HP, partener al Lockheed Martin pentru solutii destinate serviciilor de informatii si canalelor de furnizori pentru clientii guvernamentali

BUCURESTI - 10 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

HP si Lockheed Martin au anuntat incheierea unei aliante globale, strategice, pentru a beneficia de noile oportunitati de afaceri ale ambelor companii in intreaga lume.

HP si Lockheed Martin colaboreaza de mai multi ani la programe importante ale Departamentului de Stat al Apararii, ale serviciului secret de informatii si ale agentiilor civile. Numai in ultimii trei ani, companiile au avut in Statele Unite parteneriate in valoare de peste 500 milioane USD din programe destinate, de exemplu, Sistemului Integrat de Identificare Automatizata a Amprentelor pentru FBI, Sistemului de Date Personale pentru Apararea Civila pentru Departamentul de Stat al Apararii si Sistemului de date integrat pentru Serviciul Postal.
Alianta va permite HP si Lockheed Martin sa beneficieze in continuare de punctele forte ale fiecaruia prin optimizarea tehnologiilor, solutiilor, folosirea personalului cheie si a planurilor de produse in scopul crearii de solutii de clasa mondiala pentru clienti si cresterii in mod continuu a oportunitatilor ambelor companii.
Ca urmare a acestei relatii de colaborare extinse, HP si Lockheed Martin se vor concentra initial pe trei directii majore:
Logistica organizationala: HP va asigura “cele mai bune experiente” ale canalului sau global de furnizori pentru a permite Lockheed Martin sa-si reorganizeze procesele propriului canal de furnizori, imbunatatind eficienta acestuia si reducand semnificativ costurile interne. Bazandu-se pe rezultatele acestei activitati si pe nevoile clientilor, HP si Lockheed Martin intentioneaza sa foloseasca experienta logistica si canalul lor combinat de furnizori pentru a oferi solutii logistice end-to-end pentru clientii din mediul enterprise.
Informatii: Pentru comunitatea de informatii, HP si Lockheed Martin vor folosi baza de cunostinte si expertiza in integrarea sistemelor alaturi de tehnologia si produsele HP pentru dezvoltarea in comun si furnizarea de solutii de integrare si partajare a informatiilor, securitate si management al sistemelor.
Oportunitati internationale: Prin combinarea experientei de succes a Lockheed Martin, ca important integrator de sistem pentru domeniul apararii si comunitatea serviciilor de informatii, cu prezenta la nivel mondial si statutul de lider tehnologic al HP, alianta va dezvolta si furniza solutii care sa permita guvernelor din intreaga lume sa beneficieze de inovatii in securitatea nationala, serviciile de informatii, canalele de furnizori si in alte tehnologii privind apararea si securitatea. Exista, de exemplu, oportunitati in domeniul securitatii nationale in Italia, Polonia si Romania, unde este necesar un cadru informational intergat pentru sustinerea infrastructurii cailor ferate, a porturilor, aviatiei si granitelor.

“Acest parteneriat se bazeaza pe punctele noastre forte si pe cooperarea de lunga durata”, spune Carly Fiorina, presedinte si director executiv al HP. “Importantele succese obtinute de Lockheed Martin in dezvoltarea si implementarea de solutii de sisteme de sisteme reprezinta o oportunitate pentru HP pentru furnizarea de solutii transformationale pentru guvernele si organizatiile responsabile cu asigurarea securitatii electoratului lor fata de provocarile intamplatoare, in crestere”.
“Reteaua HP de clienti globali si gama variata de tehnologii cu valoare confirmata vor permite Lockheed Martin sa-si consolideze si extinda oferta de solutii inovatoare”, afirma Robert Stevens, presedinte si director executiv la Lockheed Martin. “Pe masura ce solutiile end-to-end devin din ce in ce mai importante pentru clientii nostri, Lockheed Martin si HP, prin aceasta alianta strategica, vor fi mai bine pozitionati sa suporte misiunile complexe ale clientilor prin solutii tehnologice avansate”.
HP si Lockheed Martin anticipeaza ca alianta se va extinde in viitor abordand si alte domenii de interes pentru clienti, cum sunt, de exemplu, siguranta nationala si comanda si controlul comune.
Acest anunt a fost facut in cadrul conferintei MILCOM 2004, organizata de HP si Lockheed Martin, ce a avut loc in primele zile ale lunii noiembrie, la care au participat peste 1000 de experti militari in comunicare.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/hp-partener-al-lockheed-martin-pentru-solutii-destinate-serviciilor-de-informatii-si-canalelor-de-furnizori-pentru-clientii-guvernamentali