Imparteala

Definitie Imparteala

Sinonim - partajOperatia juridica prin care inceteaza starea de coproprietate ori de indiviziune, in sensul ca bunul sau bunurile stapanite pe cote-parti sunt impartite materialmente intre copartasi, fiecare devenind porprietar exclusiv asupra unei parti determinate sau asupra unui anume bun dintre cele ce formau obiectul coproprietatii. Dreptul de proprietate comuna se transforma astfel intr-un drept exclusiv. Imparteala poate fi conventionala (realizata prin acordul partilor) sau judecatoreasca (atunci cand copartasii nu se inteleg cu privire la modul de partajare a bunului comun, precum si in alte cazuri (vezi art.730 Cod Civil). Modalitatile concrete de realizare a partajului judiciar sunt: - prin partajarea in natura a bunului sau bunurilor - prin atribuirea bunului comun in proprietatea exclusiva a unuia dintre copartasi - prin vanzarea bunului si impartirea echivalentului banesc.

Doresti sa adaugi un termen in dictionar ? Propune termen
Stii o definitie mai buna pentru Imparteala? Propune definitie

Comunicatedepresa.ro cuprinde informatii relevante pentru domenii diversificate precum: politica, afaceri, sport, lifestyle, informatii si stiri despre personalitatile sau institutiile cele mai mediatizate din Romania. Sectiunea de fata este dedicata definitiilor care se refera la subiectul Imparteala.

Aceasta zona va concentra cele mai noi definitii referitoare la Imparteala. Definitiile termenilor despre Imparteala cuprinse in aceasta sectiune sunt adaugate de catre utilizatorii site-ului, prin urmare responsabilitatea continutului acestora revine acestora. In cazul in care doriti sa luati legatura cu reprezentantii companiilor care au emis evenimentele si comunicate referitoare la Imparteala, va invitam sa accesati paginile de comunicate si evenimente create referitor la Imparteala.