Aur și Argint în 11 medalii, pentru Castel Vinum, cel mai tânăr producător de vinuri din România

BUCURESTI - 9 noiembrie 2012

Comunicat tip Produse / Servicii in Media / Publicitate, HoReCa, Retail

În doar șase luni de la lansarea pe piaţă, vinurile Villa Vinea, produse de Castel Vinum în Podgoria Târnave-Târnăveni din Transilvania, au obţinut șapte Medalii de Aur şi patru Medalii de Argint la concursurile de profil din România.

Aur și Argint în 11 medalii, pentru Castel Vinum, cel mai tânăr producător de vinuri din România
 CASTEL VINUM este o fermă viticolă, de 32 hectare, așezată pe Valea Târnavei Mici, în inima Transilvaniei, loc unde se produc și îmbuteliază vinurile ce poartă marca VILLA VINEA, cele mai tinere vinuri din România. În doar șase luni de la lansarea pe piaţă, vinurile Villa Vinea, produse de Castel Vinum în Podgoria Târnave-Târnăveni din Transilvania, au obţinut șapte Medalii de Aur şi patru Medalii de Argint la concursurile de profil din România.  

www.villavinea.ro

Astfel, în luna iunie, la Concursul Internaţional de la Bucureşti (IWCB 2012) toate cele șase vinuri înscrise în competiţie au fost medaliate cu aur şi, în plus, vinul Villa Vinea Gewurztraminer Selection a obţinut cel mai mare punctaj din concurs.

Competiția se desfăşoară anual la Bucureşti şi este organizată în conformitate cu Normele concursurilor internaţionale de vinuri elaborate de O.I.V., iar aprecierea probelor a fost susținută de un juriu internaţional, ai cărui membri sunt recunoscuţi prin experienţa, exigența şi profesionalismul lor.

Ca o confirmare, Premiile de Excelenta Vinul.ro 2012, concurs ce a avut loc saptămâna trecută la Drăgăşani, poziţionează Castel Vinum pe locul al 6-lea în clasamentul producătorilor participanţi şi adaugă încă cinci medalii în palmaresul vinurilor Villa Vinea.

Conform Vinul.ro: proiectul Castel Vinum a apărut datorită atracției lui Heiner Oberrauch, proprietarul companiei Salewa, fabrica de echipamente exclusiviste outdoor și de munte, aflată în Târgu Mureș, față de zona Târnavelor. Astfel, începand cu 2001, Oberrauch a început să cumpere terenuri în zonă, iar bazele primei plantații au fost puse în 2006. „A cumpărat terenuri de la mai mulți proprietari și le-a comasat. Îți poți imagina că a fost o muncă titanică să aduni la un loc 30 de hectare“, povestește Marcel Farcaș, directorul cramei Castel Vinum, menționând că „pasiunea domnului Oberrauch nu este una întâmplătoare, familia sa având o tradiție îndelungată în vinificație și comerț“. Cu ajutorul fondurilor europene, în 2010, au fost plantate noi hectare de vie, an în care a început și construcția cramei, care, potrivit lui Marcel Farcaș, va fi gata anul acesta.

Crama Castel Vinum are o capacitate de aproximativ 5.000 de hectolitri, în cramă și în vie apropiindu-se undeva la 3 milioane de euro. Pe cele 32 de hectare, Castel Vinum are plantate soiuri care au dat randament în condițiile specifice zonei: Sauvignon Blanc, Gewurztraminer, Muscat Ottonel, Fetească regală și Fetească Albă. Alături de acestea, au mai fost aduse în plantație și câteva soiuri inedite, dar care promit: Kerner și Trebbiano.

Nu am neglijat nici soiurile roșii, așa că am plantat Pinot Noir, Merlot, Fetească Neagră și Zweigelt. Eu aș dori să readucem în zonă două soiuri specifice regiunii Târnave – Gruner Silvaner și Neuburger, însă vom face noi plantări după ce poziționăm brandul și ne stabilizăm pe piață“. Vinurile sunt realizate cu ajutorul consultantului Celestino Lucin, enolog la Abbazia di Novelo, Bresanone, cel care în 2009 a fost numit „vinificatorul anului“ de către publicația italiană Gamberro Rosso. „Celestino Lucin este un mic artist. Cu ajutorul lui și cu «ineditul» soiurilor locale putem să facem o figură frumoasă. Consider că viitorul aparține soiurilor locale, atent vinificate“, mai spune Farcaș.

Despre INSIDE BRAND

DESPRE CASTEL VINUM
Detalii, în curând, la www.villavinea.ro

Permalink: https://www.comunicatedepresa.ro/inside-brand/aur-i-argint-n-11-medalii-pentru-castel-vinum-cel-mai-tnr-productor-de-vinuri-din-romnia