Cocktail de joburi, antreprenoriat si traininguri pentru tineri in Galati si Braila

Galati - 11 mai 2009

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Galati, 11.05.2009 – S-a incheiat a doua editie a evenimentului de cariera Job Cocktail, desfasurat in perioada 6-9 mai in Galati si Braila. Job Cocktail, Eveniment de cariera, editia 2009, a venit in ajutorul tinerilor prin combinarea targului de joburi cu traininguri oferite gratuit (Abilitati de vanzare, Abilitati de prezentare, CV & Scrisoare de intentie, Interviu) si cu sesiunile interactive despre Antreprenoriat si Responsabilitate Sociala.

Job Cocktail, Eveniment de cariera, editia 2009, a venit in ajutorul tinerilor prin combinarea targului de joburi cu traininguri oferite gratuit (Abilitati de vanzare, Abilitati de prezentare, CV & Scrisoare de intentie, Interviu) si cu sesiunile interactive despre Antreprenoriat si Responsabilitate Sociala, la care au participat Alina Closca, manager Egosano, Cristina Alexandru, manager Startups.ro, Adrian Stanciu, BCR, Director regional de marketing, Radu Oprea, Presedintele Patronatului Tinerilor Intreprinzatori din Romania de Sud-Est Aura Munteanu de la Europe Enterprise Network si Andrei Tamboi, reprezentant AIESEC Galati. Tinerii au fost receptivi si au discutat deschis despre ce inseamna sa ai propria afacere, cum sa faci afaceri responsabil, cu ce dificultati se confrunta si idei de business care au succes in ziua de astazi in Romania De asemenea, Enterprise Europe Network impreuna cu reprezentanti ai Universitatii „ Dunarea de Jos”si AIESEC Galati au discutat cu participantii despre oportunitatile de angajare in Uniunea Europeana si surse de finantare prin programul „Erasmus pentru tineri antreprenori”.

In completarea acestor sesiuni, s-a organizat si un targ de joburi (Braila – 7 mai, in incinta Facultatii de Inginerie, Galati – 8, 9 mai in Holul Universitatii „Dunarea de Jos”). In cele trei zile de standuri din Braila si Galati s-au depus 700 de CV-uri, targul fiind vizitat de aproximativ 1340 de tineri in cautarea unui job ofertant. De asemenea, site-ul evenimentului, www.jobcocktail.ro a fost accesat de alte 1500 de persoane in perioada premergatoare evenimentului. La standuri tinerii au putut analiza oferte de job-uri in domenii precum inginerie mecanica si navala, constructii, asigurari, bancar, industrie alimentara, IT si mass media, vanzari in FMCG. In acelasi timp tinerii au putut cunoaste realitatea pietei de locuri de munca din zona Galati – Braila interactionand cu reprezentantii firmelor prezente la eveniment.

Tinand cont de criza financiara care a afectat mediul economic ducand la scaderea numarului de locuri de munca disponibile, ne asteptam la mai mult interes din partea tinerilor. Firmele au gasit evenimentul oportun fiind deschise la idea de eveniment de cariera, combinand trainingurile, antreprenoriatul cu prezentarea oportunitatilor de angajare din regiunea Galati-Braila.

Despre Go&Gomediagrup

Despre Go & Go media grup

Go & Go media grup, firma infiintata la inceputul anului 2008, s-a pozitionat pe piata regionala ca organizator de evenimente. Astfel, in mai 2008 a organizat in Galati targul de joburi pentru studenti si absolventi Job Cocktail (eveniment desfasurat in holul universitatii Dunarea de Jos), urmat de CASA 360 in octombrie (primul targ de imobiliare din Galati) si Job Cocktail, editia Ploiesti, in noiembrie 2008.

Alina Alexa
Responsabil Comunicare
Go & Go media grup
0731.023.329