Green Business Index, topul companiilor verzi, aflat la a doua editie

BUCURESTI - 13 aprilie 2011

Comunicat tip General in Afaceri

Lansat in 2010 la initiativa Asociatiei Green Revolution, proiectul Green Business Index (GBI) este recunoscut drept singurul top al celor mai verzi companii din Romania si reprezinta un instrument de monitorizare si evaluare a initiativelor mediului de afaceri dedicate protectiei mediului.

Green Business Index, topul companiilor verzi, aflat la a doua editie

In topul Green Business Index poate participa orice companie din Romania, indiferent de domeniul de activitate sau de dimensiunea afacerii.

 Mai mult de 60% dintre companiile inscrise din 15 martie pana acum in GBI 2011 sunt companii aflate la prima participare, iar numarul lor creste de la o zi la alta.

 ,,Există o iniţiativă din 2010, reluată anul acesta, privind realizarea unui top al celor mai verzi companii din România. Aşteptăm înscrierile alături de iniţiatorul proiectului, Asociaţia Green Revolution. Probabil că în iunie va fi verdictul final”, a declarat Laszlo Borbely, ministrul Mediului şi Pădurilor.

 Pentru a participa la GBI 2011, companiile sunt invitate sa se inscrie pana la data de 21 aprilie, accesand wesite-ul www.gbindex.ro.

 Datele furnizate de companiile romanesti vor fi colectate, procesate si centralizate in perioada aprilie – iunie 2011. In urma analizei efectuate de catre expertii independenti de mediu, va rezulta ,,Top 10” al celor mai responsabile firme romanesti din 2011. Rezultatele vor fi anuntate in luna iunie, in cadrul Galei Green Business Index 2011, si vor fi publicate in Raportul Green Business Index.

 Pentru mai multe informatii va rugam contactati:   

Amalia PrecupCommunication OfficerAsociatia Green RevolutionPhone: 021/310.63.97Fax: 021/316.28 23Mobile: 0728.132.977Email: amalia.precup@greenrevolution.ro Website: www.greenrevolution.ro  

Despre Asociatia Green Revolution

Asociatia Green Revolution, parte integranta a grupului media Green Report, a fost fondata in martie 2009 si este prima organizatie nonguvernamentala de ecologie urbana din Romania.

Asociatia Green Revolution pune in practica masurile ce stau la baza construirii unui oras verde.

Proiectele Green Revolution pun accentul pe miscare, educatie si crearea unei comunitati urbane durabile.

Domeniile acoperite de proiectele Green Revolution pana acum sunt colectarea selectiva, transportul sustenabil, cladiri verzi, achizitii verzi, educatie.