Care-i faza cu Arthuroteca?

BUCURESTI - 30 iunie 2020

Comunicat tip General in Educatie / Cultura

Live site

Editura Arthur lansează proiectul ARTHUROTECA. Începând de luna aceasta, în fiecare joi, vă invităm să ascultați cele mai frumoase fragmente din cărțile autorilor români publicați la Arthur, în lectura actriței Adriana Moca.

.

.

 Fiecare pagină pe care am citit-o m-a făcut să descopăr cu mare bucurie că există literatură română de calitate pentru copii, scrisă cu mult umor și delicatețe pentru toate vârstele de fapt, fiindcă o carte bună pentru copii e o lectură grozavă și pentru un adult. 

Adriana Moca

Pentru că ne dorim să descoperiți cărțile autorilor români pe care îi publicăm, ne-am propus să vă oferim fragmente audio care cuprind câteva pagini, suficiente pentru a vă stârni curiozitatea. Veți putea asculta fragmente din cărțile unor autori cunoscuți în literatura română pentru copii, sau din cărți câștigătoare ale concursului Trofeul Arthur, dar și fragmente din colecția Cărțile mele sau din alte antologii publicate la Arthur.

 

Și pentru că apreciem lecturile realizate de actori, Adriana Moca va fi vocea care vă va purta în fiecare călătorie din Arthuroteca. Adriana Moca este actriță și manager cultural. Susține lectura în școli prin proiectele asociației pe care o conduce. Crede în puterea cuvintelor de a construi lumea binelui, adevărului și frumuseții, inspirându-se dintr-un personaj ficțional, Șeherezada.

 

”Dacă ai să asculți poemul până la capăt, ai să fii alt om, spune un personaj în spectacolul lui Peter Brook, Mahabharata. Nu știu dacă ascultătorii Arthurotecii se vor trasforma în eroi sau prințese, dacă vor învinge Răul ce bântuie lumea sau vor găsi antidotul pentru virusul care ne-a închis în case.

Ce știu sigur, însă, e că fiecare pagină pe care am citit-o m-a făcut să descopăr cu mare bucurie că există literatură română de calitate pentru copii, scrisă cu mult umor și delicatețe pentru toate vârstele de fapt, fiindcă o carte bună pentru copii e o lectură grozavă și pentru un adult.

Îmi doresc să ascultați fragmentele și să citiți apoi cărțile scriitorilor și scriitoarelor Arthur, în întregime. Pe cuvânt de pionier și Șeherezadă, că o să vă placă!” – Adriana Moca

 

Vă invităm să ascultați primele trei episoade din Arthuroteca pe canalul nostru de Youtube:

Cartea albă cu Apolodor sau Apolododecameronul de Florin Bican, cu ilustrații de Dan Ungureanu

Terapia cu prințese de Adina Popescu, povestire publicată în antologia Cel mai mult și mai mult, colecția Cărțile mele.

Extraterestrul care își dorea ca amintire o pijama de Matei Vișniec, cu ilustrații de Andra Bădulescu

Play & enjoy!

 

De aproape zece ani Editura Arthur acordă o importanță deosebită pentru publicarea autorilor români contemporani. În 2012 lansează concursul anual de manuscrise Trofeul Arthur în speranța de a-i atrage să scrie pentru copii atât pe autorii serioși, pentru oameni mari, cât și pe cei care n-au publicat niciodată, dar vor să se joace și au ceva de spus.

 

De atunci și până acum, la Editura Arthur au fost publicate aproximativ 50 de titluri scrise și/sau ilustrate de scriitori și ilustratori români contemporani. Au fost publicați atât scriitori consacrați, cât și autori care au scris pentru prima oară chiar pentru acest concurs sau poate acest concurs a fost prima ocazie de a-și face cunoscute textele pe care le păstrau în sertar.

 

Vă invităm să-i descoperiți alături de Arthur pe scriitorii: Florin Bican, Lavinia Braniște, Horia Corcheș, Corina Dascălu, Gabriel H. Decuble, Laura Grünberg, Alex Moldovan, Ioana Nicolaie, Raluca Poenaru, Alis Popa, Adina Popescu, Adina Rosetti, Ana Rotea, Simona Sava, Matei Vișniec, Cornel Vlaiconi; și pe ilustratorii: Andra Bădulescu, Diana Barbu, Matei Branea, Maria Brudașcă, Sidonia Călin, Alexandru Ciubotariu, Irina Dobrescu, Amalia Dulhan, Roma Gavrilă, Irina Georgescu, Alex Horghidan, Oana Ispir, Ágnes Keszeg, Andrei Măceșanu, Irina Motroc, Mircea Pop, Walter Riess, Anca Smărăndache, Ileana Surducan, Maria Surducan, Dan Ungureanu, József Vass, Bilyana Velikova.

 

Totodată, Editura Arthur încurajează și susține dezvoltarea creativității copiilor. Că vor fi medici, ingineri, avocați, artiști sau scriitori, copiii au nevoie să-și descopere/să-și dezvolte creativitatea, să învețe să privească din perspective diferite, să învețe să facă legături între diverse domenii, să sintetizeze, să se exprime curgător, într-o limbă română curată și nuanțată. Cu acest gând a fost lansat în urmă cu opt ani concursul de creație pentru copii Locuiește în poveste. An de an, câștigătorii au ocazia, alături de scriitori și ilustratori Arthur, să participe la taberele de creație Locuiește în poveste și apoi să fie publicați în antologiile din colecția Cărțile mele. Ne bucurăm că în fiecare an sunt tot mai mulți copii care află de acest concurs și vor să participe.

 

 

Grupul Editorial ART

Editura Vlad și Cartea cu Genius // https://www.carteacugenius.ro/

Editura Arthur // https://www.editura-arthur.ro/

Editura Grafic // https://www.grafic-art.ro/

Editura Youngart // https://www.editura-youngart.ro/

Editura ART // https://www.editura-art.ro/

Editura Paladin // https://www.editura-paladin.ro/

 

Despre Grupul Editorial Art

Grupul Editorial ART s-a distins printr-o atenție deosebită acordată atât calității literare, cât și designului cărților pe care le-a editat. Cu un portofoliu de mai bine de 1000 de titluri, Grupul Editorial ART se află în topul editurilor din România, până în prezent fiind dezvoltate șase imprinturi majore dedicate unor categorii de public diferite: Vlad și Cartea cu Genius (albume ilustrate pentru 0-7 ani), Arthur (cărți pentru copii cu vârste între 7-14 ani), Youngart (literatură pentru adolescenți), ART (clasici, ficțiune contemporană, texte teoretice), Grafic (romane grafice și benzi desenate) și Paladin (literatură fantasy, sci-fi, noir & crime).

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/grupul-editorial-art/care-i-faza-cu-arthuroteca