Cum alegem un ulei esential de calitate si pur?

Sincraiu De Mures - 17 septembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Monden / Lifestyle

Conform aromaterapeutilor certificati, calitatea si autenticitatea uleiurilor esentiale pe care le folosim in fiecare zi sunt fundatia si ,,sufletul” aromaterapiei. Oricat de transant si de dur ar suna, termenul de ,,grad terapeutic” nu exista.

Uleiuri naturale pure - biocosmeticemaroc.ro

Uleiuri naturale pure - biocosmeticemaroc.ro

Conform specialistilor acest termen s-a nascut aproximativ prin anii ’90 la initiativa unor oameni de vanzari foarte priceputi. Acestia au excelat prin a-i convinge pe cumparatori ca unele produse sunt mai terapeutice decat altele. In acest mod au aparut si alti comercianti incurajati de acest fenomen sa foloseasca in campaniile de promovare a uleiurilor esentiale pe care le vand termeni precum ,,100% natural”, ,,mai eficient decat orice alt tratament de pe piata” si sa nu uitam de mult prea clasicul ,,un grad terapeutic ridicat fata de cel al concurentei”.

Uleiurile esentiale dincolo de strategiile de marketing

Astazi, toata lumea vinde uleiuri esentiale cu grad terapeutic si este foarte interesant de urmarit faptul ca niste comercianti foarte abili au reusit sa introduca in limbajul specific aromaterapiei o serie de termeni care nu au nici o relevanta, asa cum am mentionat anterior.

Pentru a putea sa se stabileasca gradul respectiv efectul terapeutic pe care il au anumite tipuri de ulei esential, trebuie ca organizatii certificate sa isi exprime opinia cu privire la produsul respectiv, sa i se atribuie un grad, o calitate, un efect care il face sa fie cu mult superior fata de oricare alte produse. Cu siguranta este foarte tentant sa achizitionezi produse care sa fie aprobate de institutii cu un renume mondial, dar despre care nu ai nici o informatie. Este mai clar ca lumina zilei ca multe dintre aceste informatii care sunt servite de comercianti abili cu lingurita in fiecare propozitie, ca sunt strategii menite sa vanda in cantitate cat mai mare, calitatea nefiind intotdeauna o caracteristica a produsului respectiv.

Este foarte important sa cauti un furnizor de uleiuri esentiale in care poti avea incredere. Acest furnizor trebuie sa isi faca un scop din comercializarea uleiurilor esentiale, sa isi dedice timp pentru educarea consumatorilor. De cele mai multe ori, aceste uleiuri esentiale de calitate se gasesc la comercianti mici care sunt dispusi sa investeasca in educarea consumatorului si sa mentioneze despre produsele sale cele mai importante informatii. Cauta ca furnizorul sa tina legatura cu producatorii de uleiuri esentiale si, daca este posibil, sa puna la dispozitie rapoarte si documente ce atesta calitatea produselor pe care le comercializeaza. Reputatia furnizorului, imaginea pe care si-a construit-o de-a lungul timpului precum si vechimea de pe piata sunt informatii esentiale in ceea ce priveste alegerea furnizorului perfect.

Daca furnizorul indeplineste cel putin o parte din aceste caracteristici pe care le-am mentionat, atunci se poate conchide ca uleiurile esentiale pe care le comercializeaza au o calitate mai buna decat ceea ce se gaseste pe piata.

In functie de ce criterii aleg cumparatorii uleiurile esentiale?

Atunci cand se cumpara ulei esential dintr-un magazin fie el si online, trebuie sa avem in vedere urmatoarele: numele latin (specia si genul), tara de origine, partea plantei din care a fost obtinut uleiul, felul in care a fost obtinut, felul in care planta a fost crescuta si chemotipul, daca este cazul. O alta calitate pe care o cautam atunci cand cumparam uleiuri esentiale este felul in care se imbina cu simturile noastre. In relatia cu uleiul esential avem nevoie de toate simturile, ba chiar de unul in plus: intuitia.

Asadar, cumparam uleiuri esentiale in functie de:

Numele latin – de exemplu, atunci cand spunem ulei esential de eucalipt, ne putem referi la peste 900 de specii. Cu siguranta ne dorim sa stim daca achizitionam Eucalyptus Globulus care nu este sigur pentru copii sau Eucalyptus Citriodora sau Dives care sunt considerate a fi sigure.

Partea plantei din care a fost obtinut produsul: de exemplu daca cel de scortisoara este obtinut din scoarta este cu mult diferita fata de cea obtinuta din frunze.

Uleiul esential trebuie sa fie obtinut cu scopul precis de a fi folosit pentru proprietatile terapeutice. Un ulei de lavanda pentru cosmetice nu are nevoie sa fie distilat mai mult de 15 minute pe cand, daca uleiul de lavanda se adreseaza unui scop terapeutic anume atunci este necesara o distilare de 1-1,5 ore. Ambele sunt uleiuri esentiale de lavanda insa difera foarte mult compozitia chimica. Insa, aceste lucruri nu sunt mentionate niciodata pe eticheta, in ambele cazuri se va mentiona ,,ulei esential pur”.

Pretul, este un alt factor de ghidaj atunci cand cumparam uleiuri naturale sau esentiale. Aici intervine munca fiecaruia dintre noi, sa cercetam si sa comparam produsele intre ele. Cel mai scump ulei esential nu este neaparat si cel mai bun asa cum nici cel mai ieftin de pe piata nu ofera o calitate cel putin acceptabila. Partea frumoasa este ca o data ce incepem sa ne autoeducam incepem sa intelegem mai bine uleiurile esentiale, cat de concentrat este si cat de multe beneficii poate sa ne aduca sau daca ne ajuta in scopul pe care ni l-am propus.

Asadar, autenticitatea nu este data nici de cat de scump este produsul, nici de certificarile pe care le are, nici de garantia producatorului privind autenticitatea sa, ci este data de capacitatea noastra de a intelege produsul respectiv, despre a sti cum functioneaza si cum poate sa ne ajute. Autoeducarea este cel mai bun profesor iar impreuna cu intuitia dumneavoastra nu veti da niciodata gres in a alege produsul potrivit si mai ales de calitate si pur.

Informatii oferite de COmori Marocane ( biocosmeticemaroc.ro )

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/i-explore/cum-alegem-un-ulei-esential-de-calitate-si-pur