3 considerente decisive in alegerea candelabrelor potrivite pentru casa ta!

BUCURESTI - 25 iulie 2019

Comunicat tip General in Monden / Lifestyle


Cu toate ca vizezi detaliile din zona esteticului atunci cand parcurgi categoria de candelabre a magazinelor online de profil, nu trebuie sa pierzi din vedere nici celelalte aspecte, precum detaliile de montare, dimensiunile respectivului corp de iluminat, materialele din care este realizat sau aportul luminos pe care il va avea piesa pentru care ai optat.

www.eOrion.ro

www.eOrion.ro

Candelabrele sunt considerate piesele reprezentative ale iluminatului decorativ, acestea fiind adevarate perle ale spatiului in care sunt expuse. Corpurile de iluminat de acest tip pot defini detaliile de arhitectura ale spatiilor interioare, pot accentua trasaturile mobilierului din incapere sau pot intregi "tabloul" unei camere. Cu atat de multe modele la dispozitie si atat de multe posibilitati de amplasare si folosire a candelabrelor (in living, dining, dormitor sau chiar si in baie), alegerea variantei ideale poate fi un demers deosebit de dificil. Tocmai de aceea, in randurile ce urmeaza vei descoperi cateva recomandari de care ai putea tine cont pentru a gasi cea mai potrivita piesa de iluminat decorativ pentru spatiul pe care vrei sa il infrumusetezi.

Dimensiunile
Primul pas in alegerea candelabrelor este sa cunosti proportia ideala, astfel incat sa urmaresti numai acele candelabre care se potrivesc ca dimensiune cu spatiul interior in care vor fi amplasate. Un corp de iluminat prea mare va "sufoca" incaperea, in timp ce unul prea mic va "disparea", pierzand din puterea impactului vizual. In cazul in care nu poti vizualiza precis punctul de echilibru, recomandarea ar fi sa alegi un model cu gabarit mai mare in detrimentul unuia prea mic, dat fiind faptul ca, la urma urmei, candelabrele sunt piese care trebuie sa acapareze privirile. Ca o regula de baza, extremitatile candelabrului nu ar trebui sa se apropie la mai putin de 80 de centimetri de orice alta suprafata (perete sau mobilier).

Stilul
Fiindca pe piata sunt disponibile o multime de candelabre pentru toate gusturile si care apartin tuturor stilurilor de design interior, inainte de a face alegerea, va trebui sa identifici cu precizie nevoile incaperii in cauza.

Se considera ca modelele care au becurile orientate catre pafon sunt traditionale, pastrand ceva din amintirea vechilor candelabre cu lumanari. Adaugarea abajururilor textile sau a detaliilor din sticla poate oferi un aer mai putin formal, ducand respectivele corpuri de iluminat catre zona "casual". In plus, la caracterul formal al candelabrelor mai contribuie si finisajul, astfel ca piesele cu finisaj metalic sunt mai elegante decat cele vopsite.

Daca vrei sa depasesti granitele conventionalului atunci cand vine vorba de candelabre, poti opta pentru un model cu becurile orientate catre podea. Un beneficiu aditional, in acest caz, ar fi faptul ca lumina acestor candelabre decorative poate fi folosita pentru a te ajuta in diverse activitati, fiind mai clara si orientata catre suprafetele orizontale din respectiva incapere.

Functionalitatea
In situatia in care, pe langa beneficiile estetice, doresti sa te bucuri si de un iluminat util in diversele activitati pe care le intreprinzi in camera respectiva, va trebui sa inclini catre acele candelabre care orienteaza catre podea lumina produsa, astfel incat sa iti ofere un iluminat confortabil cel putin sub locul in care sunt montate.

O alta varianta pe care ai putea s-o iei in calcul ar fi controlarea luminii cu ajutorul unui variator de tensiune (dimmer), castigand flexibilitate si o lumina "multi-purpose". Astfel, in timpul petrecerilor ai putea folosi puterea maxima, iar serile de relaxare ar fi completate ideal de o scanteie calda, blanda, ca de lumanare.

Modelul potrivit iti va oferi eleganta si utilitatea pe care le cauti, asadar intra pe eOrion.ro si descopera o gama deosebit de diversificata de candelabre care cuprinde, in mod cert, solutia de iluminat ce iti va adresa atat nevoile estetice, cat si pe cele ce privesc functionalitatea!

Taguri: candelabre