Comunicate Greco-Catolica.org

Compania Greco-Catolica.org a emis 2 comunicate de presa

 • BUCURESTI - 9 iulie 2008

  Episcopia Ortodoxa Romana din America, sub omoforul Înalt Prea Sfintitului Arhiepiscop NATHANIEL Popp, si-a tinut cel de al 76-lea Congres Anual în zilele de 4-5 iulie, 2008. Au participat la Congres peste 110 de delegati preoti si mireni, reprezentand parohiile din Statele Unite si Canada.

  In afara de lucrarile anuale obisnuite ale Congresului, subiectul de discutie cel mai important a fost prezentarea, explicarea, si dezbaterea a celor 20 de articole din “Propunerea pentru înfiintarea Mitropoliei Ortodoxe Romane din America de Nord” [se poate gasi pe site-ul http://www.roea.org/ ] . Dezbaterile au avut drept rezultat adoptarea urmatoarei rezolutie:    comunicatul de presa

 • Interviu in exclusivitate cu PS Mihai Fratila, episcop greco-catolic de Bucuresti

  BUCURESTI - 19 iunie 2008

  A trecut mai bine de o luna si jumatate de la instalarea primului episcop greco-catolic in Bucuresti dupa 60 de ani, in persoana Preasfintiei Sale Mihai Fratila, ocazie cu care am dorit sa-i luam un interviu.

  Interviul abordeaza diferite subiecte, de la viata Bisericii Greco-Catolice din Bucuresti pana la problema proprietatilor Bisericii Greco-Catolice confiscate de regimul marxist-comunist in 1948 si date in folosinta Bisericii Ortodoxe Romane.

  Datorita lungimii, interviul poate fi accesat direct la adresa: http://www.greco-catolica.org    comunicatul de presa