5 moduri in care serviciile SEO aduc beneficii unei afaceri online

BUCURESTI - 24 decembrie 2018

Comunicat tip Produse / Servicii in Internet

Avand in vedere faptul ca din ce in ce mai multi consumaturi aleg sa cumpere online produse si servicii, inflorirea industriei eCommerce nu poate fi decat o consecinta naturala. Pentru a atinge succesul in mediul online, antreprenorii apeleaza la servicii SEO datorita eficientei acestora si nenumaratelor beneficii pe care le aduc afacerilor lor.

iAgency.ro

iAgency.ro

Daca si tu te gandesti sa investesti in servicii SEO, iata 6 moduri in care acestea pot aduce beneficii business-ului tau online:

1. Serviciile SEO contribuie la un site user-friendly.

Desi SEO este abrevierea de la Search Engine Optimization, obtinerea unor pozitii de top in Google este doar unul din obiectivele pe care serviciile SEO te pot ajuta sa le atingi. Odata cu lansarea algoritmului Hummingbird de catre Google, marketerii au fost nevoiti sa isi construiasca strategiile in jurul utilizatorilor, care au devenit focusul principal. Daca ii asiguri utilizatorului o experienta de navigare cat mai placuta si mai eficienta, afacerea ta va avea parte de beneficii atat pe termen scurt, cat si pe termen lung. Asadar, un site user-friendly este unul din factorii care pot influenta pozitiv traficul organic, iar serviciile SEO te pot ajuta sa atingi acest scop.

2. Serviciile SEO te ajuta sa gasesti noi clienti

Conform statisticilor, afacerile care au o prezenta in mediul online au o rata de crestere de doua ori mai mare decat cele care isi desfasoara activitatea exclusiv offline. Apeland la servicii SEO, business-ul tau poate beneficia de o strategie eficienta care iti poate duce site-ul pe cele mai favorabile pozitii din Google. Avand in vedere ca cei mai multi utilizatori de Internet aleg site-urile din prima pagina a motoarelor de cautare, este evident ca ocuparea unor pozitii de top in Google te va ajuta sa beneficiezi de noi clienti.

3. Serviciile SEO contribuie la cresterea ratei de conversie

Un website optimizat corespunzator din punct de vedere SEO va avea o viteza de incarcare mai buna, asigurand vizitatorilor o experienta de navigare usoara si placuta. De asemenea, alinierea la standardele Mobile-first Index te va asigura ca site-ul este usor de accesat de pe dispozitive mobile, ceea ce ii va determina pe utilizatori sa petreaca mai mult navigand prin paginile site-ului, crescand astfel sansele de a lua decizia de a-ti cumpara produsele si/sau serviciile. Astfel, serviciile SEO contribuie la o crestere a ratei de conversie si a volumului de vanzari.

4. Serviciile SEO te ajuta sa construiesti brand awareness

Unul dintre cele mai importante beneficii ale serviciilor SEO consta in nivelul ridicat de incredere pe care utilizatorii il vor avea fata de website-ul tau, daca la efectuarea unei cautari in Google il vor regasi printre primele rezultate. Daca iti doresti ca afacerea ta sa aiba o vizibilitate mai buna si o imagine de brand mai puternica, ai nevoie de optimizare SEO.

5. Optimizarea SEO te ajuta sa iti devansezi competitorii

Imagineaza-ti doua afaceri care au acelasi domeniu de activitate, comercializand produse similare, la un pret similar. Este clar ca afacerea al carei site beneficiaza de servicii SEO va creste mai rapid si va avea un avantaj considerabil in fata competitiei.