Ce materiale de constructii au avut cautare in luna iunie

BUCURESTI - 21 iulie 2009

Comunicat tip General in Constructii

Conform unei analize a cererilor de materiale de constructii pe care Infobau le-a transmis catre furnizorii si producatorii de materiale de constructii si finisaje in decursul lunii iunie 2009, o mare parte a materialelor solicitate sunt necesare lucrarilor ajunse la finisaje.

Astfel, 44% din totalul cererilor de materiale au fost solicitari de materiale precum polistiren, gresie si faianta, rigips, adezivi dar si obiecte sanitare, usi si ferestre, parchet.

Urmatoarea categorie de materiale solicitate o constituie materialele necesare in stadiile de fundatii si structura, reprezentand 25%. Cel mai solicitat material este de departe cimentul. Alte solicitari din aceasta categorie s-au referit la material lemnos, fier beton, beton.

9% dintre cereri au fost materiale necesare in stadiul “la rosu” al santierelor. Cel mai solicitat material la acest stadiu fiind evident caramida, 66.15%. Cererile de BCA au fost mult mai reduse, in procent de doar 18% , restul de 15,5% fiind materile de zidarie, boltari si multibat.

La egalitate s-au situat cererile pentru sisteme de acoperis si alte produse necesare in acest stadiu al constructiilor (accesorii pentru acoperis, tabla, tigla etc) precum si materialele necesare izolatiilor termice, fonice si hidroizolatiile.

Printre reperele din categoria altele am inclus cererile de produse precum: pavele, pavaje, panouri solare, imbracaminte de protectie, scule, porti, usi de garaj, cuie, etc

Dupa cum se poate observa , cea mai mare cerere de materiale este pentru santierele aflate la stadiul de finisaje. Producatorii si furnizorii care ofera aceasta categorie de produse sunt probabil cel mai putin afectati de criza economica.

Cererile de materiale au fost transmise catre operatorii Infobau direct pe santierele vizitate in cursul lunii iunie dar si telefonic in urma verificarilor si completarilor informatiilor despre aceste santiere de catre operatorii telefonici. Numarul de solicitari de materiale pe care s-a bazat analiza a fost de 708 repere solicitate, grupate in aproximativ 12 solicitari zilnice din partea a tot atator persoane sau firme, solicitari trimise mai departe catre abonatii la acest serviciu furnizat de Infobau. Fiecare dintre cele 12 solicitari contine in medie 3 tipuri de materiale solicitate.
In proportie de 64,5% cererile au fost formulate de catre reprezentanti ai firmelor de constructii, restul de 35,5% din solicitari apartinand direct beneficiarilor sau reprezentantilor acestora.

Despre Infobau

Infobau ofera servicii business-to-business de tip consultanta de marketing si suport vanzari in domeniul constructiilor de mai bine de 7 ani. Pe langa monitorizarea santierelor in lucru din toata tara, Infobau mai ofera un serviciu ce consta in monitorizarea anunturilor de licitatii in constructii si un altul de monitorizare a cererilor de oferta de materiale si servicii de/pentru constructii si finisaje. Ca element inovativ, Infobau a venit pe piata romaneasca cu un serviciu nou si deosebit de util furnizorilor de materiale si servicii pentru constructii/finisaje, si anume campanii de marketing direct pe santiere. Acest serviciu a castigat repede adepti, iar opiniilor catorva dintre ei pot fi vizualizate de catre cei interesati pe site-ul www.infobau.ro.

Redactia INFOBAU
Str Intrarea Serg. Pantaru Ion, nr. 2, Sector 2, Bucuresti
Tel/fax 021.313.36.24 , 021.310.38.18
redactie@infobau.ro