Care sunt etapele necesare internarii unui senior in caminul de batrani din Bucuresti?

BUCURESTI - 3 august 2020

Comunicat tip General in Social

Indiferent care este motivul pentru care seniorii ajung sa se interneze intr-un camin de batrani din Bucuresti, adaptarea nu va fi imediata, intrucat acestia sunt destul de reticenti la schimbarile de orice fel si se acomodeaza mai greu.

www.Camin-batranibucuresti.ro

www.Camin-batranibucuresti.ro

Totusi, cu grija, profesionalismul si respectul personalului medical si al celui auxiliar, primele zile vor fi mult mai placute si nu vor mai reprezenta o modificare la 180 de grade fata de traiul obisnuit de acasa. Insa nu doar acestia vor trece prin experiente noi, ci si dumneavoastra, apartinatorul, care va veti confrunta pentru prima oara cu hatisul birocratic.

Datoria unui camin batrani Bucuresti este aceea de a va usura pe cat posibil aceasta misiune, prin preluarea unora dintre sarcini, dar si prin oferirea de informatii foarte clare si specifice cu privire la fiecare pas pe care il aveti de parcurs.

Tocmai de aceea, in articolul de fata, unul dintre cele mai apreciate aziluri de batrani din Capitala, cu prezenta in fiecare sector, va indruma in internarea parintelui sau rudei dumneavoastra, cu mentiuni legate de etapele care trebuie bifate.

1. Pregatirea dosarului medical al varstnicului

In momentul in care dumneavoastra sau seniorul ia decizia mutarii in caminul de batrani din Bucuresti, primul pas il reprezinta pregatirea dosarului medical al acestuia. Acesta consta in totalitatea evaluarilor, recomandarilor, tratamentelor, dar si internarilor/externarilor prin care a trecut varstnicul in ultimii ani, in vederea stabilirii unui program medical individualizat;

2. Vizita in caminul de batrani din Bucuresti

Bineinteles, inainte de a demara orice formalitati birocratice sau administrative, seniorul trebuie sa viziteze respectivul azil, sa se familiarizeze cu locul si sa isi aleaga camera (single, dubla sau cu mai multe paturi).

In cazul in care starea fizica sau psihica nu ii permite sa faca acest lucru, dumneavoastra veti lua hotararea, consultandu-va cu angajatii caminului, fie ca vorbim despre manager, medici, asistente sau chiar cu ceilalti locatari ori apartinatorii lor;

3. Pregatirea actelor necesare pentru internare

Pe langa dosarul medical, in momentul primirii in camin, va fi nevoie si de urmatoarele documente: copie dupa cartea de identitate a persoanei internate, copie dupa cartea de identitate a dumneavoastra (apartinator/ruda/membru de familie), cardul de sanatate al pacientului;

4. Semnarea unor documente specifice

In ziua internarii, se vor semna urmatoarele acte: cerere, contract, declaratie si proces verbal;

5. Personalizarea spatiului

Tot atunci, veti putea personaliza camera seniorului cu obiecte personale.

Serviciile oferite in cadrul caminului de batrani din Bucuresti

Intr-un azil pentru seniori din Capitala, sunt bineveniti toti varstnicii care sufera de anumite afectiuni medicale (boala Alzheimer, Parkinson, AVC, boli care necesita ingrijiri paliative etc), dar si cei singuri sau care doresc sa isi petreaca batranetea intr-un astfel de loc, alaturi de persoane aflate in aceeasi situatie.

Pe langa asistenta si ingrijirile medicale 24/7, serviciile din cadrul caminului includ: 3 mese proaspete pe zi, personalizate in functie de nevoile si preferintele pacientilor, servicii de spalatorie/uscatorie/calcatorie, mijloace moderne de comunicare cu familia, activitati diverse de petrecere a timpului liber, consiliere medicala/psihiatrica/sociala/religioasa etc.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/iagency/care-sunt-etapele-necesare-internarii-unui-senior-in-caminul-de-batrani-din-bucuresti