Concursul National de Pictura si Sculptura - editia a II-a

BUCURESTI - 22 iunie 2006

Comunicat tip General in Arta & Entertainment

Fundatia “Arte e Arta” anunta deschise inscrierile pentru Concursul National de Pictura si Sculptura, editia a II-a, cu tema “Mituri contemporane ale corpului : Sportul , ca mod de exprimare si comunicare” care va avea loc in luna decembrie a anului in curs.

In acest an, se vor atribui urmatoarele premii :
a)pentru Pictura
-premiul I5000 RON
-premiul II3000 RON
-premiul III 1500 RON
-mentiuni10 mentiuni de 700 RON

b)pentru Sculptura (inclusiv compozitii tridimensionale)
-premiul I5000 RON
-premiul II3000 RON
-premiul III 1500 RON
-mentiuni5 mentiuni de 700 RON

Dimensiunile lucrarilor :
-Pictura : minime 50/70 cm – maxime 100/120 cm
-Sculptura : minime 40 cm – maxime 80 cm

Pentru Pictura se va prezenta o lucrare – ulei sau acrylic pe panza sau lemn
Pentru Sculptura se va prezenta o lucrare – piatra, metal sau lemn

Termenul limita de inscriere in concurs : 30 Septembrie 2006-06-20
Termenul limita de depunere a lucrarilor : 20 Noiembrie 2006

Conceput drept o actiune de descoperire si promovare a tinerelor talente din scoala romaneasca de arte plastice, Concursul a devenit inca de la prima editie o incununare binemeritata a eforturilor artistilor din noua generatie de a revitaliza interesul pentru arta si de a se face cunoscuti in lumea culturala si nu numai, datorita sustinerii date de Fundatia “Arte e Arta”.
Inca de la prima editie, Concursul a reunit lucrari ale tinerilor artisti, mai mult sau mai putin consacrati, opere de o certa valoare care si-au meritat pe deplin premiile si aprecierea juriilor. Astfel, dintre premianti, amintim nume ca: Bogdan Pelmus, Emanuela Hagiu, Andreea Daneci, Mirela Traistaru, Isabela Balog, Marinela Botez, etc., tineri care si-au vazut rasplatite eforturile creatoare atat de catre un juriu de specialitate cat si de catre publicul larg, care a putut admira creatiile in cadrul expozitiilor organizate in Concurs. Avand in vedere succesul de care s-a bucurat prima editie, organizatorii doresc sa mentina competitia deschisa in fiecare an, in scopul de a promova valorile artistice si de a da o sansa spre afirmare tinerilor pictori si sculptori din toata tara.

Fundatia “Arte e Arta”, promotoarea acestui Concurs, sustine si aduce in atentia publicului arta plastica romaneasca, avand la activ, inca din primul an de activitate, mai multe expozitii tematice si manifestari culturale la care a contribuit cu success. Fondata din dorinta de a face cunoscuta arta tanara si de a da o sansa reala de exprimare tuturor tinerilor pictori, Fundatia primeste in randurile Panteonului sau artistic orice talent autentic si care isi dovedeste valoarea prin operele sale. De asemenea, din aceeasi dorinta de a ajuta si de a contribui la afirmarea si relansarea artei romanesti, Fundatia pune la dispozitie membrilor sai facilitati de promovare si de expunere, prin expozitii, tabere de creatie si sustinere mediatica.

Pentru inscrieri in Concursul National de Pictura si Sculptura, orice tanar artist poate cere informatii la sediul din Str. Putul lui Zamfir nr. 30, sector 1, Bucuresti, tel.: 021-230 53 61 sau pe adresa tttse@b.astral.ro, in atentia Domnului Sorin Radulescu, Secretar.

Despre Hyper Media

Fundatia Arte e Arta a fost infiintata in anul 2005 la Bucuresti.
Fundatia are ca principal obiectiv sprijinirea tinerilor artisti plastici romani si punerea in valoare a talentului lor artistic in lumea artei contemporane.
Fundatia isi va concentra atentia asupra diferitelor domenii ca pictura, sculptura, grafica, organizand evenimente artistice la care protagonistii vor fi tinerii artisti plastici.
Fundatia Arte e Arta
Dl. Sorin Radulescu
021 / 230 53 61
tttse@b.astral.ro
www.arteartafoundation.com
andreea.brutaru@hypermedia.ro