Parte din Misterele Celtice au fost descoperite la Conferința Accademia Templare- Templar Academy de la Roma Secțiunea Transilvania

Biertan - 26 februarie 2024

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

În data de 24 februarie 2024, în pitorescul Biertan sit UNESCO din județul Sibiu, misterul și spiritualitatea celtică au venit să-și facă simțită prezența la conferința organizată de ACCADEMIA TEMPLARE-TEMPLAR ACADEMY de la Roma - Secțiunea Transilvania în colaborare cu Comanderia templieră O.S.M.T.H. „Ioan Botezătorul” din Richiș.c

Logo Accademia Templare Templar Academy

Oamenilor nu le pasă de cât de multe știi, până nu află cât de mult îți pasă.” E greu de cuprins în cuvinte profunzimea acestor afirmații în viețile noastre, însă putem face împreună două lucruri: primul este să modelăm și noi adăugarea de valoare în comunitățile din care facem parte și pentru oamenii cu care ne întâlnim și ... al doilea să aducem azi toate urările noastre de bine, să le trimitem toate gândurile noastre de bine, astfel încât să le facem ziua una specială!

John C. Maxwell

Evenimentul, intitulat "Prezentul între trecut și viitor", a avut loc în sala de conferințe a Complexului Medieval Unglerus, situat pe Str. Aurel Vlaicu nr. 12, începând cu ora 13:00.

Agenda conferinței a fost una incitantă și plină de mistere ce au fost dezvăluite treptat participanților de către prestigioșii vorbitori invitați:

Cristi Blemovici directorul Secțiuni Transilvania al ACCADEMIEI TEMPLARE-TEMPLAR ACADEMY  de la Roma a deschis conferința cu o prezentare captivantă despre     ,,Calea Accademiei Templare - Templar Academy - Secțiunea Transilvania, în viitorul apropiat. Transformare și dezvoltare continuă. Cum poți să te implici? punând accentul pe transformare și dezvoltare continuă și subliniind modalitățile în care fiecare dintre noi se poate implica în această nobilă misiune.

Francesco Tacconi consilier pentru România al Accademei Templare - Templar Academy  de la Roma  și președinte al fundației GREN MAN FOUNDATION a abordat tema simbolurilor celtice din Biserica din Richiș, pregătind terenul pentru discuțiile viitoare. Tema de pre-conferință: ,,Simbolurile celtice în Biserica din Richiș. Ce caută acolo?”.

Mircea Mărginean membru asociat al Accademiei Templare -Templar Academy a adus în prim-plan importanța Bisericii creștine celtice în contextul creștinării Europei. Tema de pre-conferință:  „Biserica creștină celtică, elementul cheie al creștinării Europei”.

Adela Diță membru al Comanderiei templiere O.S.M.T.H. „Ioan Botezătorul” din Richiș a introdus participanții în fascinanta lume a simbolului celtic al Omului Verde, prezent în spațiul transilvănean. Tema de pre-conferință:. „Omul verde  - simbol celtic prezent în spațiul transilvănean”.

Darius Oros membru asociat al Accademiei Templare -Templar Academy a împărtășit descoperiri și dovezi despre Cernunnos și lumea celtică. Tema de pre-conferință  „Cernunnos: Descoperirea lumii celtice prin istorie, dovezi si simboluri”.

Marius Mihai Mîtcă membru asociat al Accademiei Templare -Templar Academy ne-a învățat mai multe despre Druizi și rolul lor în universul celtic: „Cine au fost Druizii? Care a fost rolul lor în lumea celtică”.

Cristi Blemovici a încheiat conferința cu un apel la pragmatism și acțiune, subliniind importanța aplicării cunoștințelor acumulate în viața de zi cu zi și a lansat deschiderea înscrierilor la mastermind-ul bazat pe cartea „Cele 15 legi ale dezvoltării personale” de John C. Maxwell.

Așadar, pasionații de mistere și simboluri au fost invitați să participe la această conferință fascinantă, unde au descoperit aspecte inedite ale lumii celtice și au  contribuit la promovarea unei culturi a dialogului și înțelegerii reciproce.

Participarea la conferință a fost gratuită, iar donațiile de susținere binevenite pentru continuarea acestor evenimente de o importanță culturală deosebită.

Totodată, după încheierea conferinței, participanții au fost invitați să se alăture împreună cu membrii comanderiei participanți la  Capitulului local al Comanderiei „Ioan Botezătorul” din Richiș pentru a lua parte la Agapa organizată la restaurantul Unglerus din Biertan.

Acest eveniment a fost un preambul sau trailer al Festivalului „Omul Verde din Richiș”, Ediția a treia, care va avea loc în perioada 11 - 14 iulie 2024, reprezentând un prilej unic de a descoperi și de a explora misterele și tradițiile celtice.

Accademia Templare - Templar Academy are un scop nobil și neobișnuit în era contemporană, oferind o platformă pentru cercetare, formare, educație continuă și diseminare a culturii, cu o preocupare specială pentru valorile culturale și spirituale.

Accademia Templare - Templar Academy de la Roma este o instituție de cultură care are scopuri nonprofit și urmărește obiective cu caracter social, cultural, etic și spiritual, de cercetare, de formare, de educație continuă, de dezvoltare personală și diseminare a culturii, de protecție a drepturilor omului, a copiilor, a femeilor și a celor slabi din punct de vedere social, a culturii templiere și de sprijin pentru dialogul interconfesional și ecumenic.

Cristi Blemovici

director

Accademia Templare - Templar Academy

Secțiunea Transilvania