Angajarea unei persoane nepotrivite costa de două ori mai mult decat salariul acesteia pe un an

BUCURESTI - 23 noiembrie 2011

Comunicat tip Produse / Servicii in HR

De 5 ori, conform unui studiu Harvard Business School.
De 10 ori, daca e vorba de un post de specialist. Iar estimarile cresc cu fiecare factor luat in calcul.
Un lucru este insa sigur: e o adevarata provocare sa recrutezi oameni talentati si potriviti, caci ai nevoie de timp si informatii bine organizate.
Descopera mai departe cum poti creste performanta recrutarii, indiferent de tipul companiei tale, cu solutia Sincron – software de recrutare, in noua versiune 2.0.

Angajarea unei persoane nepotrivite costa de două ori mai mult decat salariul acesteia pe un an
 Lansata in 2006 ca prima solutie romaneasca dedicata gestionarii procesului de recrutare, Sincron a evoluat de atunci, devenind o solutie matura, stabila, testata in diferite domenii de un portofoliu diversificat de clienti si oferind un spectru larg de functionalitati ce acopera nevoile uzuale ale recrutarii in orice domeniu de activitate.  

Mihai Stanca, Managing Partner HR Sincron

Fie ca este vorba despre recrutarea intr-o companie multinationala, intr-o agentie specializata de recrutare sau intr-o firma medie din orice domeniu de activitate, investitia intr-un software specializat de recrutare creste substantial eficienta acestui proces.O asemenea solutie salveaza timp din activitatile repetitive, de rutina, realizandu-le mai rapid si oferind mai mult timp pentru lucrurile cu adevarat importante, cum ar fi interviurile directe cu candidatii.

Cresterea eficientei procesului de recrutare este rezultanta a multiple beneficii punctuale aduse de o solutie specializata pentru recrutare. Un top al celor mai apreciate functionalitati include:

- crearea unei baze de date unice, cu toti candidatii

- organizarea si accesarea informatiei in mod logic, in linie cu etapele fluxului de recrutare

- automatizarea proceselor repetitive (introducerea CV-urilor in baza de date & actualizarea lor, comunicarea in masa)

- cautarea rapida in baza de date, cu rezultate relevante

- accesul rapid la statusuri pe fiecare proiect de recrutare

- monitorizarea activitatii si raportare

Solutia Sincron software de recrutare detine deja o vasta expertiza in eficientizarea procesului de recrutare.  Sincron 2.0 este cea mai noua versiune a solutiei, proaspat lansata in aceasta toamna.

Sincron 2.0 vine cu imbunatatiri preponderent calitative, in special din punct de vedere al usurintei de navigare prin solutie, impreuna cu utilizarea unei interfete mai prietenoase si intuitive.

Noutatile vizeaza mai multe directii, una dintre ele fiind imbunatatirea arhitecturii informatiei, printr-o mai buna organizare a informatiilor in fluxurile de lucru si optimizarea modalitatilor de afisare si accesare.   

Gestiunea candidatilor, una dintre principalele activitati realizate prin intermediul solutiei, este usurata prin crearea de foldere virtuale pentru gruparea candidatilor direct pe proiecte sau tipuri de job-uri, acestia putand fi “activati” mai rapid cand apare o nevoie concreta de recrutare. Introducerea candidatilor in baza de date utilizeaza o  fisa de candidat diversificata. Automatizarea importului de CV-uri de pe portalurile de job-uri direct in baza de date a Sincron devine o functionalitate de baza a solutiei, permitand si accesarea acestor surse de recrutare online direct din Sincron. Cautarea candidatilor in baza de date devine mai flexibila & customizabila.

Gestionarea proiectelor devine mai facila, printr-o suita de optimizari ce vizeaza:  reorganizarea fisei de proiecte; dezvoltarea unei entitati bine definite care administreaza fluxul de recrutare, gestionand relatia cu candidatul pe tot parcursul acestui flux; vizibilitate imediata a status-urilor pe proiecte in fiecare faza a fluxului de recrutare, in paralel cu sectiunea de planning al necesarului de candidati.

De asemenea, istoria candidatilor, intr-o varianta imbunatatita, va grupa intr-un singur loc toate informatiile despre un anumit candidat (notele, comentarii facute de diversi recrutori pe diverse proiecte), devenind un element cheie facil de accesat in orice moment.

O noua sectiune regrupeaza instrumentele de lucru, printre care modulul de comunicare continua sa deserveasca nevoile de comunicare interna si cu candidatii externi. Acesta devine accesibil din orice punct al aplicatiei, ca functionalitate ce deserveste nevoia punctuala de comunicare intr-un anumit pas al fluxului de recrutare. Calendar-ul este si el un instrument util ce faciliteaza stabilirea intalnirilor cu candidatii si utilizarea salilor de intalniri de catre mai multi recrutori.

Iar lista functionalitatilor, impreuna cu beneficiile aferente, poate continua…

Daca informatiile de pana acum te-au facut sa zambesti, sa oftezi sau sa spui „oh, ce bine ar fi”, te invitam sa ne contactezi  prin intermediul site-ului www.sincron.biz, pentru pentru a-ti povesti mai multe despre noul Sincron – software de recrutare 2.0.

 

Despre HR Sincron SRL

HR Sincron este o companie romaneasca specializata in dezvoltarea de solutii informatice dedicate managementului proceselor de HR. Compania ofera doua solutii principale: Sincron – software de recrutare, dedicata procesului de recrutare atat in companii cat si in agentiile de recrutare, si Helper, care gestioneaza procesele de training si evaluarea performantei.

Datorita know-how-ului extensiv acumulat in domeniul resurselor umane, clientii nostri beneficiaza de consultanta si adaptarea solutiilor in functie de nevoile specifice si de o echipa tehnica capabila sa inteleaga si sa rezolve probleme complexe.
Diferentiatorul companiei il reprezinta expertiza detinuta in procesele de HR, ce provine din numeroasele implementari de anvergura in domenii diverse: retail, auto, asigurari, telecomunicatii, utilitati, FMCG, petrol, agentii de recrutare si executive search.

Portofoliul de clienti include:
Companii: Dacia Group Renault, Renault Technologie Roumanie, Romtelecom, Germanos Telecommunications Romania, Kaufland Romania, Dedeman, Obi, Albalact, Titan SA, GDF Suez, Groupama Asigurari, Generali Asigurari, WNS, Celestica, InCrys.
Agentii de recrutare: HART Human Resource Consulting, Stein & Partner, Excon Consultanta, BCL Group, Consulteam, Humangest, Brainer Consulting, Smart Management Agency.

Lansata in 2006 in cadrul Senior Software, HR Sincron e din 2007 o companie independenta, parte din grupul de firme Senior Group.