În week-end are loc cel mai mare târg internațional de universități

BUCURESTI - 12 martie 2013

Comunicat tip General in Educatie / Cultura, Monden / Lifestyle, Cursuri

Peste 100 de universități internaționale din Europa și SUA îi așteaptă pe elevii și studenții români pe 16-17 martie la Sala Palatului din București pentru a le vorbi despre cum pot urma un program de studiu în străinătate. Pe parcursul celor 2 zile, cei 6.000 de vizitatori așteptați vor primi informații despre taxele de școlarizare, posibilități de finanțare, ce programe sunt disponibile în domeniile de interes pentru ei și care este procesul de aplicare.

Nu în ultimul rând, la RIUF vizitatorii vor avea acces la consiliere gratuită pentru a aplica la studii în străinătate din partea consultanților EDMUNDO, pe care îi pot întâlni la eveniment.

Universități de top prezente la București

RIUF este singurul loc în care tinerii pot discuta cu studenți și absolvenți români de la universitățile de top din lume. Astfel, pe parcursul celor 2 zile, reprezentanți de la MIT (universitate plasată pe locul 1 în topul mondial QS), Harvard (care vor susține o prezentare), Princeton, University of Paris-Sorbonne, London School of Economics și University College London vor povesti vizitatorilor RIUF ce înseamnă să fii student la o universitate de top din lume.

În plus, participanții la târg vor avea acces la zeci de standuri ale universităților din Marea Britanie, Franța, Germania, Olanda, Suedia, Belgia și alte 15 țări, ale organizațiilor care desfășoară programe de dezvoltare personală și profesională, cursuri de limbă, cărți și multe altele. Lista completă a expozanților poate fi văzută aici.

Admitere pe loc

Sunt ultimele zile pentru înscrieri la Spot Admissions! În urma pregătirii unui set de documente și a unui interviu de 15 minute, participanții au șansa de a fi admiși pe loc. Termenul limită de trimitere al documentelor diferă în funcție de orașul (București, Timișoara sau Iași, orașele unde are loc această ediție a târgului) în care va fi susținut interviul. Mai multe detalii pot fi găsite la următorul link.

Prezentări despre oportunitățile disponibile

Pentru a avea discuții mai aprofundate cu reprezentanții universităților și pentru șansa de a fi remarcat de către aceștia, ceea ce poate fi util în procesul de aplicare, vizitatorii pot participa la sesiuni de prezentări. În cadrul lor vor fi prezentate informații despre diferitele sisteme academice și particularitățile lor, despre facilitățile oferite de universități pentru studenți, despre pașii necesari realizării unei aplicații la studii în străinătate, dar și despre oportunitățile de carieră și modul în care universitățile își ajută absolvenții să aleagă domeniul potrivit.

Pentru a participa la prezentări, este necesară înscrierea pe site-ul RIUF.

Tombolă cu premii

Vizitatorii au și ocazia de a câștiga o serie de premii, eligibili fiind cei care completează chestionarul disponibil la standul de tombolă. Astfel, au ocazia de a intra în posesia unor carduri cadou pentru a cumpăra cărți de la Okian, cursuri de limbă engleză și germană, pachete de cosmetic Unilever sau reduceri pentru susținerea testelor IELTS și TEOFL.

Pentru a participa la târg este necesară înscrierea pe site.

Detalii pe www.riuf.ro.

Parteneri educaționali: Primăria Municipiului București, Inspectoratul Școlar al Municipiului București, Consiliul Municipal al Elevilor, Asociația de Educatie Sociala.

Parteneri instituționali: British Council, CampusFrance Roumanie, Comisia Fulbright, DAAD

Companii partenere: Cinema City, Okian

Parteneri media: Adevărul, Best Resource, Bucharest Guide, Business24, Calendar Evenimente, ED Web, Edu-news.ro, Ejobs, Goingout, Intuitext, Marketing Events, Onlinestudent, Radio România Cultural, Regielive, România Liberă, România Pozitivă, Studenție.ro, Șapte Seri, Teen Press, Vinsieu.ro, Ziare.com

Organizații partenere: AIESEC, ASCIG, ASER, Asociația Bucharest Running Club, Aspire Academy, BOS, Hipo, Inspire Business, ISIC România, LSRS, PRIME România, VIP

Despre Grup Educativa

EDUCATIVA este un grup de organizaţii non-guvernamentale şi companii ce dezvoltă produse si servicii educationale care ajută tinerii români în identificarea şi fructificarea oportunităţilor de dezvoltare personală. Pentru mai multe informatii despre RIUF şi Grupul EDUCATIVA, vă rugăm să ne contactaţi.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grup-educativa/in-week-end-are-loc-cel-mai-mare-targ-interna-ional-de-universita-i