Heidi Chocolat preia Schwermer Confiserie – o firmă germană cu tradiție

BUCURESTI - 26 ianuarie 2017

Comunicat tip General in Retail

Firma elvețiană Heidi Chocolat Group AG, companie specializată în ciocolată premium, achiziționează Schwermer Dietrich Stiehl GmbH, un renumit producător german de praline premium și marțipan Königsberger, amplasat în Bad Wörishofen, Germany. Prin aceasta Heidi își mărește capacitatea de producție, își întărește competențele în domeniul pralinelor premium și își îmbunătățește prezența în piețele din Germania și Austria.

“Prin preluarea firmei Schwermer în familia Heidi și prin extinderea echipei noastre cu angajații experimentați ai Schwermer Confiserie, putem oferi în viitor clienților noștri mai multe produse de înaltă calitate sub marca Heidi” declară Gerald Neumair, Președintele Consiliului de Administrație al Grupului Heidi Chocolat AG.

Unitatea de producție Schwermer Confiserie devine filială de sine stătătoare în cadrul grupului Heidi și companie soră a Heidi Chocolat S.A. Romania.

În special pentru unitatea din România și activitatea de export desfășurată de aceasta, se întrevăd noi posibilități excelente. “Heidi Chocolat S.A. din Romania va beneficia de o gamă lărgită de produse și de extinderea capacității de fabricație pentru noi produse. Totodată, fabrica din Germania creează pentru produsele Heidi deja existente, posibilitatea unui acces îmbunătățit pe piața de dulciuri germană» confirmă Peter Mueller, Director General al Heidi Chocolat S.A.

Ambele unități de producție, HEIDI Romania și SCHWERMER Germania, îmbină angajamentul pentru cea mai înaltă calitate, iscusința în realizarea manuală, pasiunea pentru arta ciocolatei și a dulciurilor și cultura antreprenoriala orientată către client.

Președintele Grupului Heidi Chocolat AG întrevede că: “Preluarea Schwermer înseamnă pentru Heidi Chocolat o poziționare și mai bună din punct de vedere economic și strategic pentru provocările ce vor urma” declară Gerald Neumair. “Ne bucurăm ca am putut încheia negocierea cu familia Stiel într-un mod atât de pozitiv și că vom putea construi mai departe viitorul împreună cu echipa SCHWERMER. Suntem de asemenea foarte bucuroși că l-am câștigat în calitate de Director General SCHWERMER pe dl. Erwin Vondenhoff, cel care anterior a condus cu succes Heidi Chocolat S.A Romania. Vom construi mai departe pe punctele forte existente, în baza unui plan de dezvoltare cuprinzător. De asemenea prin intermediul canalelor de vânzare internaționale vom pune în aplicare noi concepte  de marketing. Mai mult decât atât, posibilitățile de producție Schwermer ne vor permite să accelerăm procesul de inovație al brandului HEIDI.

Despre Heidi Chocolat SA

Heidi Chocolat SA a fost fondata in anul 1994 de catre familia elvetiana Laederach, proprietarul companiei Confiseur Läderach AG, un faimos producator de ciocolata premium si produse de cofetarie.
Din Aprilie 2013 Heidi Chocolat face parte din KEX Confectionery SA. Cresterea Heidi este rezultatul angajamentului nostru pentru inovatie, prezentand noi si surprinzatoare linii de produse si retete, cu o atentie speciala pentru calitate.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/heidi-chocolat-sa/heidi-chocolat-preia-schwermer-confiserie-o-firma-germana-cu-traditie