Cele mai spectaculoase cladiri de birouri din Romania

BUCURESTI - 9 iunie 2008

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Igloo Media anunţă marţi, 10 iunie, conferinţa de lansare a albumului Birouri din România , a treia apariţie editorială din colecţia Igloo Best. Evenimentul va avea loc în cadrul celei de-a şasea ediţii a Anualei de Arhitectură Bucureşti 2008, la Sala Dalles, începând cu ora 17:00. La conferinţă vor fi prezenţi câţiva dintre arhitecţii ale căror proiecte au fost selectate pentru a apărea în album: Călin Negoescu din partea Westfourth Architecture, Alexandru Beldiman (BBM Studio), Adrian Spirescu, Dan Marin şi Constantin Ciurea (Architect Service).

Cele mai spectaculoase cladiri de birouri din Romania

În iunie 2007 Igloo Media a iniţiat colecţia Igloo Best, o serie prin care îşi propune să aducă în atenţia publicului cele mai bune proiecte de arhitectură autohtone realizate până în prezent. Albumele sunt bilingve şi accesibile publicului larg. Ele urmăresc să demonstreze că în România există proiecte arhitecturale de valoare, care merită cunoscute şi apreciate.

Albumul „Birouri din România” aduce în atenţia publicului un program arhitectural de mare amploare în ultimii ani, responsabil de modelarea unor întregi arii urbane. El prezintă şaptesprezece clădiri de birouri, multe dintre ele premiate de-a lungul timpului la Anuala de Arhitectură a Municipiului Bucureşti. Lucrările alese sunt proiecte arhitecturale de anvergură, care modifică silueta oraşului tradiţional. Unul dintre criteriile de selecţie a fost gradul de inovare tehnică şi noutatea materialelor folosite (faţade de sticlă, oţel, metal, beton armat). Sunt construcţii înalte, caracterizate printr-o volumetrie simplă, suprafeţe mari vitrate şi o atenţie deosebită acordată detaliilor. Majoritatea birourilor expuse în album au fost proiectate de arhitecţi români de prestigiu şi apreciate la diferite concursuri de arhitectură.

Printre birourile selectate se numără: Charles de Gaulle Business Center, arhitect Vlad Arsene (Marele premiu la Secţiunea Arhitectură la Anuala de Arhitectură a Municipiului Bucureşti 2005), Sediul Porsche Bucharest, arhitect Constantin Ciurea (Premiul Secţiunii Arhitectură la Anuala de Arhitectură a Municipiului Bucureşti 2006), City Business Center, Modatim, arhitect Vlad Gaivoronschi (Premiul I la Anuala de Timişoara, 2007), Imobil de birouri Eminescu, Futura Building, arhitect Bogdan Babici (Marele premiu la Secţiunea Arhitectură la Anuala de Arhitectură a Municipiului Bucureşti 2007) şi altele.

Despre IGLOO MEDIA SRL

Albumul va fi disponibil în librării (Cărtureşti, Noi, Humanitas, Diverta) şi la sediul Igloo din Str. Brezoianu nr. 4, la preţul de 45 lei.

Persoana de contact:
Roxana Evanghelie
Responsabil Relatii Publice
roxana.evanghelie@igloo.ro
0723 262 543
pr@igloo.ro