Echipa internaţională de voluntari Western Union construieşte o casă pentru o familie defavorizată în Bălţeşti, Prahova

BUCURESTI - 9 august 2010

Comunicat tip General in Social

O echipă internaţională formată din zece voluntari Western Union va construi o casă pentru una din familiile defavorizate din satul Bălţeşti, judeţul Prahova. Lucrările de construcţie se vor derula în perioada 7-9 august 2010 şi fac parte din proiectul de dezvoltare comunitară „O casă, un viitor!” coordonat de asociaţia non-profit Habitat for Humanity, în parteneriat cu Fundaţia Soros România şi Primăria Bălţeşti. Pe lângă echipa de voluntari, proiectul beneficiază şi de o finanţare de 15.000 USD acordată de Western Union.

Echipa internaţională de voluntari Western Union construieşte o casă pentru o familie defavorizată în Bălţeşti, Prahova

Timp de trei zile, echipa de voluntari Western Union, incluzând persoane venite special cu acest scop din Londra, Casablanca, Moscova, Dubai sau Viena, vor lucra cot la cot cu familia Danca, viitorii proprietari ai casei. Sub coordonarea specialiştilor Habitat for Humanity România, echipa unită va ridica o locuinţă simplă care va asigura familiei un standard de locuire decent şi o şansă mai bună pentru viitor.

„Programul Western Union “Lumea noastră, familia noastră” este un angajament de 50 de milioane de dolari, luat pe cinci ani, menit să sprijine dezvoltarea persoanelor aflate în situaţii economice dificile. Proiectul de la Bălţeşti răspunde fidel acestei misiuni deoarece ne-am adunat voluntari din întreaga lume şi dăm o mână de ajutor unor semeni de-ai noştri, aşa cum se cuvine în marea familie globală din care toţi facem parte”, a declarat Alexandru Bădulescu, Country Director Western Union România şi Bulgaria.

,,Este impresionant să-i vezi pe cei din echipa Western Union că vin de peste tot din lume să ajute nişte oameni pe care nici măcar nu i-au văzut vreodată. Prin finanţarea acestui proiect şi participarea cu voluntari din mai multe ţări, Western Union aduce speranţă într-o comunitate care se confruntă cu sărăcia extremă. În plus, transmit mesajul că oamenilor le pasă de semenii lor. Astfel familia Danca îşi va creşte copiii în siguranţă, aceştia vor fi mai sănătoşi, vor avea o cameră unde să înveţe şi să se joace cu bucurie. Casa asta este viitorul lor”, spune Zamfir Todor, manager de program al Asociaţiei Habitat for Humanity România.

Proiectul de la Bălţeşti este al treilea în care echipa Western Union se implică alături de Habitat for Humanity în construirea de locuinţe pentru categorii defavorizate în România. El a fost precedat de proiecte similare derulate la Cumpăna, judeţul Constanţa, în 2008 (finanţare de 25.000 USD şi o echipă de 25 de voluntari, angajaţi Western Union şi ai Agenţilor parteneri din România) şi Izvoarele, judeţul Giurgiu, în 2009 (finanţare de 15.000 USD şi o echipă internaţională de 17 voluntari Western Union).

Şantierul de la Bălţeşti face parte din programul de dezvoltare comunitară „O casă, un viitor!” derulat de Habitat for Humanity România, din 2009, în parteneriat cu Primăria Bălţeşti şi cu Fundaţia Soros România. Programul se va derula până în 2011 şi propune consolidarea potenţialului de acţiune comunitar prin construirea a 19 locuinţe noi şi reabilitarea fondului construit existent în comuna Bălţeşti (cu accent pe comunitatea de rromi). Programul prevede, de asemenea, calificarea a 15 persoane de etnie rromă în meserii din domeniul construcţiilor. Primele cinci locuinţe din cadrul acestui program au fost inaugurate la Bălţeşti în luna mai 2010.