SMC lanseaza un nou punct de acces/bridge wireless dual-band pentru utilizarea în exteriorul cladirilor

BUCURESTI - 30 mai 2005

Comunicat tip General in IT&C

SMC® Networks (www.smc.com) a anuntat lansarea unui set de solutii pentru IMM-uri si mediul enterprise: Elite Connect™ Universal 2,4 GHz/ 5 GHz Outdoor Wireless Access Point/Bridge.

Disponibil în doua configuratii - SMC2888W-M (master) – pentru repartizarea conexiunii wireless la maximum 16 retele locale (LAN) aflate la distanta si locatii ale filialelor, oferind simultan acces wireless local - si SMC2888W-S (slave), pentru completarea conexiunii, SMC2888W folosind WDS pentru conectarea locatiilor aflate la distanta. Ambele versiuni ale SMC2888W sunt disponibile din luna iunie.

Dispozitivul SMC2888W EliteConnect Universal 2,4GHz/5GHz Outdoor Access Point/Bridge are rolul de a conecta doua sau mai multe retele locale cablate, care se afla în cladiri diferite si, datorita punctului de acces wireless, ofera un plus de valoare pentru utilizatorii din cladire sau pentru cei mobili. Încorporand o arhitectura dual-radio, SMC2888W-M furnizeaza servicii de conectare în functie de alegerea administratorului de retea, fie prin banda 802.11a, fie 802.11b/g. Prin asocierea unuia sau mai multor bridge-uri SMC2888W-S, setate sa receptioneze semnalul în aceeasi banda, legatura retea-retea este finalizata. Banda neutilizata de pe fiecare parte a legaturii poate fi apoi configurata pentru accesul clientilor wireless. Fiind rezistenta la apa si sigura pentru utilizarea în exterior, dispune de flexibilitate ca bridge si/sau punct de acces în afara cladirilor, facilitand conectarea: se configureaza o banda pentru bridging si una pentru wireless, sau, daca nu este necesara functia de bridging, SMC2888W poate fi folosit ca punct de acces universal, compatibil atat cu standardul wireless 802.11a, cat si cu 802.11b/g.

Desigur, securitatea reprezinta o prioritate, în special în cazul accesului wireless la retea. Dispozitivul EliteConnect Universal 2,4GHz/5GHz Outdoor Access Point/Bridge asigura facilitati de securitate avansate, la nivel de corporatie, prin criptare si autentificare, incluzand WEP pe 64/128/152 biti sau AES (Advanced Encryption Standard) pe 128 de biti , WPA (Wi-Fi Protected Access) si autentificare utilizand standardul 802.1X. Caracteristicile avansate de securitate includ, de asemenea, dezactivarea transmisiei SSID, izolarea clientului si filtrarea adreselor MAC.

Administrarea este de asemenea foarte robusta. Prin HTTP, SNMP si Telnet, SMC2888W permite administrarea cu usurinta. Instrumentele de management al retelei bazate pe web faciliteaza configurarea si administrarea de la distanta, iar SNMP permite integrarea usoara în reteaua cablata existenta si administrarea infrastructurii. Suportul Spanning-Tree si indicatorul RSSI (Received Signal Strength Indicator) faciliteaza obtinerea celei mai bune performante si a unui grad ridicat de fiabilitate.

“Elite Connect Universal Outdoor Wireless Access Point/Bridge permite realizarea cu usurinta a retelelor de campus, pastrand în acelasi timp un nivel scazut al costurilor, deoarece se elimina necesitatea conectarii cladirilor prin intermediul cablurilor”, a declarat Brian Nickel, product manager SMC. “Este perfect pentru aplicatiile wireless punct-punct sau punct-multipunct pentru exterior, indiferent daca este utilizat ca punct de acces pentru conexiuni wireless universale – a/b/g sau pentru realizarea bridge-ingului între mai multe locatii. SMC2888W poate realiza ambele functii, folosind o banda pentru bridge si pe cealalta ca punct de acces wireless”.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/smc-lanseaza-un-nou-punct-de-accesbridge-wireless-dual-band-pentru-utilizarea-in-exteriorul-cladirilor