Premii de mii de euro pentru cei mai buni designeri din industria publicitară

BUCURESTI - 20 aprilie 2017

Comunicat tip General in Media / Publicitate

Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate APIIP, lansează EAST ACADEMY AWARDS - primul concurs de design pentru advertising din România. Competiția va avea caracter internațional și are ca obiectiv dezvoltarea spiritului creativ și design-ul produselor din industria de Semnalistică, Producție publicitară, Print, Promoționale și Retail. Prima ediție va avea un fond de premiere de 6.000 de Euro, iar Gala Finală se va desfășura în luna Septembrie, la București.

Premii de mii de euro pentru cei mai buni designeri din industria publicitară

Actorii importanți din industria de producție publicitară recunosc nevoia de ceva proaspăt în estetica soluțiilor. De aceea, vor scoate în lumina reflectoarelor talente mai mult sau mai puțin anonime pentru design de advertising. EAST ACADEMY va deveni o instituție de promovare, educare și comunicare a oportunităților din advertising. A sosit momentul ca și România să aibă o platformă, un loc în care se întâlnesc industriașii, producătorii, distribuitorii și designerii implicați în a face campaniile mai eficiente.

Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate APIIP intenționează să încurajeze inovația și design-ul produselor folosite în industriile aplicate din advertising și publicitate. Dinamica socială și apetența la tehnologie modifică într-un mod alert pretențiile advertiserilor. Consumatorii sunt din ce in ce mai greu de captat și de convins. Se dorește ca fiecare obiect destinat comunicării vizuale, să fie diferit față de anii trecuți și față de concurență. Orice detaliu scos din tipare poate face diferența și poate câștiga puncte în plus.

EAST ACADEMY este o entitate creată de către asociația profesională APIIP, nu aparține uneia sau mai multor persoane și nici unei societăți private și își propune să educe și să promoveze design-ul pentru advertising prin conferințe, cursuri, publicații și concursuri.

EAST ACADEMY AWARDS este un concurs de design pentru advertising, la care poate participa orice persoană privată din România sau străinătate. Competiția va avea vizibilitate pe plan internațional prin afliere cu asociații partenere precum International Sign Association (ISA) sau European Sign Federation (ESF) dar în același timp își propune creșterea vizibilității membrilor APIIP. Președintele comitetului de organizare a EAST ACADEMY AWARDS este arh. Matius ICHIM, juriul concursului va fi unul independent, iar premiile vor fi certificate de APIIP.

Competiția implică domeniile BTL, OOH, Print, Sign și Promotions, este structurat pe șase secțiuni: MATERIALE, ECHIPAMENTE, PRINT, SEMNALISTICĂ, PROMOȚIONALE și RETAIL, iar pentru fiecare secțiune se va acorda câte un singur trofeu. Accederea în concurs se va face după achitarea unei taxe de 10 Euro, iar fiecare participant poate înscrie un singur produs. În finală vor ajunge câte trei nominalizări pe secțiune, din care se va alege un singur câștigător, care va primi o diplomă, un trofeu și un premiu de 1.000 de Euro.

Gala laureaților va avea loc la București, la Print & Sign 2017, eveniment programat în perioada 26 – 29 Septembrie, unde vor fi expuse toate produsele nominalizate într-un stand dedicat. De semenea, toate lucrările prezentate în concurs vor fi mediatizate pe website-ul oficial eastcademy.eu dar și prin partenerii media.

Regulamentul EAST ACADEMY AWARDS va fi disponibil în curând pe www.eastacademy.eu

Organizator: Asociația Producătorilor și Importatorilor din Industria de Publicitate APIIP

Despre INNAMORA

Marketing & Strategy | Graphic Design | Branding | Website Design & Development | Email Marketing | Social Media Marketing | Logo Design | Stationery Design | Photography | Event Planning