HP isi extinde portofoliile de servere UNIX si gama de solutii StorageWorks

BUCURESTI - 20 august 2004

Comunicat tip General in IT&C

Imbunatatirile includ o versiune mai rapida a sistemului de operare HP-UX, solutii de virtualizare, solutii pentru un management mai bun al clusterelor si solutii de stocare pe nivele ierarhice.

HP a anuntat imbunatatirea portofoliilor sale de servere UNIX® si de sisteme HP StorageWorks, oferind o flexibilitate fara precedent si mai multa valoare clientilor din mediul enterprise si din sectorul public, permitand implementarea celor mai noi tehnologii pe platforme standardizate. Inovatiile includ:
•Un mediu de operare HP-UX 11i mai rapid, care poate fi folosit pe serverele HP 9000 si HP Integrity si care include noi facilitati de executie pentru centrele de date de inalta performanta si mediile de lucru clusterizate;
•O noua versiune multi sistem de operare a solutiei HP Virtual Server Environment (VSE), permitand un control mai fin al resurselor si de doua solutii de virtualizare all-in-one integrate, cu un grad inalt de disponibilitate;
•Unitati HP StorageWorks Enterprise Virtual Array imbunatatite prin folosirea in premiera a stocarii pe nivele, bazata pe o clasa noua de discuri Fibre Channel de mare capacitate, la cel mai mic cost per gigabyte, realizate de HP, Hitachi Global Storage Technology si Seagate;
•Sisteme AlphaServer cu procesoare noi, mai rapide si reducerea costurilor la modelele actuale.
“Inovatiile HP creeaza o baza larga de optiuni, care le permite clientilor sa aleaga modalitatile potrivite de transformare in Adaptive Enterprise”, spune Ann Livermore, vice-presedinte executiv al diviziei HP Technology Solutions Group. “De exemplu, realizarile extraordinare ale HP in domeniul UNIX prin HP-UX ne-au netezit drumul pentru implementarea unor capabilitati foarte importante in mai multe medii de operare. Acest lucru le permite clientilor sa-si micsoreze costurile si sa simplifice procesul schimbarii prin standardizare fara compromiterea flexibilitatii”.
Elementele infrastructurii modificabile elibereaza capital IT pentru inovatii
Pentru a ajuta la eliberarea capitalului informatic in scopul folosirii sale pentru inovatii, capabilitatile de virtualizare ale HP vor include o solutie disponibila pe mai multe sisteme de operare pentru VSE pe servere HP Integrity. Solutiile VSE ale HP permit organizatiilor sa obtina un randament bun al investitiilor in informatica prin optimizarea automata a utilizarii resurselor serverului in concordanta cu modificarea prioritatilor afacerii. Asigurand o utilizare fara egal si solutii pentru disponibilitatea aplicatiilor pe mai multe sisteme de operare, HP le ofera clientilor posibilitatea unui control imbunatatit al administrarii nivelelor de service si medii de lucru informatice optimizate.
“HP a fost una dintre primele companii care a recunoscut importanta virtualizarii si este lidera in acest domeniu”, spune Vernon Turner, vice-presedinte si director general pentru Enterprise Computing la IDC. “Forta strategiei de virtualizare HP consta in abordarea integrata a hardware-ului, software-ului de management si serviciilor pentru a oferi o solutie completa si flexibila”.
In plus, HP a anuntat imbunatatiri ale solutiei sale VSE pentru HP-UX 11i, asigurand un control mai bun, un grad ridicat de disponibilitate si capabilitati superioare de partitionare. HP intentioneaza de asemenea sa furnizeze aceasta solutie de virtualizare in cadrul a doua game de solutii VSE all-in-one, care vor fi usor de achizitionat si implementat de clienti. Se preconizeaza ca noile facilitati de virtualizare vor fi accesibile clientilor in cursul anilor 2004 si 2005.
Serverele Integrity vor beneficia de noile variante imbunatatite ale sistemului HP-UX 11iv2 si de noile sisteme ALPHA cu procesor EV7
HP a lansat sistemul de operare HP-UX 11iv2 pentru serverele HP 9000 si noile procesoare AlphaServer care simplifica tranzitia spre platformele Integrity. HP-UX 11iv2 ofera un sistem de operare comun pentru serverele HP 9000 si HP Integrity cu imbunatatiri destinate centrelor de date importante, inclusiv suport pentru 128 procesoare, capabilitati de virtualizare, disponibilitate ridicata, toleranta la dezastre, clustering hibrid si o crestere a performantelor cu pana la 25% pentru clientii HP 9000 care fac upgrade la HP-UX 11iv2.
BECU este cea mai mare societate financiara din statul american Washington si una dintre primele cinci uniuni de creditare la nivel national. Ea deserveste peste 330.000 de membri din intreaga lume, iar activele sale depasesc 4,5 mld.USD.
“Implementarea sistemului HP-UX 11iv2 in mediul nostru de calcul HP Integrity ne-a permis sa procesam tranzactiile financiare ale clientilor mai rapid, mai sigur si cu mai multa acuratete”, spune Jim Ratchford, director pentru infrastructura informatica la BECU. “Timpul de procesare a tranzactiilor al sistemului bancar central s-a redus cu 35 de procente. Acum sistemul este mai mult timp disponibil pentru tranzactiile clientilor, iar noi avem un mediu de prelucrare central mai flexibil care se poate dezvolta pe masura ce cerintele organizatiei cresc”.
Pentru a le permite organizatiilor sa beneficieze de nivelele de service corespunzatoare cerintelor in schimbare ale pietei, HP-UX 11iv2 include si imbunatatiri ale software-ului HP Serviceguard, care sta la baza solutiilor HP de mare disponibilitate si pentru asigurarea continuitatii afacerilor. Imbunatatirile Serviceguard se refera la realizarea mai rapida a activitatii de failover pentru maximizarea disponibilitatii aplicatiilor, abilitatea de folosire in cadrul unui cluster a serverelor HP Integrity si HP 9000 si imbunatatirea managementului clusterelor pentru simplificarea si siguranta confirmarilor si managementul bazat pe responsabilitati.
HP a adaugat liniei de produse AlphaServer imbunatatiri ale performantelor prin noile procesoare EV7z si a procesoarelor mai rapide EV7, furnizand clientilor Tru64UNIX si OpenVMS o platforma cu un cost competitiv. Informatii suplimentare despre solutiile pentru portofoliul de servere sunt disponibile online la adresa www.hp.com/go/businessvalue.

Solutiile SAN inovatoare HP StorageWorks contribuie la cresterea valorii si eliminarea barierelor implementarii initiale
HP a anuntat de asemenea disponibilitatea primei matrice SAN din industrie destinate integrarii unei noi clase inovatoare de unitati de disc hibride, numita Fibre Attached Technology Adapted. Realizata de HP, Hitachi Global Storage Technology si Seagate si proiectata special pentru matricele Fibre Channel, tehnologia de disc inovatoare, denumita de HP FATA, a fost integrata in familia HP StorageWorks Enterprise Virtual Array (EVA) pentru a face fata, in conditii de rentabilitate, necesitatilor de stocare in crestere ale organizatiilor pentru informatiile mai putin importante sau care sunt accesate mai rar.
Discurile FATA folosesc mecanisme pentru discurile de capacitate mare, la preturi scazute si o interfata Fibre Channel, oferind un cost de stocare per gigabyte cu aproape 50% mai mic decat in cazul discurilor conventionale din clasa enterprise(1). Combinarea discurilor ieftine FATA cu cele de performanta ridicata din clasa enterprise in cadrul aceluiasi dispozitiv ofera clientilor flexibilitatea si rentabilitatea stocarii ieftine pe nivele, protejandu-si in acelasi timp investitia in infrastructura SAN existenta.
HP a anuntat de asemenea pachetul HP StorageWorks EVA3000 Starter Kit, ce contine o matrice SAN Fibre Channel de 2 GB - care integreaza hardware, software de management si servicii specializate - destinate implementarii initiale a unei retele SAN simple, la un pret accesibil. EVA3000 Starter Kit asigura clientilor care implementeaza prima data o retea SAN o solutie de consolidare a datelor complet functionala si cu posibilitati ridicate de extensie, oferita la pachet, la un pret global. Solutia combinata reduce costul solutiei totale si elimina practic necesitatea crearii solutiei de la zero.
Informatii suplimentare despre solutiile si serviciile descrise in acest comunicat si la HP World 2004 sunt disponibile la www.hp.com/go/innovation2004.

(1) Aberdeen Group, “Tech Edge, Storage Networking World Online,” martie v2004.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-isi-extinde-portofoliile-de-servere-unix-si-gama-de-solutii-storageworks