Asirom susține prima platformă de donatori de sânge virtuali

BUCURESTI - 15 iunie 2020

Comunicat tip General in CSR

Asirom VIG susține prima platformă care conectează posibili donatori de sânge, ce pot fi acolo unul pentru celălalt în caz de nevoie. Platforma se numește Familia România, este creată de agenția de publicitate Heist Industries și reprezintă un proiect de responsabilitate socială.
• Proiectul a fost lansat de Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, ziua în care se mulțumește tuturor donatorilor pentru gestul lor voluntar de a salva vieți.
• Platforma digitală poate fi accesată pe www.familiaRomania.ro

Familia Romania

Asirom VIG susține Familia România, prima platformă digitală în care oamenii se înregistrează și devin donatori fără să doneze. Oricine îndeplinește condițiile medicale poate deveni donator virtual și poate dona efectiv doar la nevoie.

„Situațiile de criză sunt momente în care înțelegem cât de important este să fim alături unii de ceilalți, dacă nu fizic, măcar virtual; să oferim ajutor atunci când este mai mare nevoie de el și să îi facem pe oameni să se simtă parte dintr-o mare familie. Acesta este și scopul platformei Familia România, să ofere o alternativă și, de ce nu, speranță”, a declarat Cristian Ionescu, Președinte al Directoratului Asirom VIG.

Pașii sunt simpli: intri pe www.familiaromania.ro și te înregistrezi completând, printre altele, grupa de sânge și RH-ul. Pe baza acestor informații, platforma va pune în legătură doi utilizatori compatibili. Persoanele conectate se vor putea cunoaște prin intermediul chat-ului și doar în cazul în care unul dintre ei are nevoie de sânge, celălalt poate dona pentru el, la cel mai apropiat centru de transfuzie din țară, menționându-i numele și unitatea sanitară la care este internat. Iar dacă unul dintre cei doi nu poate dona în acel moment, o întreagă comunitate este gata să vină în ajutor.

Persoanele care nu își cunosc grupa de sânge sau nu știu care sunt condițiile de donare vor găsi informațiile necesare pe platformă. Cei care nu corespund criteriilor de bază pentru donarea de sânge se pot alătura în continuare familiei, bucurându-se de sprijinul unei întregii comunități, chiar dacă nu li se alocă un utilizator compatibil.

Implicarea Asirom vine în contextul digitalizării continue a companiei din ultimii ani și a dorinței de a folosi tehnologia și în susținerea comunității. Astfel, Asirom și-a folosit know-how-ul în dezvoltarea acestei platforme de responsabilitate socială care își propune să creeze o legătură strânsă între utilizatorii ei, punând bazele unei comunități precum o mare familie, gata să fie oricând acolo pentru membrii ei.

Mai multe detalii sunt disponibile pe www.familiaromania.ro și pe pagina de Instagram a proiectului.

Despre Asirom Vienna Insurance Group

Asirom VIG este una dintre cele mai importante companii de asigurări de pe piață, cu experiență de peste 29 de ani în România. Compania are o rețea națională de 140 de agenții, peste 1.300 de agenți activi și numerosi parteneri externi.

Asirom face parte din Vienna Insurance Group (VIG), companie cu peste 200 de ani de experiență în domeniul financiar și lider pe piața asigurărilor, atât în Austria, cât și în Europa Centrală și de Est. VIG gestionează 50 de companii de asigurări din 30 de țări și are peste 25.000 de angajați. Grupul are cel mai bun rating în indicele ATX pe piața bursieră austriacă și este, de asemenea, listat la Bursa de Valori din Praga.

Pentru mai multe informații, vă rugăm să accesați www.asirom.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/heist-industries/asirom-sustine-prima-platforma-de-donatori-de-sange-virtuali