TRANSAVIA - alimentaţie la standarde europene

BUCURESTI - 7 iunie 2005

Comunicat tip General in Afaceri

Zilele acestea, compania TRANSAVIA Alba Iulia a primit vizita unei comisii de consultanţi, din partea Uniunii Europene, conduse de dr. Joachim Borowka, expert pe probleme de asistenţă sanitar-veterinară, în cadrul programului de monitorizare şi supraveghere a alinierii la normele impuse de Comunitatea Europeană pentru integrarea pe domeniul agroalimentar.

TRANSAVIA - alimentaţie la standarde europene

Principalul scop al vizitei a fost validarea fluxului integrat de producţie existent la TRANSAVIA şi evaluarea progreselor înregistrate de ţara noastră în domeniu creşterii şi abatorizării păsărilor. Delegaţia formată din reprezentanţi ai Direcţiei Sanitar Veterinare Alba şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare pentru Siguranţa Alimentelor a ajuns la concluzia că TRANSAVIA îndeplineşte toate standardele impuse companiilor producătoare de carne de pasăre de către Uniunea Europeană, fiind cotată ca un exemplu pentru toate companiile româneşti din domeniu

În timpul vizitei sale, Dr. Borowka a putut evalua toate etapele de producţie şi a constatat că TRANSAVIA dispune de tehnologie de ultimă generaţie şi condiţii de producţie performante care îi permit să se alăture producătorilor europeni de carne de pasăre, apreciind condiţiile de igienă şi siguranţă sanitar-veterinară asigurate de producator pe tot ciclul de producţie.

„Această vizită ne onorează şi ne obligă în acelaşi timp. Dorim să ne menţinem în permanenţă standardele de calitate şi siguranţă alimentară cerute de piaţă, cu care clienţii noştri s-au obişnuit deja şi să devenim un punct de referinţă al producătorilor de carne de pasăre. Apropierea de momentul integrarii în Comunitatea Europeană ne dă încredere că vom pătrunde pe piaţa euroapeană ca producător cu şanse egale cu ale jucătorilor tradiţionali,” afirmă dl. Ioan Popa, Director General TRANSAVIA.

„Nivelul ridicat de tehnologizare al producţiei şi respectarea strictă a normelor de igienă sanitar-veterinară sunt elementele cu care garantăm consumatorului un produs de calitate controlată „de la fermă la furculiţă.” declară dl. Toader Popa, Director Abator TRANSAVIA.

TRANSAVIA a întreprins toate demersurile necesare pentru primirea licenţei de export pentru piaţa vest europeană, urmând ca în intervalul de timp imediat următor să obţină autorizarea în vederea livrărilor pe piaţa externă.

#####

Despre IMAGE FACTORY

Despre TRANSAVIA
TRANSAVIA, societate pe acţiuni, cu capital privat românesc a fost înfiinţată în anul 1991, având ca obiect de activitate principal creşterea păsărilor, pornind de la producerea materialului biologic, producerea de furaje combinate, laborator pentru controlul materiilor prime şi furajelor, creşterea puilor pentru carne, abatorizare şi prelucrarea cărnii de pasăre, laborator de analiză a cărnii şi sfârşind cu activităţi de transport şi distribuţie, comercializarea de material biologic, furaje, produse şi semipreparate din carne de pasăre.
În prezent societatea are o capacitate de creştere de 1.700.000 pui pe serie în 6,5 serii pe an, astfel realizându-se anual aproximativ 25.000 tone carne viu. Compania TRANSAVIA realizează 80 tone de carne de pui pe zi, capacitatea totală de producţie a abatorului fiind de 50.000 tone pe an.
Producţia de carne de pasăre se realizează în conformitate cu standardele internaţionale în domeniu, având certificarea Sistemului de Management al Calităţii (SR EN ISO 9001/2001) şi Sistemul de Management al Securităţii Produsului Alimentar (HACCP). Produsele TRANSAVIA sunt analizate şi certificate de Centrul Naţional pentru Încercarea şi Expertizarea Produselor „Larex România” şi sub controlul autorităţilor sanitar-veterinare şi de mediu.

Maria Popescu
PR Manager Image Factory
Tel/fax: 021 224.40.06

maria.popescu@imagefactory.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-factory/transavia-alimentatie-la-standarde-europene