Antrenamentele pe bicicleta eliptica nu iti mai ofera progres sportiv? Descopera de ce!

BUCURESTI - 3 august 2020

Comunicat tip General in Sport

Bicicleta eliptica este un aparat fitness deosebit de eficient, oferind antrenamente cardio care te ajuta sa slabesti, sa iti imbunatatesti rezistenta la efort si sa iti tonifiezi corpul de sus pana jos. Desi ai la dispozitie o multitudine de exercitii si stiluri de antrenament pe acest tip de aparate fitness, progresul nu poate fi asigurat decat in anumite conditii.

www.Sport-mag.ro

www.Sport-mag.ro

Astfel, cu cat te apropii mai mult de obiectivele sportive pe care le urmaresti, cu atat mai greu va fi sa progresezi. Daca si tu ai atins un punct din care pur si simplu nu mai poti evolua in directia pe care o doresti, in randurile de mai jos vei putea descoperi ce sa faci pentru a creste eficienta antrenamentelor!

Probabil deja stii ca frecventa cu care te antrenezi si intensitatea antrenamentelor au o influenta foarte mare asupra rezultatelor atinse si asupra timpului necesar atingerii acestora. Astfel, tehnica potrivita pe bicicleta eliptica si programele corespunzatoare de antrenament iti vor asigura rezultate mai mult decat multumitoare, indiferent de stadiul in care te afli. Cu toate acestea, exista mai multe detalii de care trebuie sa tii cont pentru a progresa. Descopera-le in randurile de mai jos!

- In primul rand, trebuie sa vizualizezi fiecare obiectiv pe care il stabilesti si sa planifici fiecare antrenament. Identifica efortul necesar atingerii obiectivelor sportive si personalizeaza programele de antrenament in concordanta cu acestea. Daca mentii acelasi ritm al exercitiilor, vei avea rezultate tot mai nesatisfacatoare, asadar monitorizeaza efortul pe care il depui si asigura-te ca fiecare sesiune de antrenament pe bicicleta eliptica aduce o solicitare corespunzatoare obiectivelor.

- Nu-ti “fura caciula”. Daca ai descoperit o metoda prin care sa usurezi exercitiile, nu o folosi. Manerele cu care este dotata bicicleta eliptica permit antrenarea completa a corpului, insa multe persoane au tendinta de a se sprijini pe manere, folosind greutatea corpului pentru a usura exercitiul si transferand efortul catre picioare. Atunci cand te apleci inainte si transferi din greutatea corpului catre manere, solicitarea musculara va scadea, iar obiectivele pentru care te antrenezi vor fi tot mai departe. In plus, aparatul va indica un numar de calorii arse mai mare decat cel real.

Atunci cand “lucrezi” pe bicicleta eliptica, trebuie sa mentii o postura dreapta, iar musculatura trunchiului trebuie sa lucreze. In timp, postura incorecta ar putea provoca dureri de spate si dezechilibru muscular, iar acest detaliu se aplica tuturor aparatelor fitness.

- Unul dintre marile avantaje pe care le are bicicleta eliptica in comparatie cu alte aparate fitness este ca poate solicita majoritatea grupelor importante de muschi din corp. Probabil ai ales acest aparat pentru cele mai eficiente antrenamente “full body”. Daca vrei ca rezultatele sa fie cele pe care le astepti, trebuie sa depui efortul necesar. Trage si impinge manerele in timp ce pastrezi pozitia corecta (cu umerii inapoi si abdomenul incordat). In caz contrar, muschii spatelui, ai bratelor, ai umerilor si ai pieptului nu vor “lucra” la capacitate maxima, iar rezultatele nu vor fi cele pe care le astepti.

Bineinteles, exista si programe de antrenament care “tintesc” anumite zone ale corpului, insa cea mai buna recomandare este sa le alternezi cu rutinele de tip “full body”. Pentru a solicita la maximum partea inferioara, stai drept, foloseste abdomenul si penduleaza bratele ca si cum te-ai afla in alergare (inainte si inapoi la un unghi de 90 de grade).

- Indiferent de aparatul fitness pe care il folosesti sau de capacitatea sportiva pe care o ai in prezent, progresul depinde foarte mult de varierea exercitiilor si a metodelor prin care soliciti corpul. Astfel, trebuie sa incerci o gama cat mai diversificata de antrenamente, astfel incat sa nu dai sansa corpului sa se adapteze la conditiile actuale de efort. Forteaza-ti limitele constant, iti vei multumi mai tarziu!