Rezultate cuantificabile pentru clientii Oracle Romania

BUCURESTI - 27 aprilie 2005

Comunicat tip General in IT&C

Oracle Romania a prezentat in cadrul unui seminar solutiile integrate pe care le ofera impreuna cu partenerii sai de pe piata locala sectorului companiilor de distributie.

In prezent, firmele de distributie se confrunta cu probleme legate de cresterea complexitatii activitatii, a competitiei, schimbarea continua a cerintelor si asteptarilor clientilor, vizibilitate si control pe toate fluxurile de activitate, de la furnizor pana la clienti.

La mai mult de un an de la finalizarea implementarii pentru doua companii importante din zona de distributie, Profi Rom Food si Romdrinks Eurotrade, putem analiza beneficiile si evolutia inregistrata datorita utilizarii solutiilor Oracle.

Profi Rom Food are ca obiect de activitate comertul cu amanuntul si apartine unuia dintre cele mai importante grupuri de distributie din Europa – grupul franco-belgian Louis Delhaize. La peste un an de la finalizarea implementarii solutiei Oracle volumul de afaceri al Profi Rom Food s-a dublat, numarul de tranzactii prelucrate este de 12.000-15.000 facturi pe luna, numarul de miscari din stoc lunar fiind de peste 100.000.

„Solutiile Oracle implementate de compania Vector Software au raspuns tuturor problemelor pe care le-am ridicat”- declara dl. Caius Crisan, Director General al Profi Rom Food. „Este de admirat munca depusa pentru realizarea interfetelor cu un modul de gestiune deosebit de complex, oferindu-ne in acest moment o viziune de ansamblu asupra tuturor operatiunilor”. Caius Crisan a evidentiat si importantele beneficii cuantificabile obtinute. „Astfel, fata de 1000 de plati pe luna, in urma cu doi ani, in prezent numarul acestora a ajuns la 10.000, fiind inregistrate economii substantiale la plata comisioanelor.”

Romdrinks Eurotrade, o societate de distributie cu traditie in domeniul bauturilor alcoolice si nealcoolice, cafea, tutun etc., membra a EuroGrup, a obtinut de asemenea beneficii importante in urma utilizarii solutiilor Oracle.

La un an si jumatate de folosire in conditii reale de lucru a aplicatiilor Oracle, Romdrinks Eurotrade a solutionat toate problemele cu care se confruntau: existenta unor aplicatii disparate, vizibilitatea redusa asupra activitatilor si dificultati in urmarirea acestora, dificultati legate de consolidarea informatiilor si de luarea deciziilor in timp real. Toate acestea au permis managementului companiei sa se concentreze pe adevaratele provocari ale unei companii de distributie: retentia clientilor, eficientizarea vanzarilor, optimizarea stocurilor etc.

„Implementarea Oracle Applications a insemnat un element important pentru noua strategie de reorganizare a grupului. Functionalitatile sistemului si colaborarea de exceptie cu integratorul RomSoft au facut ca aceasta implementare sa fie un succes si o baza solida pentru activitatile grupului. Ca urmare a utilizarii solutiilor Oracle, afacerea s-a dezvoltat si au aparut noi cerinte, astfel incat colaborarea va continua.”- declara domnul Gabriel Breahna, director IT si director de proiect la EuroGrup.

Solutiile Oracle, bazate pe cele mai noi tehnologii si cele mai eficiente practici de business la nivel mondial, le ofera clientilor posibilitatea de automatizare a proceselor de rutina, permitandu-le astfel sa se concentreze pe strategia companiei.