XEROX INREGISTREAZA SUCCESE REMARCABILE LA DRUPA 2004

BUCURESTI - 17 mai 2004

Comunicat tip General in IT&C

Anul acesta, la Drupa, principalul eveniment tipografic mondial ce are loc din patru in patru ani, in acelasi timp cu olimpiadele sportive de vara, prezenta Xerox s-a desfasurat sub deviza “The new business of Printing: More ways to Profit”, care reflecta strategia companiei de a oferi clientilor, prin solutiile sale, oportunitati noi de diversificare a afacerilor si de crestere a profitului.

XEROX INREGISTREAZA SUCCESE REMARCABILE LA DRUPA 2004

In standul sau impresionant de 11.500 m2, au fost prezentate 20 de imprimante de productie si sisteme tipografice, inclusiv sistemul DocuColor iGen3 Digital Production Press si copiatoarele/imprimantele DocuTech 100/120, precum si o gama variata de sisteme noi, software, instrumente destinate imbunatatirii fluxului de lucru si solutii ale partenerilor. Standul a fost orientat spre sectoarele industriale, in special in domeniile serviciilor de creatie, tipografiilor, activitatilor de birou, tiparului de viteza mare si consumabilelor. Gama extinsa de servicii si instrumentele pentru imbunatatirea fluxului de lucru, ce au pus in valoare echipamentele expuse, au contribuit la reinventarea modalitatilor traditionale de tiparire si au demonstrat impactul pe care il pot avea la imbunatatirea productivitatii, la rentabilizarea rapida a investitiei si, in consecinta, la cresterea profitului.

Confirmandu-si pozitia de lider in domeniul tiparului digital, Xerox a demonstrat la Drupa modalitatile prin care tipografiile isi pot extinde afacerile prin abordarea unor directii noi pe pietele in ascensiune.
“Acest eveniment transforma un simplu interes fata de tiparul digital intr-o investitie serioasa in viitorul digital”, afirma Thomas F. Wetjen, Vicepresedinte si Director General la Xerox Production Systems Group.

Noutatile prezentate
La Drupa 2004, Xerox a prezentat in premiera:
Sistemele de productie digitala alb/negru Nuvera 100 si Nuvera 120, care incorporeaza tehnologii existente in DocuColor iGen3. Furnizand o calitate foarte apropiata de cea a tiparului offset, aceste sisteme ofera importante avantaje datorate tehnologiei digitale, precum eficienta, personalizarea, comanda de la distanta, productivitatea superioara s.a.m.d. Ele sunt ideale pentru tipografii si departamentele de reprografie ale corporatiilor, organizatii care au nevoie de un volum mare de lucrari, volumul mediu recomandat variind intre 100.000 si 1,5 milioane pagini pe luna, iar ciclul de incarcare maxim fiind de 3,5 milioane pagini pe luna. Calitatea deosebita si tipul variat de medii de tiparire le recomanda pentru piata de arta grafica. Celor doua sisteme cu viteze de 100, respectiv 120 ppm, li se poate atasa fie scanerul cel mai rapid (120 ppm) si cu cel mai inalt grad de calitate (600x600 dpi) existent pe piata, fie scanerul lansat la drupa – FreeFlow Scanner 665. Sistemele Nuvera dispun de o gama larga de optiuni de finisare, includ o unitate de CD pentru stocare si arhivare, facilitati de monitorizare si ajustare a calitatii imaginii, recunoasterea principalelor formate produse de programele de tehnoredactare – Adobe PostScript Level3, PDF, TIFF cu pagini multiple.
Sistemele de viteza mare cu hartie continua Xerox DocuPrint 525 si 1050, cele mai productive si economice din aceasta categorie. Asigurand viteze de 532, respectiv 1064 imagini pe minut, acestea sunt cu 25% mai rapide decat sistemele Xerox precedente cu hartie continua.
Sistemele de format mare Xerox 6030 si 6050 ofera functii de tiparire, scanare si copiere la formate de dimensiunea posterelor, fiind recomandabile aplicatiilor bazate pe sisteme GIS folosite in inginerie, activitatile administrative sau productie. Printre avantajele oferite amintim si reproducerea cu foarte mare precizie a liniilor subtiri si spatiul foarte mic ocupat de sisteme.
Scanerul de mare viteza Xerox FreeFlow 665 stabileste un nou standard de productivitate pentru activitatile profesionale. La o viteza de 65 ppm, acesta produce imagini de calitate profesionala care puteau fi obtinute pana in prezent numai prin editarea manuala a imaginilor. Xerox FreeFlow 665 elimina practic necesitatea tuturor activitatilor de pre-press legate de calitatea imaginilor. Rezolutia optica asigurata este de 600x600dpi, in cazul in care este necesara o rezolutie superioara a imaginii, scanerul avand posibilitatea sa produca imagini la 1200x1200 dpi. Alimentatorul de documente duplex automat are o capacitate de 100 de coli in formate cuprinse intre 5,5”x8,27” si 11,7”x17” la o greutate totala cuprinsa intre 6 si 14,5 kg. Documentele mai mari pot fi scanate manual.

Pentru a beneficia de noua tehnologie, clientii au nevoie de noi modalitati de accelerare a fluxului de lucrari si reducere a costurilor asociate. La Drupa, Xerox a prezentat un sistem workflow, bazat pe standardele din industrie, care permite ca imprimantele sa foloseasca tehnologii de la mai multi furnizori pentru gestionarea joburilor, de la faza de creare pana la etapa finala. Sistemul combina software de la Xerox, Creo Inc. si Adobe Systems Inc. Sunt folosite doua standarde – PDF, pentru fisierele tiparite, si JDF (job definition format), pentru tichetele electronice ale joburilor – care asigura accelerarea si simplificarea procesului de tiparire. Datorita standardelor deschise, toate etapele procesului de productie comunica in acelasi limbaj, asigurand un flux mai eficient al lucrarilor de la inceput pana la sfarsit si obtinandu-se in acest fel economie de timp si de bani.

Impactul deosebit asupra clientilor
La jumatatea evenimentului ce are loc la Dusseldorf in perioada 6-19 mai, rezultatele prezentei Xerox la drupa depasisera asteptarile.
“Estimasem ca vom inregistra 70.000 de vizitatori pe intreaga durata a targului si am avut surpriza sa avem 68.000 de vizitatori inca din prima saptamana”, declara Thomas F. Wetjen. “Iar oaspetii nostri nu vin doar ca simpli observatori. Clientii cauta modalitati mai bune de fluidizare a procesului de lucru si de reducere a costurilor aferente. Am observat interesul deosebit acordat solutiilor noastre de tipar digital si de workflow, firmele din intreaga lume dorind de altfel sa devina mai competitive, mai rentabile si de aceea sunt interesate din ce in ce mai mult de calitate”.
Prima saptamana a targului de la Dusseldorf nu a adus numai un aflux de persoane interesate, dar si o serie de contracte valoroase. Companii din Austria, Danemarca, Germania, Italia, Elvetia, Olanda si Marea Britanie au achizitionat sisteme tipografice digitale DocuColor iGen3, precum si noile sisteme de productie digitala Nuvera 100/120. Printre clienti amintim: tipografia olandeza TED Gigaprint al carei volum anual curent este de 20 de milioane de copii digitale color, volum ce se intentioneaza a fi crescut in urmatoarele 12 luni pana la 30 de milioane de copii, Buckingham Colour Press din Marea Britanie etc..
Analistii prezenti la targ remarca faptul ca vizitatorii standului Xerox cauta oportunitati pentru extinderea afacerilor si a nivelurilor de profit.

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/image-forum/xerox-inregistreaza-succese-remarcabile-la-drupa-2004