HP DesignJet 4500 - o noua solutie de imprimare de format mare pentru profesionistii graficii tehnice

BUCURESTI - 6 decembrie 2005

Comunicat tip General in IT&C

HP introduce HP Designjet 4500, o optiune accesibila pentru tiparul color pe piata graficii tehnice.

Noul model al familiei de imprimante de format mare HP Designjet combina viteza mare de tiparire color, copiere si scanare cu usurinta in utilizare si o calitate deosebita a imginilor raspunzand necesitatilor mediilor de productie tehnice, precum AEC, MCAD, GIS si reprografiere. Prima imprimanta de acest tip a fost folosita in cadrul evenimetului Autodesk University 2005, ce a avut loc in perioada 28 noiembrie- 1 decembrie.

Georgia Blue, o tipografie pentru format mare din Georgia si site-ul beta pentru seria de imprimante HP Designjet 4500, au reusit sa reduca preturile tiparului color si sa imbunatateasca timpul de productie. “Datorita capabilitatilor exceptionale ale imprimantei HP Designjet 4500, putem reduce timpul de lucru”, spune Margaret Miller, director de vanzari pentru lucrarile de format mare la Georgia Blue. “Ruland joburile in timpul noptii, putem maximiza folosirea imprimantei in timpul zilei, folosindu-l pentru alte lucrari”.

HP Designjet 4500 asigura precizia culorilor si o calitate deosebita a imaginilor tiparite, oferind in acelasi timp o viteza crescuta a tiparirii, copierii si scanarii. Disponibil ca imprimanta cu doua role de alimentare si o stiva optionala, ca scaner de format mare sau ca imprimanta multifunctionala cu functii complete de imprimare/scanare/copiere, noul model asigura prelucrarea si tiparirea simultana, asigurand reducerea timpului total de lucru si imbunatatind activitatea de productie*.

“HP isi foloseste pozitia de lider in tehnologia de imprimare pentru a influenta adoptarea culorii, oferindu-le clientilor mai multe oportunitati de comunicare cu impact ridicat intr-o gama vasta de formate”, spune Enrique Lores, vicepresedinte si director general al diviziei HP Inkjet Commercial. “Exista o cerere in crestere pentru folosirea culorilor in arhitectura si proiectare, iar seria de imprimante HP Designjet 4500 ofera o noua experienta in productia color la un pret accesibil”.

Usurinta in utilizare imbunatateste productivitatea

HP Designjet 4500 dispune de doua role de alimentare de pana la 175 m, precum si de abilitatea de a comuta in mod automat intre cele doua role pentru tiparirea fara asistenta a 200 de planse. In plus, HP Designjet 4500 se diferentiaza printr-o serie de avantaje menite sa simplifice imprimarea:

· margini de imprimare de 5 mm pentru toate laturile eliminandu-se astfel necesitatea taierii in cazul planselor CAD

· noile cartuse de cerneala neagra de dimensiune foarte mare, reduc frecventa inlocuirilor si mai ales costul imprimarii

· sertar de depozitare optional in care pot fi stocate pana la 200 de planse imprimate

· serverului web HP Embedded, care ofera capabilitati de gestiune a imprimantei de la distanta: previzualizarea lucrarii curente, rapoarte si avertizari referitoare la starea imprimantei si consumabilelor

· capabilitatilor imbunatatite de contorizare: AutoSend pentru obtinerea de la distanta a rapoartelor privind utilizarea, care permite obtinerea de informatii precise de cost

· posibilitatii de integrare cu aplicatii realizate de alte companii

“Autodesk, cel mai important furnizor mondial de software de aplicatii pentru proiectare, este foarte multumit de noua serie de imprimante HP Designjet 4500”, spune Amar Hanspal, vicepresedinte al Autodesk Collaboration Services. “Calitatea, productivitatea si usurinta sa in utilizare vor contribui la imbunatatirea pe termen lung a activitatii utilizatorilor Autodesk, permitandu-le sa tipareasca si sa partajeze mai eficient informatiile pe intreaga durata a proiectului. Pe masura ce platforma noastra DWF se impune din ce in ce mai mult ca standard pentru partajarea proiectelor, integrarea stransa dintre Autodesk si tehnologia HP este esentiala pentru imbunatatirea fluxurilor de constructie si productie, precum si a infrastructurii”.

Viteza si precizie

Dotata cu tehnologia HP Double Swath, seria HP Designjet 4500 dubleaza numarul de picaturi de cerneala prin extinderea suprafetei active de imprimare, determinand astfel cresterea vitezei de imprimare.

Cu portofoliul HP Media imbunatatit si tehnologiile binecunoscute HP Professional Color, seria de imprimante HP Designjet 4500 ofera lucrari tiparite de calitate superioara prin reproducerea fidela a culorilor.

Este asigurata de asemenea o rezolutie optimizata de pana la 2.400 x 1.200 dpi si o precizie a liniei de plus/minus 0,1 procente, valoare optima pentru utilizatorii care au nevoie de imprimarea precisa a proiectelor, planurilor si liniilor.

Pret si disponibilitate

Seria HP Designjet 4500 va fi disponibila in Romania la inceputul anului 2006, cu urmatoarele modele :

· HP Designjet 4500 : 12999 EURO

· HP Designjet 4500ps: 15999 EURO

· HP Designjet 4500mfp: 34999 EURO

· HP Designjet 4500 Scanner: 20999 EURO

* Modelul HP Designjet 4500mfp dispune de functii de copiere si scanare, care sunt disponibile ca optiuni pentru modelele HP Designjet 4500 si 4500ps.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-designjet-4500-o-noua-solutie-de-imprimare-de-format-mare-pentru-profesionistii-graficii-tehnice