Ceai rece: O vara fierbinte pentru Lipton Ice Tea

BUCURESTI - 25 august 2004

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Lipton Ice Tea, ceaiul rece imbuteliat de Quadrant Amroq Beverages S.A. (QAB), unul dintre cei mai mari investitori americani in Romania, imbuteliatorul autorizat si distribuitorul Pepsi, Prigat si Roua Muntilor, incheie in aceste zile o vara marcata de numeroase evenimente care au avut loc pe litoral, inregistrand si cresteri semnificative in volum si cifra de afaceri.

Considerand exclusiv lunile iunie si iulie, Lipton Ice Tea a avut o crestere de volum de 215%, cresterea cifrei de afaceri pe acest brand fiind de 133%. La un an de la lansare, imaginea marcii Lipton Ice Tea in Romania este una solida, Lipton Ice Tea fiind primul brand international de ceai rece produs in tara noastra. Pana la momentul actual, compania a exportat aproximativ 100,000 raw cases in tari din Europa Centrala si de Est.

Promovarea Lipton Ice Tea a avut o componenta importanta de publicitate neconventionala (BTL), pe doua directii: un program de sampling implementat in toate statiunile de pe litoralul romanesc, avand ca scop testarea produsului de catre consumatori si o serie de activitati specifice plajelor – jocuri si concursuri de plaja, concerte, karaoke – organizate in statiunile Mamaia, Neptun, Jupiter, Venus si Saturn. In plus, pe parcursul verii a rulat pe mai multe posturi TV nationale un spot de imagine Lipton Ice Tea.

Lipton Ice Tea este produs in Romania ca urmare a parteneriatului incheiat intre Quadrant Amroq Beverages si Unilever South Central Europe la sfarsitul primaverii 2003. Anterior acestui parteneriat, Lipton Ice Tea a fost comercializat pe piata romaneasca avand ca sursa de provenienta importul. Produsul este disponibil in doua arome, lamaie si piersica, in ambalaj nereturnabil de 0.33 l, precum si in ambalaje PET de 0.5l si 1.5l.

Despre Graffiti BBDO

Quadrant Amroq Beverages este o companie totala de bauturi racoritoare, care imbuteliaza bauturi carbonatate, necarbonatate, apa minerala si ceai rece.
Raluca Burileanu
raluca_burileanu@graffiti.bbdo.ro