GTS Telecom finalizează prima etapă a proiectului multianual de extindere a DataCenter-ului din Bucureşti

BUCURESTI - 8 februarie 2010

Comunicat tip General in IT&C

Bucureşti, Februarie 2010 -GTS Telecom, parte a GTS Central Europe, unul din cei mai importanţi operatori regionali de telecomunicaţii (GTS CE), a finalizat şi pus în funcţiune prima fază a proiectului de extindere a DataCenter-ului din Bucureşti. Prin această investiţie GTS pune la dispoziţia clienţilor un spaţiu de găzduire suplimentar net, de aproximativ 144 mp, corespunzător unui număr de 70 de rack-uri.

Început cu 3 luni în urmă, proiectul de extindere face parte din strategia multianuală de expansiune a suprafeţei de găzduire şi colocare a DataCenter-ului GTS. Conform clasificărilor şi standardelor internaţionale în domeniu, facilităţile puse la dispoziţia clienţilor şi condiţiile de realizare a proiectului corespund nivelului Tier 4. Extinderea ariei de colocare, realizată în imediata vecinătate a DataCenter-ului GTS, a fost gândită într-o dezvoltare modulară şi o execuţie în două faze pentru o suprafaţă totală netă de 216mp.

DataCenter-ul GTS Telecom este direct conectat la inelul metropolitan de fibră optică din Bucureşti, cu o capacitate de 82Gbit/sec şi de aici, prin reţeaua naţională şi infrastructura GTS Central Europe, direct la nodurile continentale de interconectare din Frankfurt şi Vienna. Managementul aplicaţiilor găzduite şi al echipamentelor colocate în DataCenter se poate face peste internet, sau din camera consolelor amenajată în incinta DataCenter-ului.
DataCente-ul GTS Telecom este echipat în conformitate cu specificaţiile standardelor Tier 4 în viguare, având în dotare instalaţii de răcire şi condiţionare a aerului; instalaţii automate de prevenire şi stingere a incendiilor folosind gaze inerte; alimentare independentă cu energie electrică din surse separate şi rezervate prin UPS şi generator propriu, prin care asigură alimentarea echipamentelor în rack la 220 V sau, la cerere, la 48V sau 380V. Securitatea DataCenter-ului este asigurată prin sisteme de monitorizare a accesului, personal de protecţie şi pază prezent permanent în locaţie (24 x 7), sisteme de supraveghere video şi televiziune cu circuit închis.

“DataCenter-ul este elementul de bază în implementarea de aplicaţii mission-critical, de comerţ electronic sau de furnizare de conţinut pe internet. Este o veriga importantă pentru transformarea şi eficientizarea unei companii comerciale.” a spus Dan Mihăescu CEO al GTS Telecom. “Investind în propria infrastructură, GTS Telecom îşi creşte capabilitatea de a asigura clienţilor suportul de care aceştia au nevoie pentru creşterea profitabilităţii şi dezvoltarea propriei companii, indiferent de dimensiune sau de domeniul de activitate”.

Despre GTS Telecom

Despre GTS Central Europe
GTS Central Europe, cel mai important operator alternativ de telecomunicaţii la nivel regional, furnizează servicii integrate în toate ţările din regiunea central şi est europeană, din Frankfurt şi până în Istanbul. Reţeaua regională de fibră optică asigură furnizarea de servicii de comunicaţii de date IP, MPLS, DWDM, telefonie fixă, internet şi soluţii de bandă largă pentru companii comerciale, carrieri telecom, operatori mobili şi furnizori de conţinut. Principalele ţări în care compania operează sunt Republica Cehă, Polonia, România, Slovacia şi Ungaria. Prin parteneriate strategice GTS interconectează şi asigură servicii pentru operatori din Bulgaria, Croaţia, Moldova, Rusia, Slovenia, Serbia, Turcia, Ţările baltice, Ucraina.
GTS CE are peste 1300 de angajaţi şi a atins o cifră de afaceri de Eur 436mil cu venituri operative (EBITDA) de Eur 77mil în 2008.

One Network - One region – One Offer
GTS Central Europe deţine şi operează o reţea extinsă de telecomunicaţii în europa centrala şi de răsărit prin care oferă clienţilor şi partenerilor servicii cu accesibilitate crescută şi acoperire extinsă în regiune. Ca unic brand cu portofoliu regional, clienţii noştri beneficiază de importante reduceri de costuri, servicii eficiente, relaţionare eficace, beneficii ce nu sunt posibile prin combinarea soluţiilor furnizate de mai mulţi operatori.

Despre GTS Telecom
Parte a GTS Central Europe şi poziţionată pe piaţă ca Business AcceleratorTM GTS Telecom instalează pe piaţa business soluţii de transport, comunicaţii de date MPLS, DWDM, SDH, TCP /IP, Frame Relay, servicii Internet, soluţii de voce, hosting şi colocare în DataCenter.
Compania, certificată ISO 9001, garantează contractual nivelul de calitate (SLA) al soluţiilor instalate, pe care le monitorizează până la interfaţa de conectare a clienţilor (end-to-end).
Pe primele nouă luni ale anului 2009 nivelul mediu al SLA pentru toate soluţiile instalate, a fost de 99,91%.
Compania deţine propria infrastructură transfrontalieră de fibră optică direct interconectată cu reţeaua GTS Central Europe şi de aici până în nodurile de interconectare continentală din Frankfurt şi Vienna.

Cristian Copilău
GTS Telecom
[t] 0312.200.200
[m] 0740-55.44.04