Sigla Parteneri Europeni

Fondul Social European

BUCURESTI - 23 noiembrie 2011

Comunicat tip General in Media / Publicitate, Sanatate

Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013
Axa prioritară 3 Domeniu major de interventie 3.2
Proiect: “Sistem de formare profesionala a personalului medical in domeniul noilor tehnologii din sistemul de sanatate (diagnostic molecular) “/TDM
Cod Contract: POSDRU/81/3.2/S/58819
Beneficiar : Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Patologiei şi Ştiinţelor Biomedicale „Victor Babes”, Bucureşti

COMUNICAT DE PRESĂ

Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare în Domeniul Patologiei şi Ştiinţelor Biomedicale „Victor Babeş” anunţă

CONFERINŢA DE PROMOVARE

A INSTRUMENTULUI DE TRANSFER AL CUNOŞTINTELOR ( ITC),

dobândite in cadrul proiectului “SISTEM DE FORMARE PROFESIONALA A PERSONALULUI MEDICAL IN DOMENIUL NOILOR TEHNOLOGII DIN SISTEMUL DE SĂNĂTATE (DIAGNOSTIC MOLECULAR) “ TDM.

Proiectul este cofinanţat de Fondul Social European prin Programul Operaţional Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 – 2013

CONFERINŢA va avea loc pe data de 28. 11. 2011, ora 1400, la sediul UNIVERSITĂTII DE MEDICINĂ ŞI FARMACIE, CRAIOVA şi se adreseaza specialiştilor din instituţiile sistemului de sănătate din regiunile de dezvoltare Sud-Vest şi Centru din România.

INCD „Victor Babeş” Bucureşti coordonează derularea proiectului având ca parteneri Universitatea de Medicină şi Farmacie „Grigore T. Popa”, Iaşi şi Institutul Oncologic „Ion Chiricuta”, Cluj-Napoca.

Proiectul se derulează pe o perioada de 3 ani şi reprezintă un instrument complex de transfer al cunoştinţelor în domeniul noilor tehnologii de diagnostic molecular (TDM), dinspre cercetare către practica medicală prin desfăşurarea cursurilor acreditate în domeniile - genomică, proteomică, histopatologie şi imagistică moleculară - de formare profesională a personalului medical cu studii superioare şi a cursurilor de Managementul proiectelor cu fonduri europene a personalului de conducere din domeniul sanitar din România.

Cursanţii -medici, biologi, biochimişti, chimişti, biofizicieni - din sistemul de sănătate sau instituţiile din care provin nu participă cu fonduri la desfaşurarea cursurilor TDM, de pregatire in domeniul noilor tehnologii de diagnostic molecular.

Cursurile se desfaşoară modular şi implică prezentări teoretice şi aplicaţii practice.

Participanţii beneficiază gratuit de manuale/ghiduri pentru fiecare curs TDM şi au asigurate atât cheltuielile privind participarea la curs, cât şi transportul, cazarea şi masa.

Proiectul asigură un Corp de experţi specializati în tehnologiile de diagnostic molecular (TDM), la dispoziţia personalului şi instituţiilor medicale interesate, la nivel naţional.

In cadrul CONFERINŢEI, Experţii şi Echipa de Management vor prezenta stadiul de implementare a proiectului, gradul de participare a personalului şi distribuţia pe diferite regiuni de dezvoltare din România pe anul 2011, precum şi calendarul activităţilor în anii 2012 şi 2013.

Pentru absolvenţii cursurilor se eliberează Certificate şi se acordă credite prin Colegiul Medicilor şi Ordinul Biochimiştilor, Biologilor şi Chimiştilor în Sistemul Sanitar din România.

In anul 2011 au participat la cursuri TDM 242 de cursanţi din totalul de 700 planificaţi.

La Conferinţă va fi prezentat detaliat Calendarul desfasurării cursurilor in anii 2012 si 2013: .

- Proteomică: a)curs de bază; b)curs avansat

- Spectrometrie

- Citometrie

- Citogenetică moleculară

- Gene microarray: a) curs de bază; b) curs avansat

- Histopatologie moleculară a ţesutului arhivat

- Hibridizare in situ

- PCR

- Imagistica moleculară

- Histopatologie in vivo

- Managementul proiectelor cu fonduri europene

Avem speranţa că vor participa cât mai mulţi manageri sau persoane desemnate să reprezinte instituţiile din sistemul de sănătate din judeţele Dolj, Mehedinți, Gorj, Vâlcea, Olt din regiunea de dezvoltare Sud-Vest şi Alba, Sibiu, Mureș, Harghita, Covasna, Brașov din regiunea de dezvoltare Centru.

  

  

  

Informatii suplimentare si inscrieri:

 website: www.tdm-dru.ro  

   e-mail:  tdm-dru@ivb.ro 

  

INCD „Victor Babeş”, Splaiul Independentei 99 -101, sector 5, 050096 Bucuresti   

Tel. 021/319.45.28, int. 213; Fax: 021/319.45.28; www.ivb.ro

 

Autoritatea contractanta AMPOSDRU. OIR POSDRU Regiunea Sud-Est               

Tel. 0239 610 749; Fax: 0239 613 301; www.fsesudest.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/incd-victor-babes/fondul-social-european6