Bank of Baroda se asociaza cu HP intr-un proiect IT complex, pentru domeniul bancar

BUCURESTI - 19 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Bank of Baroda, una dintre cele mai mari banci indiene, cu o prezenta in 20 de tari, a anuntat ca a ales HP ca partener strategic in proiectul de transformare a proceselor de afaceri ale bancii prin intermediul tehnologiei.

Proiectul va pozitiona mai bine Bank of Baroda, pentru a le oferi clientilor indieni si internationali, dar si partenerilor, produse si servicii de talie modiala, 24 ore x 7 zile pe saptamana . Pana la finalizarea proiectului, HP anticipeaza ca cele 25 de milioane de clienti ai bancii vor avea acces la serviciile financiare si bancare, oricand si oriunde in lume, prin canale de distributie multiple, de la serviciile de Internet banking la call center-e, ATM-uri si chioscuri de tranzactii.
Dupa finalizare, proiectul de transformare a proceselor de afaceri prin intermediul tehnologiei va oferi o infrastructura IT uniforma, de tip portal, care va acoperi toate operatiunile bancii, locale si internationale. Infrastructura ii va permite bancii sa realinieze modul in care opereaza cu clientii interni si internationali si, pe de alta parte, va ajuta banca sa concureze si sa exceleze in mediile bancare locale si internationale, din ce in ce mai provocatoare si mai competitive.
Lucrand indeaproape cu Bank of Baroda, HP va implementa si gestiona o arhitectura pentru companiile de dimensiuni mari, orientata spre servicii, care va include functionalitati de tip core banking, phone banking si Internet banking, integrarea canalelor de distributie, managementul riscului si performantei, managementul relatiilor cu clientii, depozite de date, tezaure globale, un sistem de management al resurselor umane, un sistem de scanare a cecurilor si alte facilitati.
Ca integrator de sistem, HP va crea o retea extinsa de aliante cu lideri din industrie, precum Cisco, Credit Rating si Information Services of India Ltd. (CRISIL), Infosys, Microsoft, Oracle, Reuters si alti importanti furnizori independenti de software, pentru implementarea integrata a peste 40 de aplicatii.
Ca parte a contractului, HP va proiecta, construi si gestiona centrele de date care vor gazdui infrastructura de calcul, de stocare si conectivitate a bancii, si va oferi de asemenea solutii de recuperare si continuitate a afacerilor in caz de dezastru. In plus, HP va proiecta, va desfasura si va gestiona implementarea retelei bancii.
„Ne-am angajat sa le oferim clientilor nostri, locali si internationali, o experienta orientata in totalitate spre client, cu servicii bancare de talie mondiala. Prin aceasta initiativa, le vom putea oferi clientilor nostri noi optiuni si alternative, pentru a le fi mult mai simplu si mai comod sa faca afaceri cu noi, oricand, oriunde in lume”, spune Dr. Anil Khandelwal, presedinte si director administrativ al Bank of Baroda. „Este un proiect foarte complex si suntem incantati sa ne asociem cu HP – un partener care aduce o experienta bogata atat in ceea ce priveste cunostintele in domeniu cat si in integrarea si gestionarea proiectelor de dimensiuni mari. Solutia pe care HP o aduce bancii merge dincolo de solutiile core banking oferite de orice alt furnizor IT”.
HP ofera un portofoliu complet de servicii, sustinut de recorduri recunoscute in oferirea de servicii complexe de outsourcing clientilor din intreaga lume, printre care Procter & Gamble, Bank of Ireland, Bank of India si Ericsson.
„Acest proiect provocator, de pionierat, este un exemplu excelent al modului in care HP lucreaza cu clientii sai, cum este de exemplu si Bank of Baroda, pentru a implementa resursele IT intr-o maniera strategica, astfel incat sa genereze transformari fundamentale intr-o organizatie”, spune Balu Doraisamy, presedinte al HP India Sales Pvt. Ltd. „Suntem incantati ca am fost alesi de Bank of Baroda, o institutie financiara majora, cu o prezenta globala, dornica sa profite de tehnologia pe care o are la dispozitie pentru a castiga un avantaj competitiv in afaceri”.
Bank of Baroda va fi prima banca din tara care va implementa o singura solutie core banking pentru toate operatiunile locale si internationale. Sistemul actual de core banking al bancii, Finacle de la Infosys, este o solutie financiara, comerciala si de retail, integrata si centralizata, pentru companii de dimensiuni mari, cu cel mai mare numar de implementari din India, si o baza de clienti internationali in crestere.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/bank-of-baroda-se-asociaza-cu-hp-intr-un-proiect-it-complex-pentru-domeniul-bancar