Prin noi produse de backup, HP le ofera IMM-urilor solutii de protectie a datelor mai accesibile si mai usor de utilizat

BUCURESTI - 19 iulie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Portofoliul HP Business Protection a fost imbunatatit prin introducerea primei unitati de banda DAT USB.

HP a anuntat noi oferte de backup pe banda destinate asigurarii protectiei mai accesibile a datelor in sectorul IMM-urilor.
Cele mai importante sunt unitatile de banda DAT USB, care combina fiabilitatea si pretul accesibil al benzilor DAT (Digital Audio Tape) cu caracteristica plug&play a interfetei USB 2.0. Au mai fost lansate unitati LTO Ultrium1 de inaltime redusa si suport suplimentar pentru unitatea de banda destinata autoincarcatoruui de banda HP StorageWorks 1/8.
Conform AMI Partners, protectia datelor reprezinta una dintre cele mai importante prioritati ale firmelor mici si mijlocii, iar banda este deocamdata cel mai folosit mediu de backup(1).
Beneficiind exclusiv de facilitatea HP One-Button Disaster Recovery, noile dispozitive de banda le permit utilizatorilor sa-si recupereze nu numai datele proprii, ci si configuratia completa a sistemului in cazul unui dezastru catastrofal, prin apasarea unui singur buton.
In plus, toate unitatile noi de banda si autoincarcatoarele sunt livrate cu biblioteca HP StorageWorks si Tape Tools, un set complet de utilitare care simplifica instalarea, administrarea si depanarea, chiar in cazul firmelor mici cu suport redus IT sau chiar in absenta aestuia.
“Cele mai recente inovatii HP in domeniul solutiilor de stocare fiabile si accesibile destinate IMM-urilor demonstreaza in mod clar varietatea si puterea portofoliului nostru StorageWorks atat pentru clientii din mediul enterprise cat si pentru cei din IMM-uri”, spune Bob Wilson, vicepresedinte si director general al Nearline Storage, divizia StorageWorks a HP.
HP introduce primele unitati de banda DAT USB
Fara sa aiba nevoie de un adaptor si de un setup SCSI complicat, utilizatorii pot folosi unitatile de banda HP StorageWorks DAT 72 si DAT 40 USB pe care odata ce le-au scos din cutie le pot folosi cu serverele HP ProLiant in mai putin de 60 de secunde.
Unitatile de banda la preturi accesibile sunt compatibile cu o gama variata de servere, sisteme de operare si software de backup. In plus, costul redus al mediilor DAT este si mai mult micsorat prin eliminarea necesitatii achizitionarii de adaptoare SCSI host bus costisitoare. Mai mult, aceste unitati DAT USB asigura o protectie suplimentara a investitiei pentru urmatoarele generatii ale tehnologiei HP DAT.
“Noua unitate de banda DAT USB a HP ofera o modalitate facila, economica de implementare a operatiunilor de backup si restaurare a datelor si, datorita interfetei standard USB si usurintei in utilizare, tehnologia de backup DAT este disponibila nu numai personalului IT din centrele de date ci si utilizatorilor mai putin sofisticati ai calculatoarelor desktop si ai statiilor de lucru”, spune Mark Clark, director IT al colegiului Des Moines Area Community. “Intrevedem o gama variata de aplicatii pentru aceasta unitate in mediile desktop si de servere. Interfata standard usor de utilzat si pretul scazut permit utilizatorilor si personalului sa administreze backup-urile si sa transfere si sa restaureze datele in mod independent si in siguranta”.
Specificatii si disponibilitate
Unitatea HP StorageWorks DAT 72 USB are o capacitate de 72 gigabytes (GB) pe un singur cartus de date si o rata de transfer de 23 GB/ora (la o rata de compresie a datelor de 2:1) si va fi disponibila pe piata in prima jumatate a lunii iulie.
HP StorageWorks DAT 40 USB este o unitate de banda DDS-4 care stocheaza 40 GB de date pe un singur cartus la o rata de transfer de 23 GB/ora (la o rata de compresie a datelor de 2:1) si va fi disponibila pe piata in prima jumatate a lunii iulie.

Noua familie de unitati de banda LTO Ultrium de inceput de gama
Pionier al unitatilor de banda LTO de dimensiuni reduse, HP a lansat pe piata si unitatea de banda HP StorageWorks Ultrium 232. Avand o capacitate de 200 GB pe cartus si o viteza de backup de 115 GB/ora (la o rata de compresie a datelor de 2:1), aceasta noua generatie compacta de unitati Ultrium ofera facilitati de super-unitate la un pret accesibil clientilor din IMM-uri.
Unitatea fiabila HP StorageWorks Ultrium 232 reprezinta un prim pas extrem de important in tehnologia LTO Ultrium pentru clientii care migreaza de la formatele de banda de capacitate redusa. Unitatea va fi disponibila pe piata in prima jumatate a lunii iulie.

Performante si capacitate imbunatatite la noul autoincarcator de banda 1/8
HP ofera de asemenea doua noi versiuni ale incarcatorului de banda HP StorageWorks 1/8 Tape Autoloader: un model Ultrium 960 si unul Ultrium 448. Cele doua incarcatoare de banda de dimensiune 2U sunt montabile in rack pentru economisirea de spatiu si ofera o solutie de backup la pret accesibil care nu necesita prezenta unui tehnician IT pentru schimbarea manuala a benzilor.
Extinderea suportului pentru cele doua noi unitati de banda Ultrium creste capacitatea maxima a autoincarcatorului la 6,4 terabytes (TB) folosind o unitate Ultrium 960 sau la 3,2 TB folosind o unitate Ultrium 448 (la o compresie a datelor de 2:1). Modelul Ultrium 960, care foloseste cea mai rapida unitate de banda existenta in prezent pe piata, creste performantele autoincarcatorului la viteza impresionanta de 576 GB/ora (comprimat)
Cele doua autoincarcatoare de banda sunt deja disponibile.

(1) AMI Partners, “2004-2005 U.S. SB IT Adoption-Based Segmentation Strategic Overview and Topline Assessment,” februarie 2005.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/prin-noi-produse-de-backup-hp-le-ofera-imm-urilor-solutii-de-protectie-a-datelor-mai-accesibile-si-mai-usor-de-utilizat