SMC Networks lanseaza prima solutie ADSL2

BUCURESTI - 2 septembrie 2004

Comunicat tip General in IT&C

SMC Networks (www.smc.com), important furnizor de solutii de conectare la retea pentru IMM-uri si utilizatorii particulari, si-a anuntat intentia de lansare in America de Nord si Europa a primei solutii din gama ADSL2. ADSL2 Barricade™ g este certificat Wi-Fi® si a fost testat si certificat de cea mai mare firma scandinava de consultanta, TietoEnator. In prezent, produsul este testat de importanti furnizori de servicii de internet si va fi disponibil din trimestrul patru al acestui an.

SMC Networks lanseaza prima solutie ADSL2

Aprobate de Uniunea Internationala a Telecomunicatiilor in 2002 si 2003, standardele ADSL2 si ADSL2+ au reprezentat un subiect foarte dezbatut. Destinate satisfacerii cerintelor in continua crestere pentru latime de banda care sa suporte servicii precum transmisiile video, jocuri si alte aplicatii solicitante, ADSL2 ofera noi oportunitati furnizorilor de servicii de internet si operatorilor de telecomunicatii, pastrand interoperabilitatea cu echipamentele ADSL existente. Tehnologia ADSL2 creste viteza de transfer la 12 Mbps, fata de 8 Mbps suportati de ADSL, extinzand si aria de acoperire pana la aproximativ 180 de metri. ADSL2+ dubleaza frecventa maxima folosita pentru transmisia de date de la 1,1 la 2,2 MHz, asigurand rate de transfer de 25 Mbps pe linii telefonice cu lungimea de maximum 1520 de metri.

“Suntem incantati de posibilitatile de imbunatatire a serviciilor oferite de ADSL2 si ADSL2+ operatorilor de telecomunicatii si furnizorilor de servicii de internet si ne straduim sa fim liderii industriei prin furnizarea solutiilor ADSL2”, a declarat Chia Yu Hung, managerul SMC Networks pentru linia de produse adresate furnizorilor de servicii de internet. “Intrucat utilizatorii particulari si cei mobili isi doresc mereu mai mult de la o conexiune - grafica, transmisii audio si video, jocuri etc.- vom furniza tehnologia necesara care va ajuta organizatiile din domeniul telecomunicatiilor si furnizorii de servicii internet sa ofere viteza ridicata, solutii rapide pentru banda larga si transmisii fara intreruperi”.

Prima solutie SMC ADSL2 lansata pe piata este ADSL2 Barricade™ - un ruter ADSL multifunctional care combina un punct de acces wireless 802.11g la 2,4 GHz si 54 Mbps, 4 porturi RJ45 10/100 Mbps pentru conectare la un PC sau la retea si un port WAN RJ11 pentru conectarea la linia ADSL/ADSL2. Cele 4 porturi RJ45 10/100 Mbps pot fi conectate la un hub sau la un switch din retea pentru a creste numarul utilizatorilor care impart conexiunea ADSL acasa sau la birou.

Proiectat pentru a asigura performante, flexibilitate si usurinta in utilizare, ruterul ADSL2 Barricade™ g (SMC7904WBRA) asigura o viteza de download de 12 Mbps si de upload de 1 Mbps, serverul DHCP incorporat facand implementarea si extinderea retelelor foarte simpla. De asemenea, instalarea si configurarea sunt usor de realizat: SMC a colaborat foarte bine cu importanti furnizori de servicii de internet pentru a dezvolta un meniu de configurare pre-setat, care foloseste auto-recunoasterea pentru a face instalarea mai rapida si mai usoara.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/smc-networks-lanseaza-prima-solutie-adsl2