Cand nu se savarsesc inmormantari? Raspunsul unei firme de pompe funebre din Bucuresti

BUCURESTI - 24 noiembrie 2020

Comunicat tip General in Religie, Social

Spre deosebire de nunti si botezuri, care reprezinta evenimente fericite si previzibile, intrucat sunt planificate cu luni de zile inainte sa aiba loc, inmormantarile sunt ocazii nu doar extrem de triste, ci si neasteptate, intrucat decesul poate surveni in orice moment.

Tinand cont de acest aspect, v-ati astepta ca inhumarile sa poata fi savarsite pe tot parcursul anului, spre deosebire de cununii si crestinari, care sunt interzise in timpul posturilor si in alte perioade. Totusi, adevarul este undeva la mijloc, iar o firma de pompe funebre din Bucuresti ofera raspunsul, in cele ce urmeaza.

www.Funerarii-bucuresti.ro

Casa Bucur (Funerarii Bucuresti) este o casa de servicii funerare complete, non stop, care isi desfasoara activitatea in toate cele sase sectoare ale Capitalei, dar si in localitatile din judetul Ilfov.

Aceasta ofera urmatoarele servicii si produse de pompe funebre in Bucuresti: consultanta funerara predeces, transport funerar, repatriere decedati, imbalsamare/tanatopraxie, inhumare/incinerare, respectiv sicrie complet echipate (inclusiv cu capace frigorifice), pachete pentru pomana si parastas, coroane, jerbe si monumente funerare.

Pe langa produsele si serviciile propriu-zise, aceasta firma de pompe funebre Bucuresti ofera clientilor numeroase informatii utile, cum ar fi: lista completa a bisericilor si cimitirelor din Capitala, extrase din Legea funerara, informatii privind obtinerea ajutorului de inmormantare/deces, documentatia preliminara necesara inhumarii etc.

Nu in ultimul rand, Casa Bucur trateaza subiecte sensibile, cum este si cel dezbatut in articolul de fata. Iata, asadar, raspunsul acestora cu privire la organizarea inmormantarilor in orice zi din an.

"Preotii va vor indruma pe cat posibil sa nu organizati o inhumare in Ziua Invierii Domnului, dar nici in Saptamana Luminata, adica aceea care urmeaza Pastelui. Bucuria celei mai mari sarbatori a crestinatatii nu cadreaza cu tristetea specifica unei ceremonii in care ne luam ramas bun de la cei dragi plecati dintre noi. Bineinteles, evenimentul funest nu se poate amana o saptamana intreaga, insa sunt de evitat macar cele trei zile de Paste. In orice caz, inmormantarea va fi insotita de cantarile specifice sarbatorii Invierii Domnului", explica respectiva casa de pompe funebre din Bucuresti.

"De asemenea, ar trebui evitata si ziua Nasterii Domnului. Vorbim despre un alt eveniment de maxima importanta pentru crestini, motiv pentru care funeraliile ar trebui amanate cu cel putin o zi, pentru a nu umbri bucuria Craciunului. Nu in ultimul rand, Rusaliile nu ar trebui nici ele suprapuse cu o inmormantare. Rusaliile, cunoscute si sub numele de Pogorarea Sfantului Duh, se sarbatoresc la 50 de zile dupa Paste si reprezinta un alt moment de sarbatoare", mai spun reprezentantii Casei Bucur.

Totusi, aceasta firma de pompe funebre din Bucuresti atrage atentia ca interdictiile sau, mai degraba, recomandarile de mai sus privesc doar ceremonia propriu-zisa de inhumare.

In cazul in care decesul unui membru al familiei sau al unui prieten apropiat are loc intr-o zi sfanta, trebuie sa apelati o astfel de casa de servicii funerare imediat, ca in mod obisnuit. Acestia se vor ocupa de conservarea trupului neinsufletit in cele mai bune conditii, pana cand inmormantarea poate avea loc conform tuturor normelor religioase.

Articol realizat de iAgency.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/cand-nu-se-savarsesc-inmormantari-raspunsul-unei-firme-de-pompe-funebre-din-bucuresti