest prim pas. ”Nu comentez ca se scrie asa mult despre fotbal, dar asteptam de ani buni o publicatie care sa trateze si celelalte sporturi, cu toate performantele existente. Avem campioni mondiali si europeni la multe discipline, dar ce folos ? Sunt nistre ilustri anonimi.”
Ivan Patzaichin, antrenorul lotului olimpic de canoe spune : ”Ma gandeam ca nu mai apuc ziua in care presa sportiva o sa mai scrie ceva si de sporturi, lasand-o mai moale cu scandalurile si cancanurile.”
Concluzia oamenilor de specialitate este transanta: ” Era timpul sa apara si o astfel de publicatie. Ne-am saturat de tipul acela de presa care vaneaza scandalurile cu orice pret.”

Despre gmp / MAP Romania

ARBOmedia, unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata de publicitate din Romania, a decis sa se alature acestui proiect ambitios si care se anunta de pe acum de mare succes. “Ne incanta provocarea de a contribui la acest succes,” a declarat Serba Ciusca, managing director ARBOmedia.
FrigoMedia, compania detinatoare a publicatiei, si ARBOmedia, au incheiat un parteneriat prin care spatiul de publicitate al SPORT TOTAL este incredintat in totalitate regiei de publicitate.
SPORT TOTAL, a fost deja acreditat de BRAT.

Departament PR - gmp/MAP Romania
ramona.tcaciuc@gmp.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/gmp-map-romania/sport-total-un-nou-cotidian-sportiv-intra-in-joc