Informatica si HP sprijina sistemul sanitar in scopul imbunatatirii asistentei medicale si reducerii costurilor aferente

BUCURESTI - 2 noiembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

Sofware-ul Informatica si serverele HP Integrity ofera o crestere de zece ori a performantelor contribuind la imbunatatirea analizelor pentru stabilirea tendintelor privind sanatatea pacientilor.

Informatica si HP au anuntat ca American Helthways a imbinat cu succes platforma de integrare a datelor Informatica PowerServer cu serverele HP Integrity pentru a contribui la imbunatatirea rezultatelor pacientilor si la reducerea costurile din domeniul sanatatii.

Furnizor de varf in Statele Unite de servicii de management al bolilor si al riscurilor grave pentru sanatate, American Healthways a inregistrat, pe parcursul a patru ani, o crestere de 48% a veniturilor, insotita de o crestere exponentiala a cantitatii de date care trebuie integrate si analizate.

Cu peste 1,3 milioane de persoane inregistrate pana in prezent, American Healthways foloseste Informatica PowerCenter si serverele HP Integrity cu procesoare Itanium® 2 pentru a consolida volume masive de date clinice, farmaceutice si privind solicitarile.

Cu Informatica si HP, compania poate sa asigure distribuirea de si aderarea la cele mai noi standarde, bazate pe probe, de ingrijire a pacientilor, poate consolida relatia doctor-pacient cu ajutorul informatiilor recente si poate oferi oricui posibilitatea de a deveni administratorii propriei sanatati.

“Combinatia puternica dintre software-ul de integrare a datelor PowerCenter si serverele HP Integrity ne-a ajutat sa manipulam volumele de date in continua crestere pentru a optimiza serviciile de imbunatatire a sanatatii pe care le oferim organizatiilor care dispun de planuri de sanatate si membrilor lor. Solutiile s-au dovedit a fi de asemenea un stimulent pentru cresterea American Healthways”, spune Scott Kozicki, vicepresedinte si director de tehnologie la American Healthways. “Activitatea noastra consta in identificarea persoanelor care sufera de boli cronice si a interventiilor care trebuie folosite pentru a le imbunatati starea de sanatate – o provocare formidabila care presupune volume imense de date in continua crestere. Performantele si scalabilitatea specifice software-ului Informatica si sistemelor HP ne ajuta sa ne situam pe partea ascendenta a curbei privind performantele de integrare a datelor si astfel si pe partea ascendenta a curbei de servicii pentru clienti, in paralel cu traiectoria evolutiva a companiei noastre”.

“Pentru o companie aflata in continua ascensiune intr-o industrie in care informatiile sunt decisive, asa cum este sistemul sanitar, flexibilitatea si scalabilitatea sunt imperative pentru asigurarea unei cresteri sustinute, a unor activitati rentabile si pentru satisfactia clientilor”, spune John Entenmann, vicepresedinte executiv pentru strategie si marketing la Infomatica. “PowerCenter ajuta clientii sa gestioneze volume crescande de date si sa beneficieze automat de avantajele platformelor hardware pe care este instalat, obtinand astfel un nivel ridicat de flexibilitate in modul de imbunatatire a performantelor si scalabilitatii. Suntem multumiti ca participam la succesul American Healthways, care este un model de folosire a informatiilor in scopul asigurarii proactive a sanatatii pacientilor, la un inalt nivel calitativ”.

American Healthways a migrat de pe o plaforma pe 32 de biti, obtinand o imbunatatire de zece ori a performantelor prin asocierea variantei pe 64 de biti a PowerCenter cu serverele HP Integrity rx4640 si HP Superdome cu sistem de operare HP-UX 11i versiunea 2 si cu software pentru baze de date Oracle® 9i. Serverele Integrity folosesc un subsistem HP StorageWorks Enterprise Virtual Array 5000.

“Combinatia dintre serverele HP Integrity, sistemul de operare HP-UX si software-ul Informatica PowerCenter este ideala pentru asigurarea integrarii si a valorificarii inteligentei in afaceri de care American Healthways are nevoie astazi, precum si a performantelor, flexibilitatii si scalabilitatii sistemului, necesare satisfacerii cerintelor IT ale unei companii in ascensiune”, spune Don Jenkins, vice presedinte de marketing la grupul HP Business Critical Server.

Deoarece sarcinile sunt indeplinite in prezent in cateva ore in loc de zile, American Healthways are posibilitatea sa aibe mai multi clienti, iar prin capacitatea HP de a raspunde instantaneu la cereri, compania va putea sa isi dezvolte si mai departe sistemul implementat.

American Healthways este cel mai mare si mai important furnizor din Statele Unite de servicii specializate, complete de management al bolilor, de imbunatatire a ingrijirii si de administrare a riscurilor majore pentru sanatate in scopul imbunatatirii calitatii serviciilor de sanatate si micsorarii costurilor acestora.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/informatica-si-hp-sprijina-sistemul-sanitar-in-scopul-imbunatatirii-asistentei-medicale-si-reducerii-costurilor-aferente